top of page

Waterstof-hype terug? Dit waterstof bedrijf stijgt 235% in voorbeurs

Bijgewerkt op: 18 feb.

In het kort:

  • Fusion Fuel Green (HTOO) zag een spectaculaire pre-markt stijging van 235% na goedkeuring door de Europese Commissie voor een speciaal financieringsprogramma voor hun HEVO-Portugal groene waterstofproject.

  • Het project, ontwikkeld in Sines, Portugal, beoogt jaarlijks 62.000 ton groene waterstof te produceren.

  • Deze goedkeuring onder het IPCEI Hy2Infra programma positioneert Fusion Fuel en zijn partners om financieringsonderhandelingen te starten met relevante overheidsinstanties en de Europese Investeringsbank.

In een wereld waar de energietransitie het nieuwe goud is, heeft Fusion Fuel Green (HTOO) de jackpot geslagen met een Europese Commissie-goedkeuring. Hun HEVO-Portugal project, een groene waterstof onderneming met een prijskaartje van €650 miljoen en een vermogen van 630 MW, staat nu in de schijnwerpers. Dit is niet zomaar een project; het is een draaiboek voor de toekomst van energie, gesitueerd in Sines, Portugal.


De koers van Fusion Fuel Green sinds de beursgang:


Een Sprong Voorwaarts in de Groene Waterstofrevolutie

Met de goedkeuring onder de arm, kan Fusion Fuel niet alleen de champagnekurken laten knallen, maar ook de onderhandelingen starten over zakken met geld van relevante overheidsinstanties en de Europese Investeringsbank. Frederico Figueira de Chaves, de CEO van Fusion Fuel, noemt het een "game changing achievement".


Het project belooft jaarlijks 62.000 ton aan groene waterstof te produceren, met plannen om een deel hiervan om te toveren in groene ammoniak voor export vanuit de haven van Sines naar Rotterdam. De rest? Die is bestemd voor de industriële honger van Portugal zelf.


Dit project is niet alleen een technologische triomf, maar ook een strategisch meesterwerk, ontworpen om Sines op de kaart te zetten als dé groene waterstofhub van Zuid-Europa. De link met de haven van Rotterdam is geen toevallige keuze; het is een slimme zet die twee Europese giganten verbindt in de groene energie-economie.



De Rol van Fusion Fuel in de Energierevolutie

Fusion Fuel staat op de voorgrond van de groene waterstofsector, met een gepatenteerde technologie die modulariteit en flexibiliteit belooft in het ontwerp en de implementatie van concurrerende, gedecentraliseerde groene waterstofoplossingen. Hun aanbod varieert van de verkoop van elektrolyzertechnologie tot de ontwikkeling van turnkey waterstofplanten en de verkoop van groene waterstof als commodity.


De Markt Reageert: Aandelen Schieten Omhoog

De markt heeft gesproken: de aandelen van Fusion Fuel Green schoten ruim 200% omhoog op de voorbeurs na de aankondiging, een bewijs van het vertrouwen en de verwachtingen van investeerders in dit baanbrekende project. Dit is niet alleen een overwinning voor Fusion Fuel, maar voor de gehele sector die zich richt op een duurzame toekomst.



Conclusie: Een Nieuw Hoofdstuk voor Groene Energie

Met de goedkeuring van de Europese Commissie voor het HEVO-Portugal project slaat Fusion Fuel Green een nieuw hoofdstuk open in het boek van groene energie. Het project belooft niet alleen een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de decarbonisatie van Portugal's grootste industriële hub, maar ook een katalysator te zijn voor de groene waterstofeconomie in Europa.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page