top of page

Warren Buffett investeert in dit AI-aandeel

In het kort:

  • Berkshire Hathaway, onder leiding van Warren Buffett, een significant belang van $1,2 miljard genomen in dit AI-bedrijf.

  • Dit bedrijf speelt een belangrijke rol in de AI-sector door bedrijven te voorzien van een platform voor het verwerken en analyseren van data.

  • Met slechts 8,900 klanten tot nu toe en een wereldwijde markt van meer dan 300 miljoen bedrijven, ligt er een aanzienlijke groei in de toekomst.


Warren Buffett, wiens voorkeur meestal uitgaat naar bedrijven met een directe link naar de consument, zoals bijvoorbeeld Coca-Cola en Apple, heeft met Snowflake toch wel een erg opmerkelijke keuze gemaakt. Met een fors belang van ruim $1,2 miljard toont Berkshire Hathaway vertrouwen in de potentie van het bedrijf, ondanks dat Snowflake maar liefst 50% lager staat ten opzichte van haar all-time high. Maar waarom belegt Warren Buffett dan toch in dit specifieke AI-aandeel? In dit artikel vertellen we je meer over Snowflake en de investering van Buffett.


De belangrijkste reden achter deze investering van Berkshire Hathaway is waarschijnlijk het feit dat Snowflake centraal staat in de ontwikkeling van Artificial Intelligence. Data kun je namelijk zien als zuurstof voor elk AI-model. Zonder data kunnen algoritmes niet trainen, leren of überhaupt functioneren. De eerste uitdaging voor bedrijven die AI-modellen willen maken is daarom het verkrijgen van relevante data. Snowflake biedt hiervoor een oplossing door een platform aan te bieden waarop bedrijven niet alleen hun eigen data kunnen opslaan, maar ook toegang hebben tot externe data via Snowflake's Data Marketplace. Dit stelt ontwikkelaars in staat om gevarieerde datasets te creëren die uiteindelijk essentieel zijn voor het trainen van werkende AI-modellen.


Zodra deze data verkregen is, komt de uitdaging om het te organiseren. Data komt vaak in ongestructureerde formaten die niet direct bruikbaar zijn voor AI-modellen. Snowflake biedt daarvoor tools aan waarmee bedrijven de data kunnen structureren, categoriseren en optimaliseren voor het gebruik van een AI-model. Dit proces omvat bijvoorbeeld ook het schoonmaken van data, het verwijderen van duplicaten, en het zorgen voor consistentie, wat cruciaal is voor de kwaliteit van het AI-model.

Maar de echte uiteindelijke waarde van data ligt in de analyse. Snowflake's platform stelt bedrijven in staat om complexe data-analyses uit te voeren, waardevolle inzichten te krijgen en deze ook te integreren in de AI-modellen. De mogelijkheid om snel en efficiënt door grote datasets te navigeren en relevante patronen te identificeren, is cruciaal voor de ontwikkeling van AI. Bovendien maakt Snowflake real-time data-analyse mogelijk, wat essentieel is voor AI-toepassingen die afhankelijk zijn van up-to-date informatie, zoals bijvoorbeeld fraude-detectiesystemen.

En een van de belangrijkste competitieve voordelen van Snowflake is het pay-per-use model. Klanten betalen namelijk voor de opslag en de rekenkracht die ze daadwerkelijk gebruiken. Dit model staat in contrast met traditionele data-oplossingen, waar bedrijven vaak moeten betalen voor vastgestelde capaciteiten, ongeacht of ze die ook volledig benutten of niet. Snowflake's model biedt bedrijven de flexibiliteit om hun gebruik op en neer te schalen op basis van hun specifieke behoeften. Dit is vooral aantrekkelijk in een wereld waar de hoeveelheid data explosief groeit.


Dit competitieve voordeel is bovendien terug te zien in de indrukwekkende netto-omzetretentie (NRR) van maar liefst 135%. De NRR meet hoeveel inkomsten een bedrijf behoudt van bestaande klanten in een bepaalde periode. Een NRR van meer dan 100% betekent simpel gezegd dat de omzet die gegenereerd worden uit bestaande klanten zijn toegenomen. In het geval van Snowflake zijn klanten vorig jaar maar liefst 35% meer gaan besteden. Wat ons betreft een bewijs van de kwaliteit van het platform van Snowflake.


Met momenteel iets meer dan 8,900 klanten heeft Snowflake nog maar een fractie van de wereldwijde markt aangeboord. Gezien er meer dan 300 miljoen bedrijven wereldwijd zijn, ligt er nog een enorme groeimogelijkheid voor Snowflake in het vooruitzicht. Het bedrijf heeft de potentie om voor decennias te groeien, vooral als het erin slaagt zelfs maar een klein percentage van deze totale markt te veroveren. Dit toont misschien wel aan waarom Warren Buffett, maar ook een hoop andere beleggers erg optimistisch zijn over het lange termijn potentieel van Snowflake.




Aandelen Snowflake zijn verkrijgbaar via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl





Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page