top of page

Waarom Uber aandelen hard stijgen vandaag

In het kort:

  • Uber heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan Wall Street had verwacht, met een winst per aandeel van 47 cent en een omzet van $10,7 miljard.

  • De mobiliteitsdivisie zag een stijging van 23% in bruto boekingen tot $20,6 miljard, terwijl de leveringsdivisie een groei van 16% rapporteerde tot $18,1 miljard.

  • Voor het derde kwartaal verwacht Uber boekingen tussen $40,25 miljard en $41,75 miljard, met een verwachte aangepaste winst van $1,58 miljard tot $1,68 miljard.


Uber heeft in het tweede kwartaal resultaten geboekt die de verwachtingen van Wall Street overtroffen. De aandelen stegen als een direct reactie hierop met een ruime 11% vandaag.


De aandelenkoers van Uber sinds de afgelopen 5 handelsdagen:

Bron: CNBC


Resultaten van Uber in het tweede kwartaal:

  • Winst per aandeel (WPA): 47 cent (verwacht: 31 cent)

  • Omzet: $10,7 miljard (verwacht: $10,57 miljard)

  • Omzetgroei: 16% vergeleken met $9,23 miljard een jaar eerder


De mobiliteitsdivisie van Uber rapporteerde een stijging van 23% in bruto boekingen, wat neerkomt op $20,6 miljard. De leveringsdivisie zag een groei van 16% tot $18,1 miljard, terwijl de vrachtdivisie stabiel bleef op $1,27 miljard. Uber meldde dat het de snelste omzetgroei in vijf kwartalen heeft behaald, met een jaar-op-jaar stijging van 16%. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke verbetering na een verrassend verlies in het eerste kwartaal.


Voor het derde kwartaal verwacht Uber boekingen tussen $40,25 miljard en $41,75 miljard. De midden-waarde van $41 miljard ligt net onder de gemiddelde schatting van $41,18 miljard volgens analisten. Uber verwacht een aangepaste winst van $1,58 miljard tot $1,68 miljard, waarbij de midden-waarde van de schatting iets boven de gemiddelde verwachting van $1,62 miljard ligt.



Uber zag het aantal 'monthly active platform consumers' (MAPCs) stijgen naar 156 miljoen in het tweede kwartaal, met 2,77 miljard ritten via het Uber-platform. Dit is een aanzienlijke groei vergeleken met 137 miljoen MAPCs en 2,28 miljard ritten in dezelfde periode vorig jaar.


CEO Dara Khosrowshahi benadrukte dat het totale aantal ritten van Uber jaar-op-jaar met 21% groeide, wat neerkomt op 2,77 miljard ritten voor het kwartaal. Hij verklaarde: "De Uber-consument is nog nooit zo sterk geweest. Meer mensen gebruiken het platform, en vaker, dan ooit tevoren."


Uber rapporteerde een nettowinst van $1,02 miljard voor het kwartaal, wat een $333 miljoen voordeel voor belastingen omvatte uit de herwaardering van Uber's aandeleninvesteringen. In mei kondigde Uber een samenwerking aan met Instacart om een “restaurants” tab aan de boodschappen bezorg-app toe te voegen, zodat gebruikers eten kunnen bestellen bij restaurants en de bezorging kan worden uitgevoerd door Uber Eats.


In juli kondigden BYD, een Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, en Uber een samenwerking aan om ongeveer 100.000 elektrische voertuigen beschikbaar te stellen voor Uber-chauffeurs in Europa en Latijns-Amerika. De bedrijven zullen ook samenwerken aan toekomstige autonome voertuigen die op het Uber-platform worden ingezet.


Tijdens de winstcall vroegen analisten CEO Dara Khosrowshahi over Uber's ervaring met autonome voertuigen en hun langetermijnstrategie voor deze markt. Uber werkt samen met Waymo in Arizona om Uber-gebruikers de optie te bieden om ritten en voedselbezorgingen zonder chauffeur te boeken.


Khosrowshahi benadrukte dat autonome voertuigen veel vaker worden gebruikt op Uber's platform dan zonder een netwerk. Hij verwacht een langdurige hybride periode terwijl autonome technologie zich ontwikkelt en regelgeving wordt uitgewerkt.



Deze solide cijfers en ambitieuze toekomstplannen benadrukken Uber's veerkracht en aanpassingsvermogen in een dynamische markt. De vooruitzichten voor het derde kwartaal en de groei in kernsegmenten suggereren dat het bedrijf op koers ligt voor verdere expansie en innovatie. De groei in zowel de mobiliteits- als de leveringsdivisie, samen met de vooruitgang in autonome voertuigen en nieuwe partnerschappen, toont aan dat Uber goed gepositioneerd is voor toekomstige groei en winstgevendheid, als het deze groei door kan zetten in de huidige marktomstandigheden.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page