top of page

Waarom SMCI Aandelen flink stijgen

In het kort:

  • Aanzienlijke Stijging in Verwachtingen: De bijgestelde omzetverwachting van Super Micro Computer is met ongeveer 33% tot 36% verhoogd ten opzichte van de vorige richtlijnen.

  • Sterke Reactie op de Aandelenmarkt: Na deze aankondiging steeg het aandeel van SMCI in de nabeurshandel met circa 7%, wat wijst op een sterke marktreactie.

  • Aanzienlijke Overstijging van Marktschattingen: De nieuwe verwachtingen liggen aanzienlijk hoger dan de marktconsensus, zowel in termen van omzet als winst per aandeel.

Super Micro Computer, ook bekend als SMCI, heeft recentelijk zijn financiële richtlijnen voor het tweede fiscale kwartaal van 2024 verhoogd, wat heeft geleid tot een significante stijging in de nabeurshandel. De aanpassing van de verwachtingen heeft duidelijk een positieve invloed gehad op de aandelenmarkt.


De oorspronkelijke verwachting voor de netto-omzet lag tussen de $2,7 miljard en $2,9 miljard. Met de herziene richtlijnen van $3,6 miljard tot $3,65 miljard, zien we een stijging van ongeveer 33% tot 36%. Dit is een aanzienlijke verhoging die duidt op een sterke bedrijfsprestatie en optimisme over de toekomst.


Wat de aangepaste winst per aandeel betreft, is er ook een merkbare verhoging. De eerdere verwachting was $4,40 tot $4,88, terwijl de nieuwe richtlijn $5,40 tot $5,55 bedraagt. Dit vertegenwoordigt een stijging van ongeveer 11,8% tot 13,7%.


Deze verhoogde financiële richtlijnen zijn significant hoger dan de marktconsensus, die een omzet van $2,84 miljard en een winst per aandeel van $4,55 voorspelde. De aanpassingen wijzen op een aanzienlijk betere prestatie dan oorspronkelijk verwacht, wat kan duiden op een sterke vraag in de markt en een succesvolle bedrijfsstrategie.


Super Micro Computer's vermogen om de verwachtingen te overtreffen, toont aan dat het bedrijf goed gepositioneerd is om te profiteren van de groeiende vraag naar IT-hardware en technologie-oplossingen. Dit nieuws is ongetwijfeld van groot belang voor investeerders en marktanalisten die de technologische en IT-sector nauwlettend volgen.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page