top of page

Waarom SentinelOne aandelen kelderen na beter dan verwachte kwartaalcijfers

In het kort:

  • SentinelOne rapporteerde in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2024 een omzetstijging van 38% jaar-op-jaar naar $174,2 miljoen.

  • De jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) groeide met 39% naar $724,4 miljoen.

  • Ondanks de sterke prestaties in het vierde kwartaal en een indrukwekkende ARR-groei, reageerden beleggers negatief, door de iets lagere omzetverwachtingen.


SentinelOne, een bekende naam in de cybersecurity, heeft zojuist de financiële resultaten voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2024 onthuld, waarbij zowel de omzet als de winstverwachtingen van Wall Street werden overtroffen. Met een jaar-op-jaar omzetgroei van 38% naar $174,2 miljoen en een indrukwekkende stijging van 39% in de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) tot $724,4 miljoen, leek het bedrijf op weg om de cyberspace verder te veroveren. Echter, de vooruitzichten voor het komende kwartaal en het volledige jaar vielen iets lager uit dan analisten hadden gehoopt, waardoor beleggers in de nasleep iets minder enthousiast reageerden. Dit resulteerde in een daling van ruim 11% in de nabeurs van SentinelOne aandelen.


De aandelenkoers van SentinelOne, met de forse daling in de nabeurs:


Groeicijfers om trots op te zijn

SentinelOne heeft een sterk kwartaal achter de rug, met significante verbeteringen in zowel de omzet als de operationele marges. De omzet steeg met 38% naar $174,2 miljoen, aanzienlijk hoger dan de analistenverwachting van $169,31 miljoen. Dit markeert niet alleen een substantiële groei, maar benadrukt ook de toegenomen vraag naar cybersecurity-oplossingen in een steeds meer digitale wereld. De jaarlijkse terugkerende omzet, een belangrijke maatstaf voor het toekomstige inkomstenpotentieel van het bedrijf, zag eveneens een opmerkelijke stijging van 39% naar $724,4 miljoen.


Ondanks de indrukwekkende groei, temperden de toekomstgerichte verklaringen van het bedrijf enigszins de feeststemming. Voor het eerste kwartaal van 2025 voorspelt SentinelOne een omzet van $181 miljoen, in lijn met de schattingen, maar de volledige jaaromzetverwachting van $812 miljoen tot $818 miljoen was iets lager dan de marktconsensus van $817,5 miljoen. Deze voorzichtige vooruitzichten weerspiegelen mogelijk de intense concurrentie in de cybersecurity-sector en de uitdagingen die gepaard gaan met het handhaven van een snelle groei op lange termijn.



SentinelOne's financiële gezondheid blijft sterk, met een kaspositie van $1,1 miljard aan het einde van het fiscale jaar. De verbeteringen in de bruto- en operationele marges zijn een getuigenis van de operationele efficiëntie en de schaalbaarheid van het bedrijfsmodel. Met een GAAP brutomarge die steeg van 68% naar 72% en een niet-GAAP operationele marge die verbeterde van -35% naar -9%, laat het bedrijf zien dat het niet alleen kan groeien, maar ook steeds efficiënter kan werken.


SentinelOne's laatste kwartaalcijfers zijn een bewijs van de aanhoudende relevantie van cybersecurity in onze meer en meer digitaler wordende wereld. Met solide groeicijfers en een sterke financiële positie is het bedrijf goed gepositioneerd om te blijven innoveren en groeien. Desalniettemin herinneren de enigszins voorzichtige vooruitzichten ons eraan dat succes in de technologie-industrie geen gegarandeerde zaak is, zelfs niet voor de huidige marktleiders.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page