top of page

Waarom Bitcoin stijgt na schietincident Donald Trump

In het kort:

  • Bitcoin stijgt na schietincident bij Donald Trump rally, speculaties over toegenomen kansen op herverkiezing.

  • Trump gewond geraakt in het rechteroor, campagne zegt dat hij "in orde" is en de Republikeinse Nationale Conventie zal bijwonen.

  • Bitcoin steeg met ruim 2,5 % naar $60,249 na dit incident en ook de rest van de cryptomarkt zag een stijging.

De Bitcoin-markt heeft een opmerkelijke reactie vertoond na het schietincident bij een rally van Donald Trump in Butler, Pennsylvania. Dit incident heeft geleid tot speculaties dat Trumps kansen op herverkiezing zijn toegenomen. De voormalig president, die zichzelf heeft gepositioneerd als een voorstander van cryptocurrency, verklaarde dat hij in zijn rechteroor werd geschoten tijdens het schietincident op zaterdag. Zijn campagne meldde dat hij "in orde" is en uitkijkt naar zijn aanwezigheid op de Republikeinse Nationale Conventie die maandag in Milwaukee begint.


De Bitcoin prijs de afgelopen 24 uur, met een duidelijke koersreactie rond 00:00:

Bron: Kraken


Volgens PredictIt-data zijn Trumps kansen op het heroveren van het presidentschap toegenomen na deze ontwikkelingen. Beelden van een strijdlustige Trump met zijn vuist in de lucht, zijn bebloede rechteroor en de Amerikaanse vlag op de achtergrond circuleren veelvuldig op sociale media en televisie na de aanval, beelden die het in Amerika goed doen als het gaat om stemgedrag.


De aankondiging dat Donald Trump als hoofdspreker zal optreden op de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville, Tennessee, heeft veel aandacht getrokken in zowel de politieke als de cryptowereld. Trump, die bekend staat om zijn pro-cryptostandpunten, heeft de afgelopen jaren een groeiende invloed binnen de cryptomarkt gekregen.


Donald Trump heeft zich meerdere keren positief uitgelaten over de cryptomarkt. Tijdens zijn eerdere ambtstermijn en in recente toespraken heeft hij aangegeven de markt meer kansen te willen bieden en minder regulering na te streven. Deze houding staat in scherp contrast met de Democratische partij, die juist bekend staat om hun voornemen om de cryptomarkt strenger te reguleren.


President Joe Biden heeft verklaard blij te zijn dat Trump veilig is en veroordeelde het geweld. De markten zullen waarschijnlijk reageren met verhoogde volatiliteit, vergelijkbaar met de reactie na het gunstige verloop van het debat vorige maand voor Trump. Toen steeg de Amerikaanse dollar en klommen de rendementen op staatsobligaties.


Musk twitterde kort na de aanslag:


“I fully endorse President Trump and hope for his rapid recovery,” Musk schreef op X, het platform dat hij zelf bezit.


Musk's expliciete steunbetuiging aan Donald Trump markeert een duidelijke politieke stellingname die verder gaat dan zijn eerdere uitspraken. Door publiekelijk zijn steun uit te spreken voor de voormalige president en huidige Republikeinse kandidaat, neemt Elon Musk nu een duidelijke stelling in met zijn voorkeur voor Donald Trump in deze verkiezing.


Deze steun aan Trump, gecombineerd met zijn donatie aan de pro-Trump super PAC America PAC, onderstreept Musks toenemende betrokkenheid bij de Republikeinse partij. Dit kan zowel strategisch als ideologisch van aard zijn, gezien zijn eerdere kritiek op de huidige president Joe Biden en zijn beleid. De invloed van een van 's werelds rijkste mensen kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de politieke dynamiek in de aanloop naar de verkiezingen van 2024, waarbij zijn financiële bijdragen en publieke steun een rol kunnen spelen in het mobiliseren van de Republikeinse achterban.



Dit incident en de daaropvolgende markt reacties tonen de nauwe verwevenheid tussen politieke gebeurtenissen en financiële markten, met name in de volatiele cryptocurrency-sector. Het is dan ook essentieel voor beleggers om op de hoogte te blijven van zowel politieke als marktontwikkelingen om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

1 opmerking

1 Yorum


Sem v Ruijven
14 Tem

Duidelijke uitlegt!

Beğen

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page