top of page

Waarom Ark Invest juist nu investeert in deze opmerkelijke sectoren

In het kort:

  • Ark Invest schat dat de marktkapitalisatie gekoppeld aan innovatie zal stijgen tot $220 biljoen tegen het einde van het decennium, voornamelijk dankzij AI.

  • Tesla, met zijn voortgang in zelfrijdende technologie, wordt door Ark Invest gezien als een leidende onderneming in de AI-gedreven toekomst.

  • Naast Tesla richt Ark Invest zich ook op drones, waarbij Kratos Defense and Security Solutions en AeroVironment worden uitgelicht.


Terwijl de wereld zich steeds meer verwondert over de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI), zijn beleggers gretig op zoek naar de sectoren die hiervan het meest zullen profiteren. Tasha Keeney, de strateeg achter de investeringsanalyses bij Ark Invest, heeft een bijzonder rooskleurige visie. Ze voorspelt een explosieve groei van de marktkapitalisatie gerelateerd aan innovatie in het algemeen naar $220 biljoen tegen 2030, met AI als belangrijkste drijfveer.


Het lijkt erop dat Ark Invest, met een focus op vernieuwing, zijn pijlen richt op autonome voertuigen, drones, en robotica, maar ook op energieopslag, 3D-printen, en ruimteverkenning. Maar laten we wel wezen, in de wereld van high finance en disruptieve technologieën is het vaak een hobbelige rit, iets wat de Ark Autonomous Tech & Robotics ETF (ARKQ) dit jaar aan den lijve ondervond met een daling, te midden alle stijgingen van concurrenten, van 2,5%.


De aandelen koers van ARKQ sinds de beursgang:


Autonome auto's: de goudmijn van $28 biljoen

Autonome auto's vormen een speerpunt van Keeney's enthousiasme. Ze zijn niet langer slechts een visioen uit een sci-fi roman; ze rijden al rond in grote steden over de hele wereld. De schatting dat deze sector alleen al goed zou zijn voor een ondernemingswaarde van $28 biljoen onderstreept de disruptieve impact die verwacht wordt.



Tesla, het paradepaardje van Ark Invest onder leiding van Cathie Wood, wordt gezien als de voorloper dankzij de voortdurende vooruitgang in hun zelfrijdende technologie. Ondanks enkele haperingen en een lichte daling van 1,8% in de aandelenkoers op jaarbasis, blijft Tesla een kerninvestering met een doelkoers van $200 per aandeel.


Drones: het nieuwe speelveld

Naast de focus op autonome auto's, wijst Keeney op de potentie van drones, aangezien deze technologie niet alleen beperkt blijft tot militair gebruik, maar ook toepasbaar is in verschillende industrieën.


Bedrijven als Kratos Defense and Security Solutions en AeroVironment staan op haar radar, mede dankzij hun betaalbare en innovatieve droneplatformen. Het feit dat Walmart samenwerkt met droneleveranciers zoals Wing en Zipline voor voedsellevering, illustreert hoe deze technologie de kosten voor de eindgebruiker kan verlagen.



Diversificatie als sleutel tot succes

In een wereld die constant in beweging is, blijft Ark Invest niet stilstaan bij alleen de bekende namen zoals Tesla. De recente verschuiving naar Roku-aandelen, na het van de hand doen van Nvidia-aandelen vanwege een als te hoog beoordeelde waardering, toont een strategische diversificatie. Roku, voornamelijk bekend om zijn streamingapparaten, ziet een gestage groei in inkomsten uit advertenties en nieuwe gebruikersaccounts. Deze beweging onderstreept Cathie Wood's vermogen om flexibel te navigeren in de complexe aandelenmarkt, altijd op zoek naar de volgende grote winnaar in de technologische revolutie.


In deze dynamische wereld van investeringen en technologische vooruitgang blijft Ark Invest een fascinerende speler. Hun gedurfde voorspellingen en strategische zetten in de wereld van AI en daarbuiten bieden een unieke kijk op de toekomst van innovatie. Het is duidelijk: in de wereld van Cathie Wood en Ark Invest is stilstaan geen optie. De race naar de toekomst is in volle gang, met AI achter het stuur.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page