top of page

Waarom analisten juist nu positief zijn over dit AI-bedrijf

In het kort:

  • Scotiabank is positief over UiPath-aandelen met een 'Sector Perform'-beoordeling en een koersdoel van $29.

  • UiPath, bekend om zijn robotic process automation (RPA) software, heeft een jaarlijks terugkerende omzet van $1,5 miljard en een marktkapitalisatie van $13,48 miljard.

  • UiPath's hoge brutomarge van 84,39% en een sterke omzetgroei van 16,51% in de laatste twaalf maanden tot Q3 2024 tonen de efficiëntie en groeipotentieel van het bedrijf.


Met Scotiabank die net hun 'Sector Perform'-badge opspeldt aan UiPath en een koersdoel van $29 uitspreekt, is het tijd om de financiële gezondheid van dit technologische powerhouse te ontleden.


De Evolutie van UiPath

Van een bescheiden begin in 2005 in Boekarest met slechts 10 mensen, heeft UiPath zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in robotic process automation (RPA). Door de jaren heen heeft het zijn aanbod uitgebreid en zijn technologie verfijnd, waardoor het eindproduct niet alleen beter, maar ook gebruiksvriendelijker is geworden.


Met het UiPath Business Automation Platform streeft het bedrijf ernaar om elke organisatie en individu in staat te stellen het volledige spectrum van automatisering te benutten, waardoor efficiëntie wordt verbeterd door repetitieve taken te automatiseren. Ondanks een negatieve P/E-ratio, is de verwachting dat het bedrijf dit jaar winstgevend zal zijn.


De EPS van UiPath sinds de beursgang:


Koersverloop van UiPath

Het recente koersverloop van UiPath Inc. (NYSE:PATH) is een interessant verhaal. De aandelenprijs is de afgelopen maanden met 54% gestegen op de NYSE. Hoewel de rally in aandelenprijzen het bedrijf in de juiste richting heeft geduwd, blijft het nog steeds achter bij zijn jaarlijkse piek.


De aandelenkoers van UiPath aandelen sinds de beursgang:



De cijfers achter UiPath

Met een marktkapitalisatie van $13,48 miljard en een indrukwekkende brutomarge van 84,39%, bewijst UiPath dat het een stevig bedrijfsmodel opgebouwd heeft. De jaarlijks terugkerende omzet van $1,5 miljard is onderstreept hun groeidurabiliteit en margesucces.


UiPath´s brutowinst sinds eerste gerapporteerde kwartaal:


Wat ook positief is is dat UiPath meer cash dan schuld heeft, wat duidt dat het in dat opzicht op een stabiele fundering staat. Met analisten die profetisch voorspellen dat het bedrijf dit jaar winstgevend zal zijn, lijkt de dit een mooi jaar te worden voor dit bedrijf.


Het is niet alleen RPA waar UiPath in schittert. De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in hun platform zet ze op de voorgrond van de AI-revolutie. Met een prominente positie in AI-beleggingsfondsen zoals ARK Autonomous Technology and Robotics ETF en Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF, toont UiPath dat het serieus meedoet in de AI-wereld.


UiPath in de Groeiende RPA-Markt

Volgens Polaris Market Research zal de wereldwijde RPA-markt groeien van $2,7 miljard in 2022 naar een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 37,9%, om tegen 2032 een waarde van $66,08 miljard te bereiken.


Deze explosieve groei biedt enorme kansen voor UiPath. Als de toonaangevende leverancier van RPA-software, met een omzet van $1,1 miljard in 2022, vertegenwoordigt UiPath ongeveer 42% van de totale marktomzet. Bovendien heeft Gartner het bedrijf voor het vierde opeenvolgende jaar erkend als een Magic Quadrant Leader in RPA-software in 2022.


UiPath onderscheidt zich in de automatiseringswereld door zijn brede klantenbasis van meer dan 10.000 bedrijven wereldwijd en zijn vermogen om te blijven innoveren en groeien. Een belangrijk kenmerk van UiPath is de integratie van generatieve AI in zijn platform, waarmee het zijn klanten geavanceerde automatiseringsmogelijkheden biedt.



Conclusie

Als we de cijfers en de voorspellingen mogen geloven, is UiPath zeker een kanshebber om te gaan profiteren van de snel groeiende RPA markt. Een combinatie van solide financiële gezondheid, een sterke positie in de AI RPA-markt en een groeipotentieel dat de aandacht trekt, maakt UiPath een bedrijf om in de gaten te houden.


Op 13 maart 2024 maakt UiPath zijn resultaten voor Q4 2023 bekend. Na de bekendmaking van de financiële resultaten organiseert UiPath een conference call en webcast om de resultaten uitgebreid te bespreken, deze staat gepland voor 17:00 ET diezelfde dag.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page