top of page

Verwachtingen Datadog hoog, ogen zijn gericht op nieuwe kwartaalcijfers

In het kort:

  • Datadog (NASDAQ:DDOG), een cloud software-as-a-service provider, zag een aanhoudende stijging van zijn aandelenprijs, met een recente winst van 2,4% tot $133,44 en een indrukwekkende groei van 93% over de laatste 12 maanden. Dit overtreft de ~24% stijging van de S&P 500 Index.

  • In het derde kwartaal rapporteerde Datadog een omzet van $547,5 miljoen, een stijging van 25,4% jaar-op-jaar, en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten met 4,5%. Hun aandelen zijn sindsdien met 64,1% gestegen tot $130,66.

  • De bredere softwareontwikkelingssector toonde gemengde resultaten in Q3, met een gemiddelde omzetstijging van 2,5% boven de consensus van analisten. Datadog werd geprezen als de beste van de groep, terwijl andere bedrijven zoals GitLab en F5 Networks ook sterke prestaties lieten zien.


Datadog, een prominente speler in de cloud software-as-a-service markt, heeft recentelijk indrukwekkende prestaties laten zien. Met een stijging van 93% in de afgelopen 12 maanden, heeft het bedrijf zowel analisten als investeerders verrast. Dit succes is vooral opvallend gezien de bredere S&P 500 Index slechts een stijging van ongeveer 24% zag in dezelfde periode.


Datadog's Rol in de Markt

Datadog functioneert als een observability en security platform voor cloudapplicaties, zowel in Noord-Amerika als internationaal. Het aanbod van producten omvat infrastructuur- en applicatieprestatiemonitoring, logbeheer, digitale ervaringsmonitoring en meer. Deze producten zijn essentieel voor bedrijven die afhankelijk zijn van cloudtechnologieën, wat de relevantie van Datadog in de snelgroeiende markt voor cloudservices onderstreept.



Indrukwekkende Kwartaalresultaten

Het derde kwartaal was bijzonder sterk voor Datadog. Met een omzet van $547,5 miljoen, een stijging van 25,4% ten opzichte van het voorgaande jaar, overtroffen ze de verwachtingen van analisten met 4,5%. Deze resultaten weerspiegelen de groeiende vraag naar hun diensten in cloudinfrastructuur en applicatiemonitoring. Het aandeel van het bedrijf reageerde hierop met een aanzienlijke stijging van 64,1%, wat het vertrouwen van beleggers in hun groeipotentieel onderstreept.


Datadog's aandelen sloten gisteren (22 februari) op $133,32, met een marktkapitalisatie van $43,81 miljard. De schuld-tot-eigen-vermogenratio van het bedrijf is 0,41, wat duidt op een beheersbare schuldlast. De vijftigdaagse en tweehonderddaagse voortschrijdend gemiddelde prijzen van het aandeel zijn respectievelijk $117,75 en $103,30, wat een stijgende trend in de aandelenwaarde aangeeft. Datadog rapporteerde een winst per aandeel van $0,07 voor het laatste kwartaal, wat de consensusverwachting van $0,01 ruim overtrof.


BMO Capital benadrukt Datadog's mogelijkheid om zijn Total Addressable Market (TAM) uit te breiden tot een indrukwekkende $58 miljard. Dit cijfer is een aanzienlijke sprong van de huidige geschatte TAM van $24 miljard, wat de grote groeimogelijkheden van het bedrijf aantoont. Deze expansie wordt toegeschreven aan zowel de kernactiviteiten van Datadog als aan de groeiende vraag binnen aangrenzende markten.


De analisten van BMO Capital zijn positief over de onderliggende fundamenten van de observability sector en zien Datadog, samen met Dynatrace, als belangrijke spelers die waarschijnlijk uitgaven zullen consolideren naarmate de categorie uitbreidt. Dit benadrukt niet alleen de kracht van Datadog in zijn kernmarkt maar wijst ook op zijn vermogen om dominant te worden in de bredere sector.



Prijsdoelverhoging door Citigroup

Recentelijk heeft Citigroup het prijsdoel voor Datadog (NASDAQ:DDOG) verhoogd van $125,00 naar $150,00, wat een potentiële stijging van 15,11% ten opzichte van de vorige sluiting van het aandeel aangeeft. Deze verhoging weerspiegelt een groeiend vertrouwen in de toekomst van het bedrijf en wordt ondersteund door de "buy" rating van de firma. Deze positieve beoordeling door een toonaangevende investeringsbank benadrukt de sterke marktpositie en groeipotentieel van Datadog.


Overige Analistenbeoordelingen

Andere aandelenanalisten hebben ook recentelijk rapporten over Datadog uitgebracht. Guggenheim begon met de dekking van Datadog met een "neutraal" rating, terwijl JPMorgan Chase & Co. het aandeel opwaardeerde van "neutraal" naar "overgewicht", waarbij het koersdoel werd verhoogd van $90,00 naar $115,00. Needham & Company LLC en Stifel Nicolaus verhoogden ook hun koersdoelen voor Datadog, wat wijst op een algemeen positieve kijk op het bedrijf binnen de financiële gemeenschap.


De Concurrentie

In de bredere softwareontwikkelingssector zien we gemengde resultaten. Bedrijven zoals GitLab en F5 Networks lieten ook sterke prestaties zien, hoewel de sector als geheel een gemiddelde omzetstijging van slechts 2,5% boven de consensus van analisten zag. Datadog heeft zich echter onderscheiden als de beste in deze competitieve markt.



Conclusie

Terwijl Datadog zijn positie verstevigt, blijft het landschap van cloud computing evolueren. De vraag naar efficiënte en betrouwbare cloud services blijft groeien, wat kansen biedt voor Datadog om zijn aanbod verder uit te breiden en te innoveren.


Met de aankomende kwartaalcijfers op 13 februari en de voorspelde uitbreiding van de TAM naar $58 miljard, staat Datadog voor een spannende toekomst. Beleggers en analisten zullen nauwlettend toekijken hoe het bedrijf deze kansen benut om zijn marktpositie te versterken en te groeien in de dynamische wereld van cloud computing en softwareontwikkeling.


Gezien de sterke kwartaalresultaten en een positieve trend in de aandelenmarkt, blijft Datadog een interessant bedrijf om in de gaten te houden in de dynamische wereld van cloud computing en softwareontwikkeling.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl





Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page