top of page

Twee nieuwe transacties van Warren Buffett

In het kort:

  • Berkshire Hathaway heeft nieuwe transacties gedaan in Ulta Beauty ($266 miljoen) en Heico ($186 miljoen) volgens hun laatste 13F-dossier bij de amerikaanse AFM.

  • De aandelen van Ulta Beauty zijn met 26% gedaald in het tweede kwartaal, terwijl Heico een stijging van meer dan 32% heeft gezien dit jaar.

  • Warren Buffett heeft daarnaast zijn Apple positie gehalveerd en heeft meer dan $75 miljard aan aandelen verkocht, waardoor de cashpositie van Berkshire is gestegen naar een recordhoogte van $277 miljard.


Warren Buffett's investeringsvehikel, Berkshire Hathaway, heeft in het tweede kwartaal van 2024 nieuwe transactie gedaan in twee Amerikaanse bedrijven: Ulta Beauty en Heico. Volgens de 13F filing van vandaag heeft hij een positie van $266 miljoen opgebouwd in Ulta Beauty en $186 miljoen in Heico. Deze posities zijn relatief klein voor Berkshire, wiens aandelenportefeuille momenteel meer dan $300 miljard waard is.


Ulta Beauty: een moeilijke tijd en interessante waardering

De keuze om te investeren in Ulta Beauty is opmerkelijk gezien de recente prestaties van het aandeel. Ulta Beauty heeft een moeilijke tijd achter de rug, met een daling van 26% in het tweede kwartaal van 2024. Deze neerwaartse trend zette zich voort in het derde kwartaal met een verdere daling van 15%. De zorgen van beleggers zijn voornamelijk gericht op een afnemende vraag naar schoonheidsproducten, wat een negatieve invloed heeft gehad op de omzet van de retailer. Qua waardeering heeft het bedrijf nog nooit zo laag gestaan.



Ondanks deze uitdagingen lijkt Berkshire vertrouwen te hebben in het herstelpotentieel van Ulta Beauty. De investering van $266 miljoen vertegenwoordigt bijna 700.000 aandelen, wat erop wijst dat Berkshire Hathaway wellicht speculeert op een herstel in de vraag naar schoonheidsproducten of een strategische ommekeer binnen het bedrijf. Warren Buffett staat erom bekendom goede merken te herkennen die consumenten waarderen. Mogelijk tikt Ulta zijn eisenlijstje af. Het aandeel van Ulta steef 14% na bekendmaking.


Heico: zeer sterk begonnen dit jaar

Aan de andere kant is Heico, een bedrijf actief in de elektronica en lucht- en ruimtevaart, een van de sterkste presteerders van dit jaar. De aandelen van Heico zijn met meer dan 32% gestegen, een stijging die Berkshire waarschijnlijk aantrok. Heico staat bekend om zijn innovatieve producten en sterke marktpositie, vooral in de luchtvaartsector, wat het bedrijf aantrekkelijk maakt voor langetermijnbeleggers zoals Berkshire.


Buffett's verkoopgolf lijkt ten einde

Wat deze investeringen nog interessanter maakt, is dat ze plaatsvinden tegen de achtergrond van Buffett's recente verkoopgolf. In het tweede kwartaal van 2024 heeft Berkshire Hathaway meer dan $75 miljard aan aandelen verkocht, waaronder een aanzienlijke afbouw van hun Apple positie. Opmerkelijk is dat de Apple-positie, ooit bijna 50% van Berkshire's aandelenportefeuille, nu aanzienlijk is gereduceerd.

Buffett's beslissing om te verkopen heeft de cashpositie van Berkshire naar een recordhoogte van $277 miljard gebracht, wat aangeeft dat de 93-jarige investeerder mogelijk op zoek is naar nieuwe kansen of afwacht tot waarderingen aantrekkelijker worden.


De nieuwe investeringen in Ulta Beauty en Heico laten zien dat Berkshire Hathaway nog steeds kansen ziet in specifieke sectoren, zelfs in een markt die door velen als overgewaardeerd wordt beschouwd. Terwijl Ulta Beauty voor uitdagingen staat, kan de investering worden gezien als een gok op herstel, terwijl Heico juist lijkt te profiteren van zijn sterke marktdynamiek. Deze strategische zetten bieden inzicht in hoe Berkshire blijft manoeuvreren in een volatiele markt, met oog voor zowel waarde als groei.

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page