top of page

Is The Trade Desk ondergewaardeerd?


In het kort:

  • The Trade Desk heeft de afgelopen tijd de aandacht getrokken van beleggers vanwege zijn financiële prestaties en groeipotentieel.

  • Hoewel het bedrijf al zijn winsten behoudt en geen dividend uitkeert, is de winstgroei van The Trade Desk de afgelopen vijf jaar bescheiden gebleven, wat vragen oproept over de effectiviteit van het herinvesteren van winsten.

  • Analisten zijn desondanks optimistisch over The Trade Desk, met sterke kwartaalcijfers en een positieve toekomstvisie die hebben geleid tot verhoogde koersdoelen en aanbevelingen om in dit snelgroeiende bedrijf te investeren.


Wat doet The Trade Desk?

De digitale advertentiemarkt biedt enorme kansen voor bedrijven en beleggers, The Trade Desk staat op het punt om hiervan te profiteren. Terwijl steeds meer huishoudens afscheid nemen van kabeltelevisie, verplaatsen adverteerders hun budgetten van traditionele media naar streaming en online retailkanalen. Met een geschatte waarde van $600 miljard heeft de digitale advertentiemarkt het platform van The Trade Desk, dat gespecialiseerd is in programmatic advertising, in staat gesteld om aanzienlijke winst te boeken.


Sinds 2016 is de marktwaarde van The Trade Desk gestegen van minder dan $1 miljard tot bijna $41 miljard bij de huidige aandelenkoersen. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn neutraliteit, waarbij het zijn inkomsten uitsluitend genereert door een vergoeding te vragen over de totale advertentie-uitgaven van klanten. Het bezit geen advertentie-inventaris om met winst aan klanten door te verkopen, wat een belangrijk verkoopargument is ten opzichte van andere digitale advertentiebedrijven.


The Trade Desk ziet ook een groeiende acceptatie van zijn Unified ID 2.0 (UID2)-technologie. Hiermee kunnen merken gericht adverteren bij het juiste publiek zonder de privacy van consumenten te schenden. UID2 verhoogt de waarde van de gegevens voor merken, stimuleert advertentie-uitgaven op het platform en daarmee de omzet van het bedrijf. In de eerste helft van 2023 groeide de omzet met 22% in vergelijking met het voorgaande jaar, genoeg om marktaandeel te winnen ten opzichte van concurrenten in een uitdagende advertentiemarkt.


Meer weten over het business model van The Trade Desk? Lees dan: The Trade Desk - Het Business Model (Deel 1)

Het aandeel The Trade Desk ($):


Wat Is Return on Equity (ROE)

ROE wordt vaak beschouwd als een cruciale maatstaf voor investeerders, omdat het aangeeft hoe effectief een bedrijf het kapitaal van aandeelhouders herinvesteert. In feite meet het de rendabiliteit van dat geïnvesteerde kapitaal.


Waarom is een lage ROE belangrijk voor winstgroei?

Als we de formule voor ROE toepassen op The Trade Desk, krijgen we een ROE van 6,2%. Dit betekent dat voor elke $1 aan eigen vermogen, het bedrijf $0,06 winst genereerde.

Een lage ROE kan de winstgroei van een bedrijf beïnvloeden, vooral als het bedrijf een groot deel van zijn winst herinvesteert. In dit geval kan een lage ROE de winstgroei van The Trade Desk verklaren, welke slechts 2,1% over de afgelopen vijf jaar bedroeg.


Niet alleen is de ROE van The Trade Desk lager dan het sectorgemiddelde van 11%, maar de winstgroei van het bedrijf overtreft ook niet die van de sector, die een groei van 10% heeft laten zien. Hoewel The Trade Desk al zijn winsten behoudt en geen dividend uitkeert, is er weinig winstgroei te zien. Dit kan erop wijzen dat er andere factoren zijn die de groei belemmeren.



Is The Trade Desk interessant geprijsd?

Analisten lijken optimistisch te zijn over het groeiverhaal van het bedrijf. De tweedekwartaalcijfers waren sterk en overtroffen de verwachtingen van analisten, en het bedrijf heeft een optimistische kijk op de toekomst. Bovendien lijkt het bedrijf marktaandeel te winnen ten opzichte van andere grote digitale adverteerders.


Analisten hebben hun koersdoelen voor TTD verhoogd na de tweede kwartaalresultaten, en veel van hen geven het aandeel een "kopen" of vergelijkbare rating. Het lijkt erop dat analisten geloven dat dit een goed moment kan zijn om in te stappen in het groeiverhaal van het bedrijf. Investeerders moeten echter onthouden dat geen enkele investering zonder risico is, en de aandelen van The Trade Desk zullen waarschijnlijk volatiel blijven.


Conclusie: een gemengd beeld

Al met al biedt het financiële plaatje van The Trade Desk een gemengd beeld. Het bedrijf behoudt een hoog percentage van zijn winst, maar de lage ROE lijkt de winstgroei zelf te belemmeren. Desondanks suggereren de recente voorspellingen van analisten een versnelling van de winstgroei. Investeerders moeten echter onthouden dat elke investering risico's met zich meebrengt, en de aandelen van The Trade Desk zullen waarschijnlijk volatiel blijven.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page