top of page

Snowflake (SNOW) Q3 resultaten boven verwachting, dit zijn de cijfers

In het kort:

  • Sterke koersreactie na handelsuren: Na bekendmaking van veelbelovende resultaten en een optimistische prognose steeg het aandeel van Snowflake met meer dan 8%.

  • Indrukwekkende financiële resultaten: Snowflake overtrof de verwachtingen van analisten in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024, met een aanzienlijke groei in de winst per aandeel.

  • Solide financiële positie en groeivooruitzichten: Met een marktkapitalisatie van $56,56 miljard en een kaspositie van meer dan $3,55 miljard, staat Snowflake stevig in de markt en heeft het bedrijf zijn groeiprognoses verhoogd.


In een tijdperk waarin technologie de motor van economische groei aandrijft, heeft Snowflake Inc. zijn positie in data warehousing versterkt. Het bedrijf, opgericht in 2013 door drie Franse ingenieurs met een schat aan ervaring vanuit hun carrière bij Oracle, heeft indrukwekkende resultaten geboekt in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024.


Na de reguliere handelsuren steeg het aandeel van Snowflake met meer dan 8%, gedreven door de bekendmaking van veelbelovende resultaten en een optimistische prognose.


Hieronder het koersverloop van Snowflake (SNOW) aandelen de afgelopen 3 jaar:


Stijging in winst ten opzichte van uitstaande aandelen

In het afgelopen kwartaal rapporteerde Snowflake een nettoverlies van $214 miljoen, vergeleken met $201 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Op aangepaste basis steeg de winst per aandeel naar 25 cent, een aanzienlijke groei ten opzichte van 11 cent een jaar eerder. Deze cijfers overtroffen ruimschoots de verwachtingen van analisten, die een winst van 16 cent hadden voorspeld.


Omzetgroei en productprestaties

De totale omzet steeg tot $734 miljoen, een aanzienlijke sprong van $557 miljoen. Wat echter de aandacht trok, was de sterke groei in productomzet, die $698 miljoen bereikte, een stijging van 34% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze cijfers overtroffen de FactSet-consensus van $669 miljoen. Volgens de non-GAAP-norm bedroeg de free-cashflow $111 miljoen dit kwartaal, wat een groei van 70% op jaarbasis vertegenwoordigt.


"Deze resultaten weerspiegelen sterke uitvoering in een breed stabiliserende macro-omgeving,"* merkte CEO Frank Slootman op in een verklaring.


Vooruitzichten en groeiprognoses

Voor het vierde kwartaal mikt Snowflake op een productomzet tussen $716 miljoen en $721 miljoen, wat een groeipercentage van 29% tot 30% op jaarbasis vertegenwoordigt. Bovendien heeft het bedrijf zijn volledige jaarprognoses voor productomzet en bedrijfswinst verhoogd.


Met een marktkapitalisatie van $56,56 miljard en een kaspositie van meer dan $3,55 miljard, is Snowflake goed gepositioneerd voor toekomstige investeringen en groei. Echter is dit ook zeker al in geprijsd, als we kijken naar de huidige P/E ratio van 65,9.


Conclusie

Snowflake's prestaties in het derde kwartaal bevestigen niet alleen de kracht van zijn datawarehouse-as-a-service, maar laten ook zien dat het bedrijf in staat is om in een snel veranderend technologisch landschap te gedijen. Met optimistische vooruitzichten lijkt Snowflake klaar te zijn om zijn positie als pionier in datamanagement verder te versterken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page