top of page

Snowflake kwartaalcijfers, dit zijn de verwachtingen

In het kort:

  • Snowflake, een datacloudspecialist, heeft te maken met afnemende groeicijfers in de top-line omzet, waarbij de jaarlijkse omzetgroei is gedaald van 67% naar 32%.

  • De brutowinstmarge is indrukwekkend (68% over de negen maanden tot 31 oktober), maar het nettoverlies per aandeel is gestegen (van $1,86 naar $2,04 in dezelfde periode).

  • Beleggers kijken reikhalzend uit naar de financiële resultaten van het vierde kwartaal op 28 februari, met de hoop op tekenen van stabiliserende groei en verbeterde winstgevendheid, essentieel voor de langdurige bullish case voor dit groeiaandeel.

Op 28 februari, na sluiting van de markt, zal Snowflake zijn kwartaalresultaten bekendmaken. Als een achtbaan op de beurs, heeft Snowflake zowel hoogte- als dieptepunten gekend sinds zijn IPO in 2020 tegen $245. Nu, met een aandelenprijs die weer rond de initiële IPO-waarde ligt, is het nu de vraag of Snowflake zich kan bewijzen of dat de verwachtingen toch te hoog gespannen zijn.


Maar wat maakt Snowflake zo´n interessant bedrijf? Simpel uitgelegd in drie woorden: cloud, data, AI. Wereldwijd stappen bedrijven massaal over naar cloudopslag, wat de vraag naar Snowflake's oplossingen verhoogt. Daarnaast speelt het bedrijf slim in op de trend van data-gedreven besluitvorming en is het geoptimaliseerd voor AI-werklasten. Dit alles plaatst Snowflake in het hart van de moderne, datagestuurde wereld.


De aandelenkoers van Snowflake aandelen sinds de IPO:


Vooruitkijkend naar de Winstcijfers

Met de aankomende bekendmaking van de winstcijfers op 28 februari 2024, is de verwachting dat Snowflake een EPS van $0.17 zal rapporteren, wat een groei van 21.43% zou betekenen in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet wordt geschat op $759.86 miljoen, een stijging van 29.01% ten opzichte van het voorgaande jaar.



Groeicijfers van Snowflake

Snowflake, ooit het lievelingskind van Wall Street met een oogverblindende groei van 67% jaar-over-jaar, moet nu gaan laten zien dat het nog steeds groei in zich heeft. Deze groei is namelijk recentelijk afgekoeld naar een meer bescheiden 32%. Dit is geen kleine verandering, en daarom ook een belangrijke factor om in de gaten te houden als het gaat om Snowflake. Deze vertraging is cruciaal voor beleggers, want laten we eerlijk zijn, bij een marktkapitalisatie van $76 miljard verwacht men geen middelmatige prestaties.


Brutowinstmarge

Snowflake heeft een indrukwekkende marge van 68% weten te behouden, een stijging van de 65% van vorig jaar. Deze cijfers suggereren dat, hoewel de omzetgroei vertraagt, de efficiëntie van het bedrijf verbetert. Maar laten we niet te vroeg juichen - het nettoverlies per aandeel is gestegen van $1,86 naar $2,04. Niet bepaald muziek in de oren van de aandeelhouders.


HSBC downgrade

HSBC heeft zijn kijk op het aandeel van Snowflake bijgesteld, wat zeker een oorzaak van zorg is voor beleggers. De bank heeft het aandeel gedegradeerd van 'Koop' naar 'Houd', hoewel de koersdoelstelling lichtelijk is verhoogd van $212 naar $214. Dit volgt op een indrukwekkende mooie rally dit jaar, waarbij het aandeel tot nu toe met 18,6% is gestegen.


HSBC's zorgen komen niet uit de lucht vallen. Hun analyse wijst op een volledige ingepreiste verwachting van goed nieuws in de huidige aandelenprijs. Ze voorzien echter wel een verdere verbetering in de consumptietrends van Snowflake, aangezien klanten meer overstappen op het gebruik van kunstmatige intelligentie. Desondanks, zo merkt HSBC op, biedt het aandeel geen aantrekkelijke risico-beloning verhouding meer.


Ondanks deze downgrade, is er licht aan de horizon. HSBC verwacht dat Snowflake tegen het fiscale jaar 2028 een aanzienlijke verbetering van de operationele marge zal realiseren, met een conservatieve schatting van een niet-GAAP operationele marge van 21,2%. Ter vergelijking: andere softwarebedrijven met inkomsten in de hogere enkelvoudige miljarden hebben doorgaans een operationele marge van 27%-36%. Dit suggereert dat er ruimte is voor groei, ondanks de huidige bezorgdheid.


Conclusie

Snowflake staat op een kruispunt. Met een aandelenkoers die balanceert op de rand van zijn IPO-waarde, is het essentieel dat het bedrijf tekenen van stabilisatie in zijn groei toont en de winstgevendheid verbetert. De resultaten van het vierde kwartaal zullen cruciaal zijn om te bepalen of Snowflake nog steeds die glanzende groeibriljant is, of een glimmende zeepbel die op het punt staat te barsten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page