top of page

SMCI aandelen dalen flink na verdere verwatering van aandeelhouders

In het kort:

  • Super Micro Computer (SMCI) zag een aanzienlijke daling van 10% in de aandelenprijs na de aankondiging van een nieuwe aandelenemissie, waarbij het bedrijf 2 miljoen extra aandelen aanbiedt. Dit resulteerde in een totaal van meer dan 58 miljoen uitstaande aandelen.

  • Deze emissie komt bovenop een recente aandelenemissie van $1,5 miljard en zorgt voor een totale verwatering van ruim 7%.

  • De extra kapitaalinjectie is bedoeld voor het ondersteunen van bedrijfsoperaties, waaronder de aankoop van voorraden, uitbreiding van de productiecapaciteit en toename van investeringen in onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Super Micro Computer (SMCI), een speler van formaat in het veld van computerinfrastructuur en een favoriet onder beleggers die gretig zijn om in te zetten op de AI-hausse, heeft recentelijk een schokgolf door de markt gestuurd. De aankondiging van een nieuwe aandelenemissie, een strategische zet die bedoeld is om kapitaal op te halen ter ondersteuning van diverse bedrijfsdoeleinden, zorgde voor een onmiddellijke reactie op de beurs.


Deze daling, die een abrupte onderbreking betekent in de anders meteorische stijging van het aandeel, met een groei van meer dan 900% in het afgelopen jaar, illustreert de gevoeligheid van beleggers voor verwatering. Met de nieuwste emissie van 2 miljoen aandelen en een mogelijke bijkomende optie voor Goldman Sachs om binnen 30 dagen tot 300.000 extra aandelen aan te schaffen, is er een tastbare angst voor verwatering van het eigendom onder huidige aandeelhouders.


De keuze voor deze kapitaalverhoging is onduidelijk maar... SMCI benadrukt dat de opgehaalde fondsen cruciaal zijn voor het financieren van verdere groei en expansie, met specifieke verwijzing naar het vergroten van de productiecapaciteit, het uitbreiden van de voorraden, waaronder meer en de nieuwe, krachtiger chips van Nvidia en het opvoeren van de R&D-inspanningen. Dit laatste is van vitaal belang, gezien de steeds sneller evoluerende AI-landschap en de centrale rol die onderzoek en ontwikkeling speelt in het behouden van een competitieve voorsprong.


Met de recente acties van Super Micro, rijst de vraag of de korte pijn van aandelenuitgifte en de daaruit volgende verwatering op de lange termijn zal resulteren in substantiële groei en waardecreatie voor aandeelhouders. Persoonlijk, vind ik het nu wel genoeg met alle verwatering omdat dit ook direct de waardering van het bedrijf raakt.

Commenti


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page