top of page

Shopify´s Goede Kwartaalcijfers en Koersdaling Uitgelegd

In het kort:

  • Shopify rapporteerde een winst van 34 cent per aandeel en een omzetstijging van 24% tot $2,1 miljard in het vierde kwartaal, beide cijfers overtreffen de verwachtingen van analisten.

  • Ondanks de sterke kwartaalresultaten daalde het aandeel Shopify met ongeveer 10% vanwege gemengde vooruitzichten voor 2024, met een verwachte omzetgroei in de lage twintig procent.

  • Het bedrijf meldde een bruto handelsvolume van $75,1 miljard, een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar, en verwacht een vrije kasstroommarge voor het eerste kwartaal, wat lager is dan de verwachtingen van Wall Street.


Het Canadese e-commerce platform Shopify heeft weer eens de financiële wereld op zijn kop gezet. Met kwartaalcijfers die de verwachtingen van analisten overtroffen, zou je denken dat het champagne zou regenen in Ottawa.


Nou, houd de kurken maar even vast, want ondanks een omzetgroei van 24% tot een indrukwekkende $2,1 miljard en een winst van 34 cent per aandeel – kijk, dat zijn de cijfers waar wij van houden – deed de beurskoers van het aandeel iets... onverwachts. Het daalde met ongeveer 11%. Zo zien we maar weer, in de wereld van e-commerce en financiën, gaat het niet alleen om de cijfers van vandaag, maar vooral om de beloftes van morgen.


De Beloftes van Morgen

De groei van het bruto handelsvolume tot $75,1 miljard, een stijging van 23%, laat zien dat Shopify een dominant, en een van de grootste handelsplatforms in zijn soort is. Shopify's vooruitzichten voor 2024, met een verwachte omzetgroei in de lage twintig procent, deden sommige wenkbrauwen echter fronsen. Zeker, het is groei, maar in de wereld van snelle e-commerce, is 'goed' soms gewoon niet goed genoeg.


Met een prognose van een winst per aandeel van $0,31 en een verwachte omzet van $2,07 miljard, zette Shopify de financiële gemeenschap op scherp. Echter, de realiteit was zelfs nog rooskleuriger: een winst van 34 cent per aandeel en een omzet van $2,1 miljard. Deze cijfers zijn niet alleen een bewijs van Shopify's robuuste gezondheid maar ook van zijn vermogen om zelfs de meest optimistische schattingen te overtreffen.



Waarom de Beurskoers een Duik nam

Nu de hamvraag, waarom ziet een bedrijf met zulke glanzende cijfers zijn aandeel kelderen? Welkom in de wondere wereld van de beleggerspsychologie en toekomstverwachtingen. Het lijkt erop dat de markt meer verwachtte, of misschien bang was voor wat de verkoop van Shopify's logistieke bedrijfsonderdelen aan Flexport zou kunnen betekenen.


Of, misschien, is het gewoon de oude beurswijsheid dat nieuws over winsten al ingeprijsd is. Hoe dan ook, Shopify bevindt zich op een interessant kruispunt, waar het niet alleen gaat om het leveren van resultaten, maar ook om het managen van verwachtingen.


De koers van Shopify aandelen sinds de beursgang:


Een Blik op de Toekomst

Met een netto-inkomen van $657 miljoen dit kwartaal, vergeleken met een verlies van $623 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar, is Shopify ongetwijfeld op de goede weg. De vraag is: Hoe goed is goed genoeg voor investeerders? Met de verwachte groei en de recente verkoop van logistieke bedrijfsonderdelen aan Flexport, lijkt Shopify zich meer te focussen op zijn kerncompetenties: e-commerce websites opzetten voor kleine bedrijven en samenwerken met anderen voor digitale betalingen en verzening.



Conclusie

Shopify's recente kwartaalresultaten en de reactie van de aandelenmarkt hierop herinneren ons eraan dat zelfs sterke prestaties geen garantie zijn voor onmiddellijke beleggingssucces. Shopify's avontuur in het vierde kwartaal, met zijn beter-dan-verwachte financiële prestaties, vormt een perfecte illustratie van de onvoorspelbaarheid van de beurs.


Als beleggers kunnen we enkel concluderen dat er misschien wel interessante(re) waarderingen aan zitten te komen om juist eens aandelen te gaan shoppen...


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page