top of page

Salesforce zet prachtige resultaten neer - Hier zijn de cijfers!

In het kort:

  • Salesforce heeft de verwachtingen overtroffen met een winst per aandeel die hoger lag dan de verwachting van analisten.

  • Bovendien heeft het bedrijf dit kwartaal een enorme sprong in de free cash flow gemaakt, wat een ontzettend goed teken is voor het bedrijf.

  • Met een positieve blik op de toekomst heeft Salesforce een guidance voor het vierde kwartaal afgegeven die in lijn ligt met de verwachtingen.


We hebben er waarschijnlijk allemaal wel naar uitgekeken vandaag en nu is het eindelijk zover: de kwartaalcijfers van Salesforce zijn bekend. En zoals de titel al verraad, zijn deze cijfers bijzonder goed. Beleggers vonden het op het eerste oog zelfs zo goed, dat de koers van Salesforce in de nabeurs met ruim 7% omhoog mocht. In dit artikel nemen we een kijkje naar de belangrijkste punten in de kwartaalcijfers van Salesforce.


Laten we eens beginnen met de winst. Analisten voorspelden een winst per aandeel van $2,06 per aandeel, maar Salesforce wist de verwachtingen te verslaan en een winst per aandeel van $2,11 te rapporteren. Daarnaast wist het bedrijf de omzet te groeien met 11% YoY wat ongeveer in lijn was met de verwachtingen die analisten hadden.


Maar wat is nu echt opvallend in de cijfers? De free cash flow, heel belangrijk voor bedrijven, steeg met maar liefst 1088% (YoY) en kwam uit op ruim $1,37 miljard. Dit betekent dat Salesforce dit kwartaal relatief veel omzet wist om te zetten in cash en cash is als zuurstof voor een bedrijf. Een bedrijf kan gewoon niet zonder. Het management zei al een lange tijd dat ze onderliggend erg winstgevend waren, maar nu komt het er ook daadwerkelijk uit.


Het is dan ook niet zo verrassend dat Marc Benioff, de CEO van Salesforce, erg tevreden is over de resultaten: "We hebben weer een sterk kwartaal achter de rug waarin we de plannen voor winstgevende groei die we vorig jaar in gang hebben gezet, hebben waargemaakt." Voor het vierde kwartaal heet het bedrijf een guidance afgegeven van ongeveer $9,2 miljard omzet. Dit ligt in lijnen met de guidance die analisten vooraf hadden verwacht.



Toch zijn beleggers en analisten positief verrast met de huidige kwartaalcijfers, wat wel blijkt uit de 7% stijging in de nabeurs. Vooral de opmerkelijke stijging van de free cash flow is een erg goed teken voor een groeibedrijf als Salesforce. Voor nu is het nog even wachten op de earnings call met het management, maar de cijfers zien er op het eerste oog erg goed uit.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page