top of page

Salesforce aandelen schieten de lucht in na prachtige cijfers maar concurrentie neemt toe

In het kort:

  • Salesforce overtreft verwachtingen met een kwartaalomzet van $8,60 miljard en een groei van 11% jaar-op-jaar.

  • Niet-GAAP bedrijfsmarge en GAAP bedrijfsmarge respectievelijk 31,6% en 17,2%.

  • Sterke vooruitzichten voor het derde kwartaal en het volledige jaar FY24, maar toenemende concurrentie na prijsverhogingen.

Diepere Duik in de Cijfers

Salesforce, de onbetwiste leider in CRM-oplossingen, blijft verbazen. Het bedrijf heeft wederom bewezen dat het een sterke speler is in een volatiele macro-economische omgeving. De recent aangekondigde Q2 cijfers voor het fiscale jaar 2024 zijn een bewijs van hun veerkracht en visie.

Met een groei van 11% ten opzichte van vorig jaar heeft Salesforce een indrukwekkende omzet van $8,60 miljard behaald. Dit komt overeen met de verwachte groei van de analisten en zelfs iets hoger dan hun voorspelde omzetgroei van 10,3%.

De GAAP operating marge van het bedrijf bedroeg 17,2%, terwijl hun niet-GAAP operating marge een indrukwekkende 31,6% bereikte. Een duidelijk signaal dat het bedrijf efficiënt opereert en tegelijkertijd investeert in innovatie. Analisten rekenden met 28% marges.

Op het gebied van winst per aandeel (EPS) rapporteerde Salesforce een GAAP EPS van $1.28 en een niet-GAAP EPS van $2.12. Dit is significant hoger dan de verwachte winst van $1.90 per aandeel.

Het bedrijf gaf ook een sterke vooruitzicht voor het derde kwartaal van FY24, met een omzetverwachting tussen $8,70 miljard en $8,72 miljard. Voor het volledige jaar heeft Salesforce haar omzetverwachting verhoogd tot tussen $34,7 miljard en $34,8 miljard.

Concurrentie aan de Horizon

Ondanks deze sterke prestaties is niet alles rozengeur en maneschijn voor Salesforce. Het bedrijf kondigde in juli haar eerste prijsverhoging in zeven jaar aan, wat leidde tot gemengde reacties in de markt. Terwijl Wall Street enthousiast reageerde op de verwachte boost in omzet, waren sommige klanten minder blij met de verhoogde kosten.

Dit heeft de deur geopend voor concurrenten zoals Microsoft en HubSpot. Na de prijsverhoging van Salesforce overwegen sommige ontevreden klanten nu over te stappen. Hoewel Salesforce de duidelijke marktleider blijft, wordt het interessant om te zien hoe het bedrijf zal reageren op deze toenemende concurrentiedruk, vooral met bedrijven als Microsoft die agressief hun klantenbasis benaderen en HubSpot die zich onderscheidt met klantgerichte oplossingen.

Conclusie

De recente kwartaalcijfers van Salesforce bevestigen hun sterke positie in de CRM-markt. Echter, met toenemende concurrentiedruk, vooral na hun recente prijsverhogingen, wordt het essentieel voor Salesforce om hun waardepropositie te blijven versterken en hun klanten te behouden.

Het komende jaar wordt cruciaal. De strategieën en beslissingen die Salesforce nu neemt, zullen hun marktpositie in de komende jaren bepalen. Wat zeker is, is dat in een snel veranderende technologische wereld, innovatie en klantgerichtheid centraal zullen blijven staan.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page