top of page

Roku zet goede cijfers neer, het aandeel stijgt

Kort gezegd:

  • Roku rapporteert een nettoverlies van $193,6 miljoen in Q1, maar overtreft de verwachtingen.

  • Omzet stijgt naar $741 miljoen, terwijl actieve accounts toenemen tot 71,6 miljoen.

  • Bedrijf verwacht $770 miljoen aan omzet in Q2, met een aangepast EBITDA-verlies van $75 miljoen.

Roku aandelen stegen met 5% in de nabeurs maar zijn daarna ook weer flink gedaald. Het aandeel is flink volatiel en staat momenteel weer bijna 4% in de plus. De druk is hoog voor Roku. Het bedrijf heeft voor het eerst sinds zijn beursgang een omzet stagnering meegemaakt en beleggers proberen richting te zoeken. Het streamingmediabedrijf overtrof echter de verwachtingen voor het laatste kwartaal met een omzetstijging van 1% naar $741 miljoen. Er werdt een omzet daling verwacht naar $704 Miljard.

Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $193,6 miljoen in het eerste kwartaal wat uit komt op een verlies van $1.38 per aandeel. Analisten hadden een flink hogere verlies verwacht van $1.48 per aandeel. Roku zag het aantal actieve accounts toenemen tot 71,6 miljoen. De streaminguren namen ook toe tot 25,1 miljard, wat hoger is dan de 23,9 miljard in het vierde kwartaal.


Roku profiteerde van een veerkrachtige markt voor smart-tv's in de VS, aangedreven door lagere kosten voor tv-panelen en vracht en consumentenbestedingen van inkomstenbelastingteruggaven. Ondanks uitdagingen in de macro-economische omgeving, zoals inflatie en recessieangst, wist het bedrijf te groeien en zijn marktaandeel te behouden.

Hoewel sommige sectoren zoals financiële dienstverlening en media en entertainment onder druk stonden, zagen andere sectoren zoals reizen en gezondheid en welzijn verbetering in advertentie-uitgaven op het Roku-platform. Je kunt hier alle gegevens terug vinden.


Voor het tweede kwartaal verwachten management van Roku een omzet van $770 miljoen en een aangepast EBITDA-verlies van $75 miljoen. Het bedrijf benadrukt echter dat macro-economische onzekerheden in 2023 zullen voortduren en mikt op een positieve aangepaste EBITDA voor het volledige jaar 2024.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page