top of page

Portfolio van Michael Burry: Let op deze aankopen

In het kort:

  • Michael Burry heeft zijn focus verlegd naar Chinese tech-bedrijven, met name Alibaba en Baidu, ondanks de uitdagingen in deze sector.

  • Naast tech-bedrijven investeerde hij ook in Shift4 Payments en Molina Healthcare, wat zijn strategie van diversificatie benadrukt.

  • Opmerkelijk is dat Burry zijn positie in goud volledig heeft verkocht, wat zijn veranderende visie op economische vooruitzichten aangeeft.


Michael Burry, de belegger die wereldberoemd werd door zijn succesvolle voorspelling van de financiële crisis in 2008, heeft recentelijk enkele opvallende veranderingen in zijn portefeuille doorgevoerd. Tijdens de crisis wedde hij tegen de Amerikaanse huizenmarkt, wat hem enorm veel geld opleverde en hem wereldwijd bekend maakte. Nu, in 2024, heeft Burry zijn strategie opnieuw aangepast, dit keer door zich te richten op Chinese tech-bedrijven.


In plaats van te investeren in wat vaak als veilige havens wordt gezien, zoals goud, heeft Burry zijn aandacht verlegd naar Chinese internetbedrijven zoals Alibaba en Baidu. Deze keuze is opmerkelijk, omdat technologiebedrijven, vooral in China, in de afgelopen jaren te maken hebben gehad met uitdagingen zoals strengere regelgeving en economische onzekerheden. Toch ziet Burry kennelijk kansen in deze sector, mogelijk omdat de aandelen van deze bedrijven zijn gedaald en nu lager gewaardeerd zijn.


Een van de meest opvallende transacties van Burry in het tweede kwartaal is zijn verhoogde belang in Alibaba, een van China's grootste e-commerce bedrijven. Zijn belang in Alibaba steeg tot meer dan $11 miljoen, waarmee het zijn grootste investering werd. Deze aankoop is vrij belangrijk, gezien de aanhoudende onzekerheid rondom de Chinese economie en de strikte regelgeving die techbedrijven daar treft. Ondanks deze uitdagingen lijkt Burry vertrouwen te hebben in de lange termijn groeivooruitzichten van Alibaba, gezien de sterke positie van het bedrijf in de Chinese markt en de voortdurende uitbreiding in de internationale markten.

JD.com, een andere Chinese e-commerce gigant, blijft voor nu een grote positie in Burry's portefeuille, hoewel hij zijn belang enigszins verminderde. Dit wijst erop dat Burry de waarde van JD.com nog steeds erkent, maar mogelijk een gedeeltelijke herpositionering binnen zijn portefeuille heeft doorgevoerd om ruimte te maken voor andere kansen.


Naast zijn investeringen in Chinese technologiebedrijven, heeft Burry ook interesse getoond in bedrijven buiten deze industrie. Zo heeft hij bijvoorbeeld geïnvesteerd in Shift4 Payments, een bedrijf dat zich bezighoudt met betalingsverwerking. Dit soort bedrijven helpen andere bedrijven en winkels om betalingen van klanten te ontvangen, zowel online als in fysieke winkels. De groei van e-commerce en de toenemende digitalisering van betalingen kunnen hier een belangrijke reden voor zijn.


Misschien wel een van de meest verrassende aspecten van Burry's recente investeringen is zijn volledige terugtrekking uit goud. In het eerste kwartaal was zijn grootste belegging een fysieke goud ETF, maar tegen het einde van het tweede kwartaal had hij deze positie alweer volledig verkocht. Dit wijst mogelijk op Burry's veranderende visie op de economische vooruitzichten en zijn voorkeur voor risicovollere, maar potentieel meer rendabelere investeringen.


We kennen Michael Burry als een belegger die bekend staat om zijn contraire beleggingen. Zijn recente verschuiving naar Chinese internetbedrijven laten zien dat hij blijft inspelen op lange termijn trends, zelfs in een wereld van korte termijn volatiliteit. Hoewel het nog moet blijken hoe succesvol deze nieuwe posities zullen zijn, blijft het duidelijk dat Burry zijn reputatie als een gedurfde belegger handhaaft. Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het volgen van Burry's transacties, biedt zijn recente portefeuille een interessant inzicht in de gedachtes van een van de meest iconische beleggers van onze tijd.


Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page