top of page

Ook Crowdstrike naar beneden door analisten downgrade


In het kort:

  • Waarderingszorgen en Downgrade: Ondanks de positieve prestaties, zijn er zorgen over de waardering van het aandeel. WestPark Capital heeft CrowdStrike gedowngraded naar 'Hold' vanwege zorgen over de waardering tegenover korte-termijn inkomsten- en winstprojecties.

  • Daling CRWD aandelen: Na het nieuws daalden Crowdstrike aandelen met ruim 4%.

  • Toekomstperspectieven en Diversificatie: Barclays ziet CrowdStrike als een topkeuze voor 2024, met sterke vrije kasstroomondersteuning en diversificatie van zijn bedrijfsactiviteiten. De aandelen van CrowdStrike zijn dit jaar met 150% gestegen.


CrowdStrike heeft recentelijk een aanzienlijke stijging in aandeelprijzen ervaren, wat de aandacht van investeerders en analisten heeft getrokken. Echter, deze stijging wordt getemperd door zorgen over de waardering van het aandeel. WestPark Capital heeft het aandeel gedowngraded van 'Buy' naar 'Hold', voornamelijk vanwege zorgen over de huidige waardering in relatie tot de verwachte korte-termijn financiële prestaties van het bedrijf.



Positieve Vooruitzichten Ondanks Downgrade

Ondanks de downgrade en de zorgen over de waardering, blijft het langetermijnvooruitzicht voor CrowdStrike positief. Barclays benadrukt CrowdStrike als een topinvestering voor 2024, mede dankzij de sterke vrije kasstroom en de diversificatie in zijn bedrijfsactiviteiten. Deze positieve beoordeling weerspiegelt de solide fundamenten van het bedrijf en zijn prominente positie in de snelgroeiende cybersecuritymarkt.


De Rol van AI en Cybersecurity

De toenemende focus op kunstmatige intelligentie (AI) en de groeiende vraag naar cybersecurityoplossingen spelen een cruciale rol in de vooruitzichten voor CrowdStrike. De verwachting is dat bedrijven hun investeringen in cybersecurity zullen verhogen om zich te wapenen tegen de dreigingen die gepaard gaan met AI-technologieën. Dit biedt potentieel voor bedrijven als CrowdStrike, die in de voorhoede staan van het aanbieden van geavanceerde cybersecurityoplossingen.


CrowdStrike's P/S Verhouding en Groeivooruitzichten

Met een prijs-omzetverhouding (P/S) van 21.5x lijkt CrowdStrike in eerste instantie overgewaardeerd in vergelijking met andere softwarebedrijven in de VS. Echter, deze hoge P/S kan gerechtvaardigd zijn gezien de buitengewone omzetgroei van het bedrijf en de verwachtingen van aanhoudende sterke prestaties. In het afgelopen jaar groeide de omzet van CrowdStrike met 40% en over de laatste drie jaar met 274%. Analisten voorspellen een jaarlijkse groei van 30% voor de komende drie jaar, wat aanzienlijk hoger is dan de gemiddelde industriegroei.



CrowdStrike Holdings (CRWD) geniet een sterke aanbeveling van Wall Street analisten, met een gemiddelde brokerage-aanbeveling (ABR) van 1.15, wat dichtbij een 'Sterke Koop' ligt. Van de 39 aanbevelingen zijn 35 geclassificeerd als 'Sterke Koop' en twee als 'Koop', wat de dominante positieve visie van analisten op het aandeel weerspiegelt.


Aandelen Crowdstrike kopen? Dat kan via DeGiro #AD

Conclusie

Hoewel er korte-termijn uitdagingen zijn met betrekking tot de waardering van het aandeel, blijft het lange-termijn perspectief voor CrowdStrike veelbelovend. Met een sterke focus op AI en cybersecurity, gecombineerd met solide bedrijfsfundamenten, blijft CrowdStrike een aantrekkelijke optie voor investeerders die gericht zijn op de toekomst.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page