top of page

Om deze reden verslaat Hims & Hers de verwachtingen van analisten

In het kort:

  • Hims & Hers Health rapporteerde beter dan verwachte Q2-resultaten met een winst van $13,3 miljoen en een omzetstijging van 52% tot $315,6 miljoen.

  • Het bedrijf voegde 155.000 nieuwe abonnees toe, waardoor het totale aantal actieve abonnees bijna 1,9 miljoen bereikte, een stijging van 43% YoY.

  • Voor 2024 verwacht Hims & Hers een omzet tussen $1,37 miljard en $1,4 miljard, met een aangepaste EBITDA tussen $140 miljoen en $155 miljoen.

Hims & Hers Health heeft in het tweede kwartaal van 2024 beter dan verwachte resultaten behaald. Het bedrijf rapporteerde een winst van $13,3 miljoen, $0.06 per aandeel, vergeleken met een verlies van $7,3 miljoen, of $0.03 per aandeel, een jaar eerder. Analisten hadden een winst van $0.04 per aandeel verwacht, waardoor het bedrijf flink de verwachting wist te overtreffen. De omzet steeg met 52% naar $315,6 miljoen, vergeleken met $207,9 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Analisten hadden een omzet van $304,2 miljoen voorspeld. Ook hier wederom een mooie beat.


Hims & Hers voegde in het tweede kwartaal 155.000 nieuwe abonnees toe. Dit bracht het totale aantal actieve abonnees op bijna 1,9 miljoen, een stijging van 43% ten opzichte van het vorige jaar. Deze groei wordt sterk gedreven door de toenemende vraag naar gepersonaliseerde oplossingen, zoals werd benadrukt door Chief Financial Officer Yemi Okupe. De grafiek hieronder laat deze groei duidelijk zien: het aantal abonnees dat gepersonaliseerde producten gebruikt, is met maar liefst 164% gestegen ten opzichte van vorig jaar, van 459.000 in Q2 2023 naar 785.000 in Q2 2024.

De belangrijkste drijfveer achter deze groei is het succes van Hims & Hers' producten met betrekking tot gewichtsverlies. Het bedrijf breidde dit jaar zijn aanbod uit met injecteerbare medicijnen voor gewichtsverlies, wat al vroeg sterke resultaten liet zien. Deze uitbreiding is cruciaal geweest in het aantrekken van nieuwe gebruikers en het verhogen van de klanttevredenheid. CEO Andrew Dudum merkte op dat bepaalde merkmedicijnen in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zullen zijn, met plannen om in de toekomst ook andere samengestelde GLP-1-injecties zoals Liraglutide toe te voegen.


Naast de groei in abonnees heeft Hims & Hers ook een aanzienlijke stijging in de omzet gezien. De omzet steeg met 52% tot $315,6 miljoen in het tweede kwartaal van 2024, vergeleken met $207,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dit overtrof de verwachtingen van analisten, die op $304,2 miljoen hadden gerekend. Het bedrijf rapporteerde ook een brutomarge van 81%, wat aantoont dat het zeer efficiënt opereert. De maandelijkse online inkomsten per gemiddelde abonnee stegen daarnaast van $53 naar $57

CEO Andrew Dudum benadrukte in dit kwartaal dat de missie van Hims & Hers nog steeds is om life-changing oplossingen en medicijnen eenvoudig, handig en betaalbaar te maken, en ook nog eens specifiek ontworpen voor het individu. Dit betekent dat het platform van Hims & Hers gericht is op het leveren van gepersonaliseerde gezondheidszorg-oplossingen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor een breed publiek. Deze klantgerichte benadering is volgens Dudum een belangrijke drijfveer achter het succes van het bedrijf.


In het tweede kwartaal van 2024 rapporteerde Hims & Hers daarnaast een indrukwekkende omzet van $306,8 miljoen uit online activiteiten, wat een stijging van 53% vertegenwoordigt ten opzichte van $201,2 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Deze groei in online omzet is een bewijs van het succes van hun digitale platform en hun vermogen om effectief in te spelen op de vraag naar gepersonaliseerde producten. Hierdoor kunnen we Hims & Hers toch écht wel zien als een snelgroeiend tech-bedrijf.

Als we kijken naar de guidance voor 2024, is er ook veel om positief over te zijn. Hims & Hers heeft zijn verwachtingen voor 2024 opnieuw verhoogd, dankzij de sterke prestaties in het tweede kwartaal en de aanhoudende groei in abonnees en omzet. Voor het derde kwartaal van 2024 verwacht het bedrijf een omzet tussen $375 miljoen en $380 miljoen, wat een YoY groei van 65% tot 68% vertegenwoordigt. De aangepaste EBITDA wordt geschat tussen $35 miljoen en $40 miljoen, met een aangepaste EBITDA-marge van 9% tot 11%.


Voor het volledige jaar 2024 heeft Hims & Hers zijn omzetverwachtingen verhoogd naar $1,37 miljard tot $1,4 miljard, wat een YoY groei van 57% tot 61% zou betekenen. De aangepaste EBITDA voor het volledige jaar wordt verwacht tussen $140 miljoen en $155 miljoen, met een EBITDA-marge van 10% tot 11%.

Deze optimistische vooruitzichten worden versterkt door een aantal onderliggende thema's die het bedrijf naar voren heeft gebracht. Ten eerste heeft Hims & Hers een indrukwekkende retentie van meer dan 85% op lange termijn, wat aangeeft dat een groot deel van hun klanten loyaal blijft en terugkerende inkomsten genereert. Ten tweede breidt het bedrijf zijn portfolio van gepersonaliseerde aanbiedingen voortdurend uit, wat hen helpt om aan de diverse behoeften van hun groeiende klantenbestand te voldoen.


Met deze sterke prestaties en positieve vooruitzichten lijkt Hims & Hers goed gepositioneerd om te blijven profiteren van de toenemende vraag in de gezondheids-sector. De voortdurende innovatie en uitbreiding van hun diensten versterken hun positie in de markt en ondersteunen hun ambitieuze groeidoelstellingen voor de toekomst. Ook analisten hebben hier veel vertrouwen in.

Hims & Hers Health heeft een gemiddeld koersdoel van $21,15, wat een opwaarts potentieel van 18,55% impliceert ten opzichte van de huidige koers. Het hoogste koersdoel ligt op $26, terwijl het laagste koersdoel $13 is. Al deze ontwikkelingen beloven veel goeds voor Hims & Hers en we zullen dit bedrijf de komende kwartalen zorgvuldig in de gaten houden.

Kommentare


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page