top of page

Om deze reden kan Apple nog enorm gaan groeien

In het kort:

  • Apple introduceert de grootste update voor Siri sinds 2011, waardoor gebruikers nu gemakkelijk complexe taken uit kunnen voeren door integratie van informatie uit verschillende apps.

  • Apple stapt af van de algemene term Artificial Intelligence en introduceert 'Apple Intelligence', waardoor het ecosysteem nog sterker wordt.

  • Apple integreert tegelijkertijd OpenAI's ChatGPT in Siri, onder strikte privacyvoorwaarden.


Apple heeft recent een ambitieuze update voor Siri aangekondigd, die de grootste is sinds de introductie van Siri in 2011. Deze ontwikkeling laat zien dat Apple blijft innoveren - ook met oog op kunstmatige intelligentie, wat het bedrijf sterk positioneert voor verdere groei. Hoewel Apple misschien wat laat in de race is vergeleken met concurrenten zoals Google en Microsoft, laat Apple toch een interessante inhaalslag zien.


De vernieuwde Siri belooft namelijk een aanzienlijke verbetering in de interactie tussen de gebruiker en het apparaat. De update omvat onder andere verbeterde functionaliteiten waarbij Siri informatie uit diverse applicaties naadloos kan combineren. Dit betekent dat gebruikers gecompliceerdere taken kunnen uitvoeren door natuurlijke gesprekken te voeren. Een gebruiker kan bijvoorbeeld aan Siri vragen hoe laat ze haar moeder van het vliegveld moet halen, waarbij Siri niet alleen de vluchtinformatie ophaalt, maar ook suggesties kan doen voor een lunchplek in de buurt en de reistijd ertussen kan berekenen. Deze functionaliteit haalt de benodigde informatie uit e-mails, tekstberichten en de Kaarten-app.


Apple vermijdt bewust de algemene term 'AI' en kiest in plaats daarvan voor 'Apple Intelligence'. Dit is niet enkel een marketingkeuze (maar natuurlijk wel een onderdeel), maar het weerspiegelt ook hun streven om een unieke plek in de markt te veroveren door zich te richten op een meer persoonlijke en geïntegreerde technologische ervaring. Deze benadering van Apple benadrukt hun streven om technologie te ontwikkelen die intuïtief samenwerkt met gebruikers, hun activiteiten begrijpt en ondersteunt op manieren die verder gaan dan traditionele AI-capaciteiten.


Privacy blijft natuurlijk wel een cruciaal aandachtspunt voor Apple, vooral in een tijd waarin bezorgdheid over digitale veiligheid toeneemt. Apple verzekert dat Siri's primaire gegevensverwerking plaatsvindt op het lokale apparaat van de gebruiker, wat een sterk verkoopargument is. Door gegevensverwerking naar externe servers te beperken, bouwt Apple voort op zijn reputatie voor het waarborgen van gebruikersprivacy.


Ondanks Apple's krachtige eigen technologieën, erkent het bedrijf de noodzaak om te innoveren door middel van samenwerkingen. De integratie van OpenAI's ChatGPT in Siri is een duidelijk signaal dat Apple bereid is om toonaangevende technologieën van derden te omarmen om de functionaliteit van zijn producten te verbeteren. Deze samenwerking kan de mogelijkheden van Siri aanzienlijk uitbreiden, hoewel het bedrijf voorzichtig blijft met de privacyvoorwaarden verbonden aan het gebruik van externe AI-diensten.



Deze vernieuwingen in Siri en Apple's bredere AI-aanpak hebben het potentieel om de dynamiek in de markt aanzienlijk te veranderen. Met een trouwe klantenbasis en een aanzienlijke invloed in de technologiemarkt, heeft Apple de mogelijkheid om nieuwe normen te stellen in hoe technologie persoonlijk en responsief kan zijn. Deze ontwikkelingen kunnen een nieuwe groeifase voor Apple inluiden, waarbij zowel de gebruikerservaring als de commerciële waarde van zijn technologieën aanzienlijk wordt verhoogd.


Met de AI-upgrade van Siri toont Apple niet alleen aan dat het kan concurreren op het hoogste niveau van technologische innovatie, maar ook dat het in staat is om deze technologieën te adopteren op manieren die trouw blijven aan hun kernwaarden van gebruiksgemak, privacy en geïntegreerde dienstverlening. Dit maakt Apple volgens ons zeker tot een bedrijf om in de gaten te houden, en niet alleen voor wat het nu biedt, maar ook voor de toekomstige groei en impact die het zal hebben op de gehele sector.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Copyright © 2023 •

Alle rechten voorbehouden - Amsterdam - 0619930051

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Niets hier mag worden beschouwd als financieel advies.. Voor advies over je persoonlijke situatie kun je het beste een adviseur inschakelen.

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page