top of page

Chipbedrijven & Cyber Security rapporteren cijfers

Het is weer tijd voor je dagelijkse dosis beleggingsnieuws! Vandaag is het tijd voor de kwartaal & jaar cijfers van chipbedrijf Nvidia & ook de Nederlandse chipper Besi Semiconductors was aan de beurt. Besi stijgt 7% na beter dan verwachte cijfers. De cijfers zijn in werkelijkheid erg slecht maar niet zo slecht als men had gedacht. Omzet daalt 3,5% op jaar basis en winst daalt 14.8%.


Laten we even de belangrijkste nieuws van de dag samenvatten om jou te helpen bijblijven:

  • CBS verrast ons met hogere huizenprijzen index. Na een daling staat de index 1,5% hoger. Toch zitten de huizenprijzen in een dalende trend vanwege de hogere rente en dus leencapaciteit. Lees hier het rapport.


  • Nederlandse verzekeraar ASR boekt 3% meer winst dan in 2021. Met een dividend van 6% en de goede prestaties in deze lastige periode lijkt ASR beleggers aan te trekken die in Dividend bedrijven willen investeren.


  • Douwe Egberts ziet omzet 16% stijgen naar €8.2 Miljard dankzij prijsverhogingen.


  • Broker Bux laat klanten met een kleine budget flink in de steek door de kosten te verhogen. ze verhogen de service fee per jaar naar €36. Daarmee betaal je dus bijna 10% kosten per jaar of je nou wel of niet belegt als je met een klein budget van €360 belegt. Ook betaal je 99 cent voor US aandelen ipv gratis en kan je maar 3 zero orders per maand doen. Europese aandelen stijgen met 35%.


  • Net als andere Crypto brokers ziet ook Coinbase weinig interesse in crypto handel. Coinbase ziet omzet met 75% dalen en boekt een verlies van $557 Miljoen.


  • Europese rentes blijven stijgen en de italianen betalen je nu 4,5% als je ze geld leent via een 10 jarige staatsobligatie.


  • Nvidia sluit een deal met Microsoft om GEFORCE cloudgaming te intergeren in Xbox en staat nu achter de Activision deal met Microsoft.


  • Cyber Security bedrijven blijven goede cijfers rapporteren. Palo Alto Networks stijgt een mooie 6% na bijzonder goede cijfers Omzet groeide in Q4 met 26% naar $1.7 Miljard. Winst van $84 Miljoen & $0.25 cent per aandeel Voor volgend kwartaal verwachten ze een omzet groei van 24% & voor FY23 zo’n 26% omzet stijging & FCF marge van 37%.


1 opmerking

1 Comment


mathijsmiserus
Mar 15, 2023

Even een ouder artikel gelezen, Gevoel dat er minder aandacht wordt gegeven in het nieuws aan cybersecurity, maar dit wel alleen maar aan het groeien is.

Like

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page