top of page

Nvidia kwartaalcijfers: Dit zijn de verwachtingen van Jefferies

In het kort:

  • Jefferies verwacht dat Nvidia in het tweede kwartaal van 2024 de omzetverwachtingen met maar liefst $1 miljard zal overtreffen.

  • De sterke vraag naar Nvidia's Hopper-chips helpt het bedrijf, ondanks vertragingen bij de nieuwe Blackwell-chips.

  • De lange termijn vooruitzichten voor Nvidia blijven positief, vooral door de groeiende vraag naar AI en cloud computing.

De vooruitzichten voor Nvidia blijven rooskleurig, ondanks enkele uitdagingen rond de lancering van hun nieuwste AI-chips. Analisten van Jefferies verwachten dat Nvidia opnieuw sterke resultaten zal rapporteren in het tweede kwartaal van 2024, met een verwachte omzet die maar liefst $1 miljard hoger kan uitvallen dan de voorspelde omzet door analisten. Dit positieve sentiment wordt gedreven door aanhoudende sterke vraag naar Nvidia's bestaande Hopper-chips en de verwachte uitrol van de nieuwe Blackwell-chips, ondanks recente vertragingen.

Nvidia, dat zijn kwartaalresultaten op 28 augustus 2024 zal bekendmaken, wordt door veel analisten nauwlettend gevolgd. Volgens de algemene verwachting zou Nvidia een winst per aandeel van $0,64 en een omzet van $28,54 miljard moeten rapporteren. Maar Jefferies is nog optimistischer en denkt dat Nvidia deze cijfers ruimschoots zal overtreffen.


Een van de belangrijkste redenen waarom Jefferies zo optimistisch is, heeft te maken met de Hopper-chips van Nvidia. Deze chips worden veel gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI) en datacenters, en de vraag naar deze chips blijft sterk. Dit is opvallend omdat Nvidia binnenkort een nieuw product, de Blackwell-chips, op de markt zal brengen. Het feit dat klanten nog steeds veel Hopper-chips kopen, zelfs terwijl er nieuwe producten aankomen, laat zien hoe sterk Nvidia's positie op de markt is.

Hoewel Nvidia er goed voor staat, zijn er toch wat problemen rondom hun nieuwste product, de Blackwell-chips. Volgens berichten in de media zijn er op het laatste moment ontwerpfouten ontdekt in deze chips, waardoor de lancering met minstens drie maanden is vertraagd. Dit is een probleem voor grote klanten zoals Meta, Google en Microsoft, die op deze nieuwe chips wachten om hun mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) verder uit te breiden.


Maar ondanks deze tegenslag denken analisten van Jefferies dat deze vertraging geen grote schade zal toebrengen aan Nvidia's prestaties. Dit komt door een paar redenen:

  • Blijvende Sterke Vraag naar Hopper-Chips: De oudere Hopper-chips van Nvidia blijven erg populair en verkopen nog steeds goed. Dit helpt Nvidia om het gat te overbruggen totdat de Blackwell-chips beschikbaar zijn. Klanten blijven vertrouwen op de betrouwbaarheid en prestaties van de Hopper-chips, waardoor Nvidia nog steeds goede resultaten kan behalen.

  • Verwachte Toename in Productie van Blackwell-Chips: Hoewel de lancering van de Blackwell-chips is vertraagd, verwachten analisten dat de productie van deze chips in het vierde kwartaal van 2024 zal toenemen. Dit betekent dat, ondanks de vertraging, Nvidia in de tweede helft van 2025 volop van deze nieuwe chips kan profiteren.


Op de lange termijn blijven analisten daarom optimistisch over Nvidia's vooruitzichten. Dit komt natuurlijk door de toenemende vraag naar AI-toepassingen, maar cloud computing is een andere technologie die snel aan populariteit wint. Hierbij worden gegevens en software niet meer lokaal op een computer of server opgeslagen, maar in 'de cloud'—oftewel op externe servers die via het internet toegankelijk zijn. Dit biedt bedrijven flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen, omdat ze geen eigen dure infrastructuur meer hoeven te onderhouden.


Nvidia speelt een cruciale rol in deze sector doordat hun chips vaak worden gebruikt in de datacenters die cloudservices mogelijk maken. De groeiende vraag naar cloud computing zorgt ervoor dat Nvidia kan blijven groeien, omdat meer bedrijven hun IT-infrastructuur naar de cloud verplaatsen en daarbij Nvidia's geavanceerde chips nodig hebben.


Hoewel Nvidia dus te maken heeft met enkele korte termijn uitdagingen, zoals de vertraging van de Blackwell-chips, blijven de lange termijn vooruitzichten van het bedrijf sterk. De aanhoudende sterke vraag naar Hopper-chips, gecombineerd met de verwachte lancering van Blackwell later dit jaar, geeft beleggers vertrouwen in de toekomst van Nvidia. Jefferies blijft optimistisch en verwacht dat Nvidia opnieuw sterke resultaten zal rapporteren, met mogelijk positieve verrassingen in zowel de resultaten als de vooruitzichten (guidance) voor het komende kwartaal.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page