top of page

Nvidia is niet langer de AI-favoriet van Wallstreet maar deze 3 wel

In het kort:

  • Verschuiving Interesses: Nvidia is niet langer de onbetwiste favoriet onder AI-aandelen op Wall Street, met Apple nu op de eerste plaats volgens top-analisten.

  • Aandeelperformance: Dramatische ommekeer voor Nvidia's aandeel met een daling van meer dan 8% op een enkele dag, wijzend op mogelijke topvorming.

  • Short-Interest Ratio: Lage short-interest ratio van Nvidia, slechts 1.17% van de float, ondanks de verminderde populariteit, wijzend op terughoudendheid bij het shorten door de volatiliteit en investeerdersexuberantie.


Op Wall Street lijkt het tij te keren voor Nvidia (NVDA), eens de onbetwiste koning van de AI-aandelen. De glans begint te verbleken, hoewel maar weinigen dit openlijk durven te beweren. Het is een tijd waarin analisten meer en meer bereid lijken te speculeren over welk AI-aandeel de nieuwe vaandeldrager van de industrie zal worden. Nvidia, dat tot nu toe onaantastbaar leek in zijn troon, vindt zichzelf nu teruggebonden op de vierde plaats, een duidelijke indicatie dat de voorkeuren van Wall Street aan het verschuiven zijn.


Opvallend was een dramatische dag voor Nvidia's aandeel op 8 maart, waar het na een stijging van meer dan 5% in de handelssessie, afsloot met meer dan 8% verlies. Een dagelijkse ommekeer van meer dan 13 procentpunten, die laat zien dat we dichterbij een wankelpunt belanden. Dit soort bewegingen kunnen wijzen op een mogelijke piek in de aandelenwaardering, een signaal voor de oplettende belegger dat de top wellicht bereikt is of dicht bij zit.


De verschuiving in populariteit is ook duidelijk zichtbaar in de keuzes van analisten en de media. Nvidia is niet langer de nummer één keuze. Apple (AAPL) neemt nu deze positie in, gevolgd door Meta Platforms (META) en Microsoft (MSFT). Dit wijst op een verbreding van de interesse in AI-aandelen, waarbij beleggers mogelijk op zoek zijn naar nieuwe kansen buiten de voorheen dominante speler. En dan vooral van grote bedrijven die op veel data zitten mar nog niks met AI hebben gedaan. Niets serieus in iedergeval.


Een ander interessant aspect is Nvidia’s lage short-interest ratio van slechts 1.17% van de float. Dit zou normaal gesproken kunnen duiden op een sterk geloof in het aandeel, maar in het geval van Nvidia lijkt het eerder een weerspiegeling van de terughoudendheid om te shorten, mogelijk vanwege de volatiliteit en het risico op een beleggersexuberantie. Dit fenomeen, bekend als de 'grenzen van arbitrage', verklaart waarom short sellers mogelijk wegblijven van een aandeel, zelfs als ze geloven dat het kwetsbaar is voor een neergang.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page