top of page

Nvidia gaat ruimschoots de verwachtingen overtreffen

Bijgewerkt op: 21 mei

In het kort:

  • Nvidia zal naar verwachting de verwachtingen overtreffen op het gebied van omzet en winst per aandeel (EPS) bij de aankondiging van de resultaten van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025.

  • De vraag naar Nvidia's producten is zeer hoog en de ontwikkelingsrisico's zijn laag, hoewel er mogelijke risico's zijn in de productie bij TSMC.

  • Het groeipotentieel van AI en generatieve AI blijft groot, wat naar verwachting zal leiden tot dubbele groeicijfers en een verdere stijging van de aandelenkoersen.


Op Woensdag 22 mei zal Nvidia de resultaten van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 bekendmaken. De verwachtingen op Wall Street zijn hooggespannen, aangezien het bedrijf een belangrijke rol heeft gespeeld in eerdere marktstijgingen. Patrick Moorhead, oprichter en CEO van Moor Insights & Strategy, voorspelt dat Nvidia de verwachtingen zal overtreffen wat betreft omzet en winst per aandeel (EPS). Dit positieve sentiment is gebaseerd op drie kernfactoren: de enorme vraag naar Nvidia's producten, de lage ontwikkelingsrisico's en mogelijke productie-uitdagingen bij TSMC.


Verwachte Prestaties

De verwachtingen voor Nvidia's aankomende kwartaalresultaten zijn hooggespannen. Julian Emanuel, senior managing director van equity, derivatives en quantitative strategy bij een vooraanstaand adviesbureau, verklaarde zondag dat het "het slechtst bewaarde geheim in Corporate America" is dat Nvidia de consensusverwachtingen voor zowel winst per aandeel (EPS) van $5,63 als de omzet van $24,6 miljard ruimschoots zal overtreffen wanneer het bedrijf op 22 mei de cijfers bekendmaakt.



Nvidia heeft in de eerste maanden van 2024 een indrukwekkende stijging van bijna 87% in de aandelenkoers laten zien. Moorhead benadrukt dat de vraag naar Nvidia's producten "off the rails" is, wat betekent dat de vraag extreem hoog is. Dit geldt met name voor de chips die gebruikt worden in AI-toepassingen. Nvidia's nieuwe chip, bekend als Blackwell, lijkt sterk op de vorige generatie chips, waardoor de ontwikkelingsrisico's laag zijn. Echter, mogelijke problemen in de productie bij TSMC kunnen een aandachtspunt zijn voor investeerders.


AI-Groei en Marktimpact

De groei van AI en generatieve AI biedt aanzienlijke kansen voor Nvidia en andere technologiebedrijven. De eerste golf van AI-infrastructuuruitbreidingen vindt plaats bij grote technologiebedrijven zoals Microsoft, Google en Amazon, en dit zal naar verwachting nog minstens 18 maanden duren. Vervolgens zal deze groei zich uitbreiden naar bedrijfsdatacenters en uiteindelijk naar consumentenelektronica zoals PC's en smartphones. Bedrijven zoals Dell, IBM en HP zullen hiervan profiteren.


Moorhead verwacht dat deze AI-ontwikkelingen zullen leiden tot een "supercycle" van nieuwe AI-apparaten tegen het einde van het jaar, met een sterke groei in zowel de infrastructuur als de software- en dienstenmarkten. Dit zou op zijn beurt een verdere stijging van de aandelenkoersen van Nvidia en andere betrokken bedrijven moeten stimuleren.


Verwachtingen voor Aandelenprijzen

Volgens Moorhead zijn de huidige AI-ontwikkelingen nog niet volledig ingeprijsd in de aandelen van bedrijven zoals Apple, HP, Dell en Samsung. Hij voorspelt dan ook dat de aandelenprijzen van deze bedrijven zullen blijven stijgen naarmate de AI-markt zich verder ontwikkelt.


De vooruitzichten voor Nvidia en de bredere AI-markt zijn zeer positief. De verwachte sterke prestaties van Nvidia in het eerste kwartaal van 2025, gecombineerd met de groeiende vraag naar AI-toepassingen, wijzen op een voortdurende groei in zowel de omzet als de winst per aandeel. Investeerders doen er goed aan om deze ontwikkelingen nauwlettend te volgen, aangezien ze grote implicaties kunnen hebben voor de toekomstige marktbewegingen en investeringskansen.



Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page