top of page

Nancy Pelosi stopt haar miljoenen nu in deze opvallende investering

In het kort:

  • Nancy Pelosi blijft een van de meest opvallende investeerders onder Amerikaanse politici, met recente aankopen in Nvidia en Broadcom, en verkopen in Microsoft en Tesla.

  • Haar laatste transacties in 2024 tonen opnieuw haar voorkeur voor technologieaandelen maar ook vastgoed.

  • Deze week was ze opnieuw in het nieuws, maar dan rondom beschuldigingen van insider trading, met name rond Visa-aandelen.


Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, blijft een van de meest besproken en gevolgde beleggers in de VS. Terwijl haar politieke carrière wordt gekenmerkt door invloedrijke beleidsbeslissingen, is haar succes als belegger bijna net zo opmerkelijk. Haar recente transacties in technologieaandelen zoals Nvidia, Microsoft en Tesla blijven de markt ruimschoots overtreffen, ondanks de aanhoudende kritiek en beschuldigingen van insider trading. Ook heeft ze opvallende investeringen gedaan in vastgoed in en rond San Francisco, waar ik in dit artikel ook verder op in zal gaan.


Uit recente rapportages blijkt dat Pelosi in de zomer van 2024 een aantal strategische aan- en verkopen heeft gedaan. Een overzicht van haar belangrijkste transacties zie je hieronder:

Bron: Tradytics

Nvidia (NVDA): Op 26 juli 2024 kocht Pelosi voor $5 miljoen aan Nvidia-aandelen tegen een prijs van $113,06 per aandeel. Sindsdien is de prijs van het aandeel gestegen tot $121,39, wat een winst van 7,37% oplevert. Ook op 26 juni 2024 deed Pelosi nog twee afzonderlijke aankopen van elk $5 miljoen in Nvidia-aandelen tegen een prijs van $126,4. Deze laatste aankopen staan momenteel op verlies (-3,96%), maar deze aankopen laten duidelijk haar vertrouwen in de chipsector zien, samen met de transacties in Broadcom, een aandeel waar meer beleggers enthousiast over zijn:



Microsoft (MSFT): Op dezelfde dag dat ze Nvidia-aandelen kocht (26 juli 2024), verkocht Pelosi gedeeltelijk voor $5 miljoen aan Microsoft-aandelen tegen een prijs van $425,27 per aandeel. De huidige waarde van Microsoft-aandelen is gestegen tot $427,83, wat een kleine winst oplevert van 0,6%.


Visa (V): Pelosi kwam deze week weer vol in het nieuws toen bekend werd dat haar man Paul Pelosi op 1 juli 2024 twee Visa-transacties deed, elk ter waarde van $1 miljoen. De aandelen werden verkocht voor $263,24 per aandeel en zijn inmiddels gestegen tot $275,25, wat betekent dat Paul Pelosi een potentiële verdere winst van 4,56% misliep door op dat moment te verkopen. Deze verkoop leidde tot beschuldigingen van insider trading, gezien het feit dat het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) kort daarna een antitrustzaak tegen Visa aankondigde, ook al staat de koers nog steeds hoger dan het punt waarop verkocht werd.


Broadcom (AVGO): Op 24 juni 2024 kocht Pelosi voor $5 miljoen aan Broadcom-aandelen tegen een prijs van $159,22 per aandeel. Inmiddels is het aandeel gestegen naar $172,56, wat een mooie winst oplevert van 8,38%. Broadcom profiteert sterk van de groeiende vraag naar halfgeleiders en AI-gerelateerde technologieën, een sector waarin Pelosi duidelijk vertrouwen heeft.


Tesla (TSLA): Eveneens op 24 juni 2024 verkocht Pelosi al haar Tesla-aandelen (500.000 stuks) tegen een prijs van $182,58 per aandeel. Sinds die verkoop is Tesla sterk gestegen tot $260,44 per aandeel, wat betekent dat Pelosi een winst van 42,64% had kunnen realiseren als ze haar aandelen had aangehouden. Ook top beleggers maken dus missertjes...



Volgens een recente financiële aangifte, gecertificeerd op 11 september 2024, investeerde Paul Pelosi tussen $250.000 en $500.000 in een partnerschap dat een commercieel kantoorgebouw aan Howard Street 631 in het SoMa-district kocht. Dit vijf verdiepingen tellende gebouw, dat werd verworven voor $36,4 miljoen, vormt slechts één van de vele vastgoeddeals waarbij de Pelosi's betrokken zijn, en markeert een voortzetting van hun langlopende betrokkenheid bij San Francisco vastgoed, wat opvallend is.


Howard Street 631:

Bron: Investor Center

San Francisco's commerciële vastgoedmarkt heeft namelijk zwaar te lijden onder hoge leegstand en dalende huurprijzen, waardoor veel traditionele geldschieters zich hebben teruggetrokken. Dit creëert kansen voor vermogende particulieren zoals de Pelosi's die gebruikmaken van de dalende prijzen om waardevolle eigendommen in deze gebieden te verwerven.


De investering in het gebouw aan Howard Street komt bovenop een eerdere investering van Paul Pelosi in een ander project van zakenman Greg Flynn: de aankoop en renovatie van het historische Huntington Hotel op Nob Hill. In maart 2023 investeerde Paul Pelosi tussen $500.000 en $1 miljoen in een LLC die betrokken is bij de restauratie van dit luxehotel, dat naar verwachting in 2025 heropend wordt.


Huntington Hotel:

Bron: The Business Journals

Deze investeringen komen op een moment dat de traditionele leners zich terugtrekken uit de markt, wat meer ruimte laat voor privékapitaal om in te stappen. De investeringsmarkt is nog duidelijk onzeker over San Francisco-vastgoed, maar voor mensen zoals Flynn en Pelosi met toegang tot liquide middelen, zijn dit soort investeringen nu dus juist mogelijk en waarschijnlijk zeer rendabel op de lange termijn.


De Pelosi's blijven investeren in andere waardevolle eigendommen in de stad San Francisco. Paul Pelosi's vastgoedportefeuille omvat onder andere een commercieel pand aan Point Lobos Avenue 25, dat wordt verhuurd aan Walgreens en een geschatte waarde heeft van $5,8 miljoen. Daarnaast genereren andere eigendommen zoals 45 Belden Place, 1301 Sansome Street en 945 Battery Street jaarlijks tussen $100.000 en $1 miljoen aan huurinkomsten.


1301 Sansome Street:

Bron: LoopNet

De vastgoedportefeuille van de Pelosi's is goed gediversifieerd en strekt zich uit buiten San Francisco. Hun holdings omvatten ook een wijngaard in Napa Valley, het luxe resort Auberge du Soleil in Rutherford, en een onontwikkeld woningproject in Sacramento. Terwijl veel beleggers schrikken van de huidige marktomstandigheden, hebben de Pelosi's duidelijk vertrouwen in een herstel van San Francisco's vastgoedmarkt.


Auberge du Soleil in Rutherford:

Bron: Visit Napa Valley

Het lijkt misschien onbereikbaar om te investeren in vastgoed zoals de Pelosi's, maar dat betekent niet dat succesvolle vastgoedbeleggingen alleen voor de superrijken zijn weggelegd. Een toegankelijke en steeds populairdere optie is het beleggen in vastgoedfondsen. Deze fondsen bieden beleggers de kans om te profiteren van de vastgoedmarkt zonder direct miljoenen te hoeven investeren in individuele panden.

Vastgoedfondsen combineren het voordeel van vaste huurinkomsten met de mogelijke waardestijging van het onroerend goed.


Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele en langdurige rendementen. Bovendien worden de panden in deze fondsen zorgvuldig geselecteerd door vastgoedexperts, wat het risico voor individuele beleggers aanzienlijk kan verkleinen. Door te investeren in een fonds, kun je periodiek een dividend-inkomen ontvangen, wat een ideale vorm van passief inkomen kan zijn.


Wil je meer weten over vastgoedfondsen in Nederland en België en hoe ze je kunnen helpen succesvol te beleggen in vastgoed? Lees dan ons uitgebreide artikel over de beste vastgoedfondsen van 2024:



Wellicht mede door haar indrukwekkende rendementen blijft Nancy Pelosi onder vuur liggen voor insider trading, vooral rondom de Visa-transacties van haar man. Op 1 juli 2024 verkocht Paul Pelosi aandelen Visa kort voordat het DOJ een antitrustzaak tegen het bedrijf aankondigde, wat leidde tot speculaties over voorkennis. Critici wijzen erop dat de Pelosi's toegang zouden kunnen hebben tot gevoelige informatie die hen een oneerlijk voordeel geeft op de aandelenmarkt.


Pelosi zelf heeft volgehouden dat haar investeringen worden beheerd door een derde partij en dat ze geen directe betrokkenheid heeft bij de transacties van haar man. Desondanks blijven de beschuldigingen bestaan, en roept het de vraag op of er strengere regels moeten komen voor congresleden om potentiële belangenverstrengelingen te vermijden.


Nancy Pelosi blijft een van de meest gevolgde beleggers in de Verenigde Staten, zowel vanwege haar financiële successen als de controverse die haar investeringen omringt. Haar recente transacties in technologieaandelen zoals Nvidia en Microsoft hebben opnieuw indrukwekkende winsten opgeleverd, terwijl haar eerdere verkoop van Tesla-aandelen aantoont dat er soms ook grote kansen worden gemist.


De winstcijfers van haar portefeuille blijven indrukwekkend, met winsten van meer dan 40% op bepaalde transacties in slechts enkele maanden tijd. Pelosi’s beleggingsstrategie blijft bewondering en scepsis oproepen, maar haar vermogen om keer op keer de markt te verslaan kan niet worden ontkend.

Hozzászólások


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page