top of page

Miljardair heeft 34% van zijn vermogen in dit onbekende aandeel geïnvesteerd

In het kort:

  • Dev Kantesaria beheert $3,87 miljard via zijn fonds Valley Forge Capital Management en behaalde sinds 2007 een gemiddeld jaarlijks rendement van 15%.

  • Zijn portefeuille bestaat uit slechts acht posities, met als grootste aandelen Fair Isaac (33,78%), S&P Global (19,09%) en Mastercard (16,94%).

  • Kantesaria richt zich op bedrijven met voorspelbare inkomstenstromen en sterke concurrentievoordelen, met een lange termijn focus.


Dev Kantesaria is een relatief onbekende, maar indrukwekkende naam in de beleggingswereld. Met zijn fonds Valley Forge Capital Management (VFCM), dat ongeveer $3,87 miljard aan beheerd vermogen heeft, heeft hij sinds de oprichting in 2007 een jaarlijks rendement van gemiddeld 15% behaald. Kantesaria's strategie draait om het investeren in bedrijven met een monopolie- of oligopolie-achtige positie, die profiteren van seculaire groeitrends en een sterke operationele hefboom. Zijn vergaande onderzoek en lange termijn focus onderscheiden hem van de meeste andere beleggers.


De portfolio indeling van Dev Kantesaria:

Bron: valueinsider

Kantesaria is van mening dat kwaliteit en voorspelbaarheid de sleutels zijn tot succes in het beleggen. Zijn aanpak richt zich op het vinden van bedrijven die hun intrinsieke waarde gestaag kunnen laten groeien over meerdere jaren. Dit zien we terug in zijn geconcentreerde portefeuille, die momenteel bestaat uit slechts acht posities. Zijn grootste beleggingen zijn in bedrijven als Fair Isaac Corp, dat maar liefst 33,78% van zijn portfolio vertegenwoordigt, gevolgd door S&P Global met 19,09% en Mastercard met 16,94% van de portefeuille. Fair Isaac Corp is een interessant en nog vrij onbekend aandeel, later vandaag zal er een analyse van het bedrijfsmodel en het aandeel online komen waar we verder ingaan op dit bijzondere monopolie.


Daarnaast heeft hij aanzienlijke belangen in bedrijven zoals Moody's (13,26%), Intuit (7,56%) en Visa (6,19%). Deze geconcentreerde aanpak benadrukt zijn sterke focus op hoogwaardige bedrijven met voorspelbare inkomstenstromen. Het fonds bevat ook kleinere posities in ASML (1,66%) en Aspen Technology (1,52%), wat laat zien dat hij kansen ziet in specifieke sectoren zoals technologie en innovatie, maar dat hij de grootste focus legt op een handvol posities.



Een andere cruciale pijler van Kantesaria’s filosofie is het vermijden van zogenaamde "value traps" - aandelen die op het eerste gezicht goedkoop lijken, maar weinig potentieel bieden voor lange termijn groei. In tegenstelling tot veel traditionele waarde-investeerders, die vaak gefocust zijn op het kopen van ondergewaardeerde aandelen, richt Kantesaria zich uitsluitend op bedrijven met duurzame concurrentievoordelen en hoge organische groeipercentages.


Hij benadrukt dat een lage waardering vaak geen teken is van een koopje, maar eerder kan wijzen op structurele problemen binnen een bedrijf of sector. In plaats van te zoeken naar tijdelijke dips in de aandelenmarkt, concentreert hij zich op bedrijven die een duidelijke visie en groeistrategie hebben voor de komende decennia.


Een van de belangrijkste factoren die Kantesaria onderscheidt van andere beleggers, is zijn sterke begrip van kapitaalallocatie. Bedrijven in zijn portefeuille moeten niet alleen sterke financiële prestaties leveren, maar ook in staat zijn om hun kapitaal efficiënt in te zetten. Dit betekent dat het management van deze bedrijven verstandige beslissingen neemt over herinvesteringen, dividenduitkeringen en aandeleninkoopprogramma's.


Door te investeren in bedrijven met kapitaallicht bedrijfsmodellen - bedrijven die niet voortdurend grote kapitaaluitgaven nodig hebben om te groeien - zorgt Kantesaria ervoor dat een groter deel van de winst kan worden teruggegeven aan aandeelhouders of kan worden hergeïnvesteerd in de groei van het bedrijf. Dit draagt direct bij aan de kracht van compounding, waarbij de waarde van een belegging exponentieel toeneemt naarmate de tijd vordert.


De waarde ontwikkeling van Kantesaria´s portfolio:

Bron: Valueinsider

In het tweede kwartaal van 2023 voegde Kantesaria ASML toe aan zijn portfolio. Hij ziet het Nederlandse bedrijf als een voorspelbare manier om te profiteren van de groei van kunstmatige intelligentie (AI). Volgens hem zal veel AI-technologie snel gecommodiseerd raken, waardoor het moeilijk wordt om te voorspellen wie de uiteindelijke winnaars zullen zijn. ASML, als leverancier van chipmachines, is echter goed gepositioneerd om te profiteren van deze trend. Zijn investering in ASML, hoewel bescheiden (1,66% van zijn portfolio), benadrukt deze focus op bedrijven met sterke concurrentievoordelen en een lange termijn groeipotentieel.


Kantesaria’s selectiecriteria zijn bijzonder behoorlijk precies, waardoor wereldwijd slechts ongeveer 50 bedrijven in aanmerking komen voor zijn portfolio. Hij beoordeelt bedrijven op basis van:


  • Sterke organische groeipercentages

  • Missie-kritieke producten of diensten

  • Prijszettingsmacht

  • Kapitaallicht bedrijfsmodel

  • Sterke operationele hefboom

  • Gedisciplineerde kapitaaltoewijzing


Ondanks zijn focus op kwaliteit, is Kantesaria niet bang om posities te verkopen als hij betere kansen ziet of als de waarderingen te hoog worden. In het tweede kwartaal van 2023 verkocht hij zijn volledige belangen in Adobe en Autodesk, bedrijven die ooit als hoogwaardig in zijn ogen werden beschouwd, maar waar hij nu minder potentieel zag.


Kantesaria benadrukt keer op keer het belang van voorspelbaarheid. Voor hem is het essentieel dat de bedrijven waarin hij investeert voorspelbare inkomstenstromen hebben en zich in een sterke concurrentiepositie bevinden. Deze nadruk op voorspelbaarheid helpt hem risico’s te beheersen zonder gebruik te maken van complexe financiële structuren of speculatieve beleggingen.


Zijn woorden: "If you are worried about next quarter’s results, then you are likely in a business with too low predictability," illustreren zijn filosofie van het vermijden van kortetermijndenken en het in plaats daarvan richten op bedrijven met een lange termijn groeipad.


Dev Kantesaria is misschien geen household name zoals Warren Buffett of Peter Lynch, maar zijn indrukwekkende trackrecord van gemiddeld 15% jaarlijkse groei en zijn uitzonderlijke discipline maken hem een zeker een belegger van formaat. Zijn focus op voorspelbaarheid, kwaliteit en langdurige groei maakt hem tot een voorbeeld voor beleggers die op zoek zijn naar duurzame waarde op lange termijn.



Zijn geconcentreerde portefeuille, waarin bedrijven zoals Fair Isaac, S&P Global, Mastercard, Moody's, Intuit, Visa, ASML en Aspen Technology samen meer dan 99% van zijn totale vermogen uitmaken, is een duidelijk teken van zijn filosofie: investeren in de allerbeste bedrijven en deze vasthouden voor de lange termijn. Dit is hoe Kantesaria, een moderne belegger in de lijn van Buffett en Munger, zich onderscheidt in een steeds veranderende financiële wereld.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page