Microsoft's monsterovername van Activision is goedgekeurd door de EU
In het kort:
De Europese Commissie heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft goedgekeurd, ondanks bezorgdheden over de dominantie van Microsoft in de cloud gaming-markt.
De goedkeuring is gebaseerd op toezeggingen van Microsoft om de mededingingsproblemen aan te pakken en het cloud gaming landschap te verbeteren.
Ondanks de goedkeuring van de Europese Commissie en andere regelgevende instanties wereldwijd, heeft de Britse waakhond, de CMA, de plannen van Microsoft geblokkeerd.
"De toekomst van gaming is nu," zou je kunnen zeggen, met de recente ontwikkelingen in de industrie. Een van de grootste ontwikkelingen is de geplande overname van Activision-Blizzard-King door Microsoft voor een verbazingwekkende $69 miljard. Het is een deal die de gamingwereld op zijn kop kan zetten, maar die ook vragen oproept over de toekomst van cloud gaming.
De Europese Commissie heeft onlangs een langdurig onderzoek naar de voorgenomen deal afgerond. De conclusie? De overname is goedgekeurd, dankzij toezeggingen van Microsoft met betrekking tot cloud gaming.
Het is een grote overwinning voor Microsoft, vooral gezien de recente blokkade van de plannen door Britse regelgevers. Microsoft heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de zorgen van regelgevers rond cloud gaming aan te pakken, en het lijkt erop dat hun inspanningen hun vruchten hebben afgeworpen.
De Europese Commissie heeft in haar onderzoek een aantal interessante bevindingen gedaan. Ze concludeerde dat Microsoft geen reden zou hebben om de spellen van Activision te weigeren te distribueren naar Sony, dat de grootste distributeur is van console-spellen wereldwijd. Sterker nog, Microsoft zou sterke prikkels hebben om de spellen van Activision te blijven distribueren via een apparaat dat zo populair is als de PlayStation van Sony. Verder concludeerde de Commissie dat zelfs als Microsoft zou besluiten om de spellen van Activision van de PlayStation te verwijderen, dit de concurrentie op de consolemarkt niet significant zou schaden. Dit komt doordat Call of Duty, een van Activision's populairste spellen, minder populair is in de EER dan in andere regio's van de wereld.
De Commissie merkte ook op dat de overname de concurrentie in de distributie van pc- en consolegames via cloud game streaming-services zou kunnen schaden. Dit is een innovatief marktsegment dat de manier waarop veel gamers videogames spelen, zou kunnen transformeren.
Lees ook: Google wordt opzij gezet door Microsoft
De bal ligt nu in het kamp van Microsoft. Ze hebben de goedkeuring van de Europese Commissie, maar ze moeten nog steeds de zorgen van de Britse regelgever, de CMA, aanpakken. De CMA heeft zorgen geuit dat de overname Microsoft een te groot voordeel zou geven ten opzichte van concurrenten op de cloud gaming-markt. Volgens de CMA heeft Microsoft ongeveer 60 tot 70 procent van het wereldwijde aandeel in cloud gaming-services. Dit is een aanzienlijk marktaandeel, en de overname van Activision-Blizzard-King zou dit alleen maar kunnen vergroten.
De vraag is nu: hoe gaat Microsoft dit aanpakken? Ze hebben beroep aangetekend tegen het besluit van de CMA, maar het is nog onduidelijk hoe dit zal uitpakken. Ze zullen waarschijnlijk hun toezeggingen aan de Europese Commissie en andere regelgevende instanties moeten aantonen, en mogelijk extra toezeggingen moeten doen om de zorgen van de CMA te verlichten.
En dan is er nog de vraag wat dit betekent voor gamers. Zal deze overname leiden tot betere games, of tot meer exclusieve titels voor Microsoft-platforms? Zal het de concurrentie in de cloud gaming-markt verstikken, of zal het leiden tot meer innovatie en groei? Dat zijn vragen waar alleen de tijd antwoord op kan geven.
Voor nu is het duidelijk dat de toekomst van gaming in beweging is. Met gigantische deals zoals de overname van Activision-Blizzard-King door Microsoft, is het duidelijk dat de gaming-industrie zich in een spannende, maar onzekere tijd bevindt. We kunnen alleen maar afwachten en zien hoe het zich ontvouwt.
"De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen," zei Eleanor Roosevelt ooit. Laten we hopen dat de dromen van Microsoft voor een betere, meer innovatieve gaming-industrie werkelijkheid worden. En dat, ongeacht de uitkomst van deze overname, gamers over de hele wereld zullen profiteren. Want uiteindelijk, daar gaat het toch om in de gaming-industrie: het creëren van fantastische ervaringen voor gamers over de hele wereld.
De komende maand belooft spannend te worden. We zullen zeker onze ogen open houden voor de laatste ontwikkelingen in deze saga.
We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!
De Engelse macht wordt steeds minder, ik ben aandeelhouder en verwacht dat het wat langer gaat duren, maar msft blijft daarna nog nr 3, dus de 95 komt er mi binnen 6mndn en stand alone blijft het een topper met een enorme cash positie mochten de Engelsen toch een machtsspel willen winnen