top of page

Met deze aandelen zet Warren Buffet nieuw record neer

In het kort:

  • Berkshire Hathaway's aandelen bereikten een recordhoogte van $600.531, waardoor het bedrijf dichter bij een marktwaarde van $1 biljoen komt, een prestatie voor een niet-technologiebedrijf in de VS.

  • In twee jaar tijd steeg de aandelenprijs van $500.000 naar $600.000, ondersteund door significante investeringen en een kasreserve van meer dan $157 miljard.

  • Berkshire zou Tesla kunnen vervangen in de "Magnificent 7" groep van aandelen die de markt leidden in 2023, volgens Wall Street onderzoeksbureau Strategas Securities.


Warren Buffett's Berkshire Hathaway, de ultieme belichaming van old-economy veerkracht, heeft recentelijk een financiële mijlpaal bereikt die velen doet duizelen. Met aandelen (Class A) die voor het eerst de $600.000 grens doorbreken, is het conglomeraat uit Omaha weer dichterbij de magische marktwaarde van $1 biljoen. Dit zou Berkshire Hathaway niet alleen kronen als het eerste Amerikaanse niet-technologiebedrijf dat deze waarde bereikt, maar plaatst het ook in het illustere gezelschap van globale giganten zoals PetroChina en Saudi Aramco.


Beurskoers Class A aandelen Berkshire Hathaway:


Een Reis naar $600k: Buffett's Meesterzetten

De tocht van Berkshire van $500.000 naar $600.000 per aandeel in slechts twee jaar tijd is niets minder dan financieel meesterschap. De "Orakel van Omaha", op de gezegende leeftijd van 93, heeft niet stilgezeten. Met de aankoop van verzekeraar Alleghany voor $11,6 miljard, het opbouwen van een bijna 30% belang in Occidental Petroleum, en een snelle ommekeer bij Geico, heeft Buffett wederom zijn gouden aanraking bewezen. Zijn strategische inzet op stijgende rentetarieven door miljarden in schatkistpapieren te investeren en zijn groeiende belangen in Japanse handelsbedrijven onderstrepen zijn ongeëvenaarde investeringsinzicht.



Berkshire: Nieuwe Koning in de "Magnificent 7"?

Terwijl Berkshire zijn plek als het zevende meest waardevolle bedrijf in de VS inneemt, gonst het van de geruchten over de mogelijkheid dat het Tesla zal vervangen in de zogenaamde "Magnificent 7". Deze groep aandelen, waaronder Microsoft, Alphabet, en Apple, leidde de markt naar ongekende hoogtes in 2023. Met Tesla en Apple die in 2024 een terugval zien, wordt Berkshire door Strategas Securities getipt als de ideale kandidaat om zich bij deze elitegroep te voegen, dankzij zijn marktkapitalisatie en bijdrage aan de S&P 500 winsten.


Een Prijskaartje dat Doet Duizelen

De originele Klasse A-aandelen van Berkshire dragen een van de hoogste prijskaartjes op Wall Street, ongeveer 45% duurder dan de mediane woningprijs in de VS. Buffett's redenatie? Een hoge aandelenprijs trekt langetermijninvesteerders aan. Desondanks, om kleinere beleggers een kans te geven, introduceerde Berkshire in 1996 Klasse B-aandelen, die ook een recordhoogte bereikten eerder deze week.


Dit is de huidige top 10 aandelen qua waarde in Warren Buffett´s portfolio:




Conclusie: Berkshire's Onstuitbare Opkomst

Berkshire Hathaway's reis naar de top, geleid door Warren Buffett's visionaire strategieën, laat een onuitwisbare indruk achter op de financiële wereld. Met een oog op de toekomst en een onwrikbaar geloof in de waarde van investeren, blijft Berkshire zichzelf heruitvinden, klaar om de magische $1 biljoen marktwaarde te bereiken. In een tijd waarin technologieaandelen de markten lijken te domineren, bewijst Berkshire dat er ruimte is voor old-economy bedrijven om te schitteren op het wereldtoneel.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page