top of page

Kwartaalcijfer verwachtingen, deze bedrijven kunnen gaan verrassen deze week

In het kort:

  • Nvidia voorspelt voor Q4 een EPS van $4,63 en een omzet van $20,52 miljard, een significante stijging ten opzichte van voorgaande kwartalen, met een aandelenprijsstijging van 46% sinds begin van het jaar.

  • Walmart verwacht een Q4/24 EPS van $1,65 en een omzet van $169,3 miljard.

  • Rivian Automotive en Palo Alto Networks staan op de radar met respectievelijk verwachte Q4/23 inkomsten van $1,26 miljard (Rivian) en Q2/24 inkomsten van $1,97 miljard (Palo Alto).


Dinsdag


Palo Alto Networks

We starten de week met Palo Alto Networks, misschien minder in de schijnwerpers dan Nvidia of Walmart, maar zeker niet minder belangrijk. Met een verwachte Q2/24 omzet van $1,97 miljard, is Palo Alto een stille kracht om rekening mee te houden.


Analisten hebben hun prijsdoelen voor het bedrijf opgeschroefd, wat wijst op een algemene optimistische houding ten aanzien van hun vermogen om de verwachtingen te overtreffen.


Walmart: De Reus die Blijft Groeien

Dan hebben we Walmart, de retailgigant die op het punt staat zijn Q4/24 cijfers te onthullen. Met een verwachte EPS van $1,65 en een gigantische omzet van $169,3 miljard, blijft Walmart de definitie van 'grootschalig' herdefiniëren.


BofA Securities heeft zelfs gesuggereerd dat er een 'potentiële F4Q verkoopstijging' in het verschiet ligt. Walmart lijkt dus niet alleen groot, maar ook flexibel in het navigeren door de complexe retailwereld. Walmart heeft zijn dividend 28 jaar op rij verhoogd, wat wijst op stabiliteit, maar de vraag blijft of ze de verwachtingen van Wall Street kunnen waarmaken.



Woensdag


Nvidia: De Ster in Silicon Valley

Nvidia, een ware ster in de technologiewereld, staat op het punt om zijn kwartaalcijfers bekend te maken. Analisten zitten op het puntje van hun stoel met voorspellingen van een EPS van $4,63 en een omzet van maar liefst $20,52 miljard. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, is de aandelenprijs van Nvidia met 46% gestegen sinds het begin van dit jaar, en bereikte het een recordhoogte van $746. Loop Capital en Oppenheimer hebben beiden hun vertrouwen in Nvidia uitgesproken met respectievelijk prijsdoelen van $1,200 en $850.


Synopsys

Synopsys, de specialist in software voor chipontwikkeling en -testen, staat in de schijnwerpers met de verwachting van een jaar-op-jaar stijging in zowel winst als omzet voor het kwartaal dat eindigde in januari 2024. De financiële markt is vol verwachting; als Synopsys zijn prognoses overtreft bij de publicatie op 21 februari, kan het aandeel omhoogschieten.


Analisten zetten hun kaarten op een kwartaalwinst van $3,43 per aandeel, een forse stijging van 30,9% ten opzichte van vorig jaar. De verwachte omzet ligt rond de $1,61 miljard, een groei van 18,6%.


Interessant is dat Synopsys in het verleden goed heeft gepresteerd ten opzichte van de consensus. In het laatste gerapporteerde kwartaal leverde het bedrijf een positieve verrassing van 4,28%, door $3,17 per aandeel te rapporteren tegen een verwachte $3,04. En ook in de andere afgelopen vier kwartalen heeft Synopsys consequent de consensus EPS-schattingen overtroffen.


Rivian Automotive

Rivian, hoewel relatief nieuw op de markt, trekt al de aandacht met zijn verwachte Q4/23 inkomsten van $1,26 miljard. Met meer contanten dan schulden op de balans, is Rivian een interessante speler in de snel evoluerende EV-markt. Maar, zoals elke jonge uitdager, heeft het zijn uitdagingen – van cash burn tot zwakke winstmarges.


Lucid

Lucid Group's aankomende kwartaalrapport belooft een interessant financieel spektakel: ondanks een verwachte omzetdaling van 35,3% tot $166,76 miljoen, voorspellen analisten een jaar-op-jaar verbetering van het verlies naar $0,28 per aandeel, een stijging van 30%. De Earnings ESP van -14,29% wijst op mogelijke negatieve verwachtingen.


Factoren zoals de samenwerking met Saks Fifth Avenue en een positieve beoordeling van het nieuwe SUV-model, Gravity, kunnen echter invloed hebben op de aandelenkoers, ondanks de algemene onzekerheid rond het aandeel.




Donderdag


Moderna

Voor het kwartaal dat eindigde in december 2023, wordt er een nogal somber beeld geschetst voor deze vaccingigant. De consensus onder analisten voorspelt een jaar-op-jaar daling in zowel winst als inkomsten. We hebben het hier over een verwacht kwartaalverlies van $0,82 per aandeel, wat neerkomt op een daling van 122,7% ten opzichte van vorig jaar. De inkomsten? Die zouden rond de $2,5 miljard moeten liggen, een duikvlucht van 50,8% vergeleken met het jaar ervoor.


De EPS-schattingen voor het kwartaal zijn in de laatste 30 dagen met 6,27% naar boven bijgesteld. Dit geeft een indicatie dat analisten, na herbeoordeling, misschien toch iets positiever gestemd zijn over Moderna's prestaties.



Nikola

Nikola Corporation, de omstreden fabrikant van emissievrije vrachtwagens, staat op het punt om zijn kwartaalcijfers te onthullen, en de financiële markt zit op het puntje van zijn stoel. Op donderdag voor de opening van de markt, zal blijken of Nikola de verwachtingen van analisten waarmaakt of teleurstelt.


Nikola heeft enkele interessante ontwikkelingen gemeld. De uitbreiding van hun dealernetwerk naar Canada en de in aanmerking koming voor Canadese incentives zijn positieve ontwikkelingen. Bovendien is hun productiefaciliteit in Coolidge uitgebreid, wat wijst op een toename van de productiecapaciteit. Aan de andere kant kan de stopzetting van de batterijproductie een negatieve impact hebben op de resultaten.


De verwachtingen zijn gemengd. Analisten anticiperen op een kwartaalverlies van $0.17 per aandeel, wat een verbetering van 56,8% zou betekenen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Aan de inkomstenkant lijkt het iets rooskleuriger: een voorspelde omzet van $14,52 miljoen, een indrukwekkende groei van 121,3% ten opzichte van het voorgaande jaar.


Nikola's recente prestaties kunnen een indicatie zijn voor wat komen gaat. In het derde kwartaal van 2023 rapporteerde het bedrijf een aangepast kwartaalverlies van $0.33 per aandeel, wat een verslechtering was ten opzichte van de analisten consensus.


Block

Block staat op het punt zijn kwartaalcijfers bekend te maken. Voor het kwartaal dat eindigde in december 2023, wordt een significante stijging in zowel winst als omzet verwacht. Analisten hebben hun ogen gericht op een winst van $0,60 per aandeel, wat een indrukwekkende jaar-op-jaar toename van 172,7% zou zijn. De omzet zou naar verwachting uitkomen op $5,69 miljard, een stijging van 22,3%.


Maar zoals altijd, is er een maar. De consensus EPS-schatting is de afgelopen 30 dagen met 6,71% naar beneden bijgesteld. Dit wijst op een heroverweging van de verwachtingen door analisten, mogelijk als reactie op recente bedrijfsontwikkelingen of markttrends. De historie laat zien dat Block in drie van de laatste vier kwartalen de consensus EPS-schattingen heeft overtroffen. Dit betekent dat het bedrijf in het verleden in staat is geweest om positieve verrassingen te leveren.



Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page