top of page

Kunnen Nvidia aandelen naar de $1200

  • Het koersdoel voor Nvidia is verhoogd naar $1.200 door Cantor Fitzgerald. Dit impliceert een stijging van 37% ten opzichte van de huidige koers.

  • De focus ligt vooral op groei tijdens Nvidia's GTC-conferentie. Kansen voor AI en nieuwe producten zoals de B100-chip worden benadrukt.

  • Er wordt een sterke groei in de omzet en winst verwacht, met vooral aandacht voor AI-toepassingen en nieuwe datacenter-innovaties.

Analist C. Muse van de bank Cantor Fitzgerald heeft het koersdoel voor Nvidia aanzienlijk verhoogd van $900 naar $1.200. Deze herziening wijst op een optimistische visie op Nvidia's toekomst, met een verwachte stijging van 37% ten opzichte van de huidige koers. De aanleiding voor dit optimisme is de aanstaande jaarlijkse GTC-conferentie van Nvidia, waar de groeimogelijkheden, vooral voor enkele van Nvidia's minder bekende segmenten, in de schijnwerpers worden gezet.


Ondanks dat de software-afdeling van Nvidia al meer dan $1 miljard aan jaarlijkse omzet genereert, ziet Muse dit slechts als het begin. Met een totale omzet van meer dan $60 miljard in het afgelopen jaar en een verwachting de $100 miljard te overschrijden dit jaar, zijn de groeivooruitzichten voor Nvidia enorm goed, vooral in de softwaresector met Nvidia's AI Enterprise-aanbod.



Muse vestigt ook de aandacht op de toenemende vraag naar Nvidia's datacenter-GPU's, met name voor inference-toepassingen, een gebied waarop Nvidia naar verwachting zal blijven innoveren. De introductie van de B100-chip, die naar verwachting dubbele prestaties zal bieden ten opzichte van zijn voorganger, markeert een belangrijke stap vooruit in Nvidia's productaanbod.


Al met al verwacht Muse dat Nvidia's omzet- en winstgroei zullen blijven accelereren, gedreven door een solide producten (nog steeds beter dan AMD) en een sterk ecosysteem dat klaar is om te profiteren van de kansen die generatieve AI biedt. Muse gelooft dat, zodra beleggers overtuigd zijn van het lange termijn groeipotentieel (vooral na 2025), het aandeel Nvidia een waarde van $1.200 tot $1.400 kan bereiken. Dit alles wijst op een rooskleurige toekomst voor Nvidia.


Aandelen Nvidia zijn verkrijgbaar via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Opmerkingen


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page