top of page

Is dit AI-bedrijf ondergewaardeerd?

In het kort:

  • Dit bedrijf heeft moeite om kracht te behouden in 2023, ondanks de AI-innovaties, met aandelen die meer dan 80% onder hun piek van medio 2021 liggen.

  • Het bedrijf heeft moeite onderscheidende innovatie te leveren in een overvolle betalingsmarkt om zich te onderscheiden van concurrenten.

  • PayPal overweegt verdere acquisities en heeft een $30 miljoen belang in AI-startup Rasa genomen, wat wijst op een strategische verschuiving naar meer AI-gerichte innovaties.

In de schaduw van de bruisende tech-industrie, waar elke dag een nieuwe ster lijkt op te rijzen, worstelt PayPal met een identiteitscrisis. Ooit het lievelingetje van de fintech-wereld, nu een achterblijver in de AI-revolutie. Maar schijn bedriegt wellicht wel, schuilt er onder deze oppervlakte van stilstand een potentiële goudmijn?


Een AI-Impuls die te bescheiden bleef

PayPal's pogingen om zich op te werken met AI-gestuurde innovaties zoals "slimme bonnen" hebben tot nu toe niet de verwachte opwinding veroorzaakt. In een tijdperk waarin de tech-wereld ademloos toekijkt hoe nieuwe AI-toepassingen de markt op hun kop zetten, lijkt PayPal's inspanning meer een fluistering in een storm. Maar is dit stille water misschien dieper dan het lijkt? PayPal's recente investering van $30 miljoen in de AI-startup Rasa zou een hint kunnen zijn naar een ambitieuzere duik in de AI-vijver.



Met een aandelenprijs die momenteel op een historisch laag punt lijkt te staan, roept de vraag zich op: Is PayPal te goedkoop om te negeren? Met een koers-winstverhouding die ver onder het sectorgemiddelde ligt, lijkt PayPal's aandeel rijp voor de oogst. Maar zoals elke ervaren investeerder weet, is goedkoop alleen niet genoeg. De echte vraag is of PayPal de innovatieve sprong voorwaarts kan maken die nodig is om zich opnieuw te bewijzen.


De aandelenprijs van PayPal aandelen sinds de beursgang:


Acquisities: het geheime wapen?

PayPal's strategie lijkt niet alleen op interne innovatie te berusten. De mogelijkheid van strategische acquisities, zoals de eerdere overname van Honey, wijst op een bredere visie om het ecosysteem te verrijken en de concurrentiepositie te versterken. Maar om echt het tij te keren, zal PayPal wellicht een grotere, meer transformatieve deal moeten sluiten. De betalingswereld wacht af; kan PayPal een beweging maken die groot genoeg is om Wall Street's aandacht terug te winnen?


Venmo: een lichtpuntje in de duisternis

Ondanks de huidige uitdagingen, mag de potentie van Venmo niet over het hoofd worden gezien. Met een aanzienlijke gebruikersbasis biedt Venmo een solide fundament voor toekomstige groei. De sleutel ligt in het vermogen van PayPal om dit platform te benutten en te transformeren in een katalysator voor vernieuwing en uitbreiding.


Aandelen PayPal zijn verkrijgbaar via DEGIRO

De lange weg terug naar top

Deze innovaties zijn een reactie op de noodzaak voor PayPal om zijn groei, die trager was dan verwacht, nieuw leven in te blazen. Begin 2023 begon het bedrijf aan een "meerjarige efficiëntiereis", inclusief ontslagen en herstructureringen, om middelen te concentreren op groei-initiatieven met een hoog potentieel, zoals buy now, pay later (BNPL) en Braintree. Door te investeren in AI en deze updates uit te rollen, hoopt PayPal de verkoop in zijn ecosysteem te stimuleren door het checkout-proces voor consumenten naadlozer te maken en handelaren in staat te stellen meer gepersonaliseerde aanbiedingen te bieden om kopers aan te trekken.


PayPal bevindt zich op een cruciaal kruispunt. Terwijl de fintech-gigant zijn weg probeert te vinden in een snel veranderende digitale wereld, blijft de vraag of het in staat zal zijn om de belofte van AI volledig te omarmen en zichzelf opnieuw uit te vinden. Met een combinatie van strategische acquisities en gedurfde innovaties, kan PayPal zich wellicht weer naar de voorgrond vechten. Voor nu blijft het een kwestie van afwachten wat de komende kwartalen voor PayPal zullen betekenen. Dat het bedrijf moeite heeft hoge groeipercentages neer te blijven zetten is zeker niet onverwachts in deze competitieve markt met veel nieuwe en innovatieve spelers.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page