top of page

Is Nvidia nog ondergewaardeerd?

In het kort:

  • Nvidia is relatief goedkoper geworden op basis van een cruciale waarderingsratio na de laatste resultaten.

  • Ondanks grote stijgingen in de koers dit jaar, suggereren recente winsten dat Nvidia's waardering eigenlijk aantrekkelijker is geworden.

  • Ben Reitzes, analist bij Melius Research, gelooft dat er nog steeds een aanzienlijk groeipotentieel is voor de aandelen van Nvidia.

Voor de beurs is 2023 tot dusver een jaar vol verrassingen gebleken, waarbij Nvidia onbetwist als een van de beste aandelen uit de bus komt. Deze chipmaker, een belangrijke speler in de wereld van AI, heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt die niet alleen zijn eigen koers flink heeft laten stijgen, maar eigenlijk ook grotendeels verantwoordelijk is voor de positieve rendementen van de S&P 500 en Nasdaq.



De recente kwartaalcijfers van Nvidia hebben echter een interessant feit aan het licht gebracht: ondanks de keiharde stijgingen op de beurs is de waardering van het bedrijf, gemeten met een forward P/E ratio, juist aantrekkelijker geworden. Dit klinkt misschien wat lastig, maar dat is het feitelijk niet. Simpel gezegd: hoewel de aandelenprijs van Nvidia is gestegen, zijn de toekomstige winstverwachtingen zo positief (nog harder gestegen dan het aandeel), waardoor het bedrijf in verhouding nu goedkoper lijkt dan aan het begin van het jaar.

Bron: Statista

Ben Reitzes van Melius Research stelde het heel scherp: "Durven we te zeggen dat Nvidia nu goedkoop is?" Het antwoord hierop was optimistisch. Volgens Reitzes is Nvidia momenteel goedkoper dan techgiganten als Alphabet, Microsoft en Apple wanneer we kijken naar de verhouding van toekomstige winst ten opzichte van de huidige winst.

Reitzes waarschuwt echter ook voor mogelijke volatiliteit in de aandelenprijs van Nvidia, gezien de snelle stijging van de afgelopen periode. Desondanks ziet hij positieve vooruitzichten voor het bedrijf richting het einde van het jaar, vooral vanwege de sterke fundamenten die Nvidia legt. Hij benadrukte drie belangrijke pijlers voor Nvidia's toekomstige groei: een sterk software-ecosysteem, een groeiend cloudservices en softwarebedrijf, en een toewijding aan het inkopen van eigen aandelen.



Degenen die aan het begin van het jaar het gevoel hadden dat Nvidia's aandelen aantrekkelijk geprijsd waren, zullen daarom misschien wel merken dat hun mening ongewijzigd blijft. Analisten zoals Ben Reitzes onderstrepen dit gevoel door hun vertrouwen in Nvidia om nog veel verder te groeien in de toekomst. Gezien deze positieve inschattingen en het aanhoudende optimisme in de markt, is het zeker de moeite waard om Nvidia op de radar te houden en de ontwikkelingen rondom het bedrijf nauwlettend te volgen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

תגובות


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page