top of page
Rabi Safi

Is Alfen de volgende ASML?

Alfen is inmiddels wel bekend bij de Nederlandse belegger. Persoonlijk heb ik mijn éérste aandelen gekocht in Alfen vlak na de IPO. In die tijd werd je voor gek verklaard als je aandelen kocht in groene energie of elektrische wagens. Inmiddels word je voor gek verklaard als je dat niet doet! Alfen staat namelijk bijna 700% hoger dan toen het op de beurs verscheen.


Om de nieuwe Nederlandse trots te worden, zoals ASML dat is, moet Alfen zijn omzet 47x hoger zien dan waar het nu staat. Alfen rapporteerde namelijk €440 Miljoen in de meest recente jaarcijfers terwijl ASML zo'n €21 Miljard noteerde. Als je het antwoord wil of Alfen de nieuwe ASML wordt.. dan is het antwoord nee, natuurlijk niet. Maar als je wilt weten of Alfen een Nederlands trots wordt op het gebied van groene energie? Blijf dan nog even lezen. Ik deel even mijn gedachten, berekeningen en waardering met je.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

9 opmerkingen

9 Comments


Perry
Mar 09, 2023

Hee Rabi ik vraag me af hoe is het bedrijf financieel erg gezond? Ik zie het goede toekomst perspectief maar de cashflow is flink negatief en op de cash balans bezitten ze maar 20miljoen ??

Alvast bedankt!

Like
Rabi Safi
Rabi Safi
Mar 10, 2023
Replying to

Goede vraag, nemen we volgende keer door!

Like

Unknown member
Mar 07, 2023

Bij welke koers vind je Alfen koopwaardig vanuit jouw berekening?

Like
Unknown member
Mar 08, 2023
Replying to

Voor mij ook, gezien de huidige economische situatie en onzekerheid op macro niveau kan de prijs op korte termijn wat zakken en biedt dat voor mij een mooi instapmoment

Like

naut2001
Mar 07, 2023

Dag allen, tijdens afgelopen earningscalls wordt er veel gesproken over de operational lavarage waar Alfen volgens het management van kan profiteren. In combinatie met de uitbreiding van de productiefaciliteit en steeds groter wordende project, kan dit een voordelige invloed hebben op de marges. Hoe groot denken jullie dat dit effect is op de winsten van Alfen?


Like
Rabi Safi
Rabi Safi
Mar 07, 2023
Replying to

Voor mij is dat niet het belangrijkste op de korte termijn. Analisten vinden het wel belangrijk! Ik zou Alfen willen zien opschalen met de nieuwe “fabriek” om aan de vraag te voldoen en de kosten dan pas te gaan verlagen.

Like

Leperk93
Mar 07, 2023

Hé Rabi, vind je 25% niet te agressief voor 8 jaar tijd? Zijn er afgelopen 8 jaar bedrijven geweest die in de maakindustrie zitten en dit hebben gehaald?

Like
Rabi Safi
Rabi Safi
Mar 07, 2023
Replying to

Alfen lukt het al jaren en zolang de industrie in hyper growth zit, vind ik het niet te agressief. Je kan natuurlijk het voor jezelf te agressief vinden en je eigen berekeningen maken!

Like

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page