top of page

2 Interessante Warren Buffett aandelen

In het kort:

  • Berkshire Hathaway's rendementen zijn enorm, maar toekomstige kansen kunnen wellicht ergens anders liggen.

  • Deze twee bedrijven bieden beide interessante groeimogelijkheden voor de komende decennia.

  • Beide bedrijven hebben unieke kwaliteiten die hen in een goede positie kunnen brengen voor uitstekende rendementen.


Warren Buffett, de beleggingsgoeroe en het brein achter het succes van Berkshire Hathaway, heeft door de jaren heen vele waardevolle inzichten gedeeld over de kunst van het beleggen. Een van de belangrijkste lessen die hij ons heeft bijgebracht, is het belang van geduld. Hij verwoordde dit prachtig door te zeggen: "Het doel is niet om snel winst te maken. Het ware doel is om uitstekende bedrijven te kopen tegen een eerlijke prijs en dan geduldig te wachten."


Laten we even stilstaan bij het succesverhaal van Berkshire Hathaway zelf. Als je twee decennia geleden besloten had om $50.000 te investeren in Berkshire Hathaway, zou je investering vandaag de dag opgelopen zijn tot een indrukwekkende waarde van meer dan $364.000. Dit is een prestatie die het gemiddelde rendement van de S&P 500 flink heeft overtroffen. Echter, gezien de huidige grootte van Berkshire Hathaway en de leeftijd van Buffett en Munger, vragen veel beleggers zich af of het bedrijf in staat zal zijn om vergelijkbare rendementen in de toekomst te blijven genereren.



Met dit in gedachten, kan het interessant zijn om te kijken naar andere potentiële beleggingskansen. In dit artikel bespreken we twee mooie bedrijven, die de mogelijkheid hebben om dezelfde hoge rendementen als Berkshire Hathaway te realiseren. Laten we deze twee aandelen eens wat nader onder de loep nemen.


Aandeel 1: Amazon

Het is misschien moeilijk voor te stellen dat een bedrijf met een indrukwekkende beurswaarde van $1.43 biljoen nog steeds ruimte heeft voor aanzienlijke groei. Amazon, oorspronkelijk gestart als een kleine online boekhandel, heeft zich in de loop der jaren ontwikkelt tot een dominante kracht in de wereld van e-commerce. Maar wat kan de toekomst nog brengen voor deze techgigant?


De algemene verwachting is dat een bedrijf van deze grootte een verzadigingspunt bereikt in zijn groeitraject. Het idee dat Amazon's aandelenkoers in de nabije toekomst zou kunnen vertienvoudigen, lijkt daarom voor velen een verre droom. Echter, onder het bekwame leiderschap van CEO Andy Jassy, worden er verschillende strategieën ontwikkeld die de deur wagenwijd openzetten voor toekomstige groei.


Een van deze strategieën is het optimaliseren van de reeds dominante e-commerce tak. Door zich te concentreren op kostenbesparingen en het verhogen van de operationele efficiëntie, streeft Amazon ernaar zijn winstmarges in dit segment te verbeteren. Dit schijnt aardig te lukken, aangezien Amazon het meest recente kwartaal een recordwinst kon bijschrijven.


Toch is het waarschijnlijker dat in de sectoren van cloud computing en Artificial Intelligence de grootste groeikansen voor Amazon liggen. Andy Jassy heeft aangegeven dat hij gelooft dat AI de komende decennia een technische revolutie zal ondergaan, waarbij verwacht wordt dat de marktwaarde van AI tegen 2030 oploopt tot een duizelingwekkende $2 biljoen. In dit opzicht is Amazon Web Services (AWS) een essentieel wapen van Amazon, waarmee het bedrijven de middelen biedt om AI-toepassingen te ontwikkelen die deze toekomstige groei zullen aandrijven. Goed om te weten is dat AWS nu al een marktaandeel van ongeveer 32% heeft.


Gartner, een betrouwbaar en onafhankelijk onderzoeksbureau, heeft ook de kwaliteit van AWS in de cloud- en AI-markten erkend. Met een stijgende vraag naar digitalisering en AI-integratie, is AWS volgens velen perfect gepositioneerd om uiteindelijk een marktleider in deze groeiende markten te worden.



Bijzonder is Amazon's interesse in de gezondheidszorg. Gezien de omvang en de complexiteit van de gezondheidssector, biedt dit voor Amazon een enorme kans om innovatieve oplossingen te introduceren die de patiëntenzorg kunnen verbeteren en tegelijkertijd nieuwe inkomstenbronnen voor het bedrijf kunnen genereren.


Daarnaast heeft het bedrijf zijn vizier gericht op de wereld van digitale reclame. Terwijl de digitale advertentiemarkt al redelijk verzadigd lijkt, heeft Amazon's unieke positie als e-commerce platform het een voorsprong gegeven. Door het combineren van data van consumenten met gerichte advertentie-oplossingen kan Amazon een enorm bereik bieden aan adverteerders.


Het is gemakkelijk om te veronderstellen dat een gigant zoals Amazon zijn piek heeft bereikt, vooral gezien zijn huidige dominante positie in de markt. Maar als we dieper duiken in de strategieën en ambities van het bedrijf, wordt een ander beeld zichtbaar. Voor degenen die de aanname maken dat Amazon's groei voorbij is, is het wellicht tijd voor een heroverweging. Op basis van de huidige plannen van het bedrijf, zouden we namelijk kunnen stellen dat Amazon mogelijk aan de vooravond staat van een nieuwe groeifase.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page