top of page

Hoe de aankomende NVIDIA conferentie deze cryptomunten explosief doet stijgen

In het kort:

  • Nvidia's GTC AI conferentie van 17 tot en met 21 maart zet AI-cryptomunten zoals Fetch AI, Worldcoin, en Render in de spotlight.

  • Dit heeft gezorgd voor een explosieve stijging in deze cryptomunten, aangezien de verwachtingen voor deze conferentie erg hoog zijn onder de gretige investeerders.

  • Nvidia's focusverschuiving naar AI en de stopzetting van nieuwe mininghardware benadrukken de transitie van crypto mining naar AI-toepassingen.


Op het snijvlak van technologie en financiën staat Nvidia, ooit bekend om zijn gaming videokaarten, nu in de schijnwerpers als de katalysator achter een AI-gedreven techmarkt. De aanstaande GTC AI conferentie van Nvidia, gepland van 17 tot en met 21 maart, staat op het punt om de AI-wereld, en daarmee ook de AI-crypto wereld, opnieuw op te schudden. Verwacht wordt dat deze conferentie, die door sommigen de start voor een rally van AI-tokens wordt genoemd, een nieuwe bladzijde zal omslaan in het toch al dynamische boek van AI en blockchain.


Nvidia's wankelende relatie met crypto heeft zich opmerkelijk ontwikkeld, van de dagen waarop gamers mopperden over de schaarste en hoge prijzen van videokaarten door crypto mining, tot een meer harmonieuze samenwerking gericht op kunstmatige intelligentie. In 2021 introduceerde Nvidia de CMP-serie, speciaal ontworpen voor de hongerige miners, terwijl ze tegelijkertijd de blik naar AI toepassingen wendden. De vraag is: hoe heeft deze verschuiving invloed op de AI-tokenmarkt en wat kunnen we verwachten van de GTC AI conferentie?


Reactie AI-tokens richting de conferentie

In de aanloop naar de GTC conferentie hebben crypto AI-tokens zoals Render (RNDR), Worldcoin (WLDF), Fetch AI (FET), en SingularityNET (AGIX) een enorme prijsexplosie ondergaan, respectievelijk 156%, 343%, 436% en 353%. Dit heeft, buiten de alsmaar voortdurende hype rondom AI, nog een reden. Deze reden is de aanwezigheid van deze projecten op de aankomende AI-conferentie van NVIDIA, maar is dit een bizarre en overmatige reactie of een slimme zet van investeerders?


Het verhaal van Nvidia en AI is een dat van ongekende groei en potentieel, met aandelen die in de loop van vijf jaar met 2300% zijn gestegen. De integratie van AI in blockchain en cryptomunten belooft een revolutie teweeg te brengen in hoe we denken over digitale valuta en technologie. De GTC AI conferentie van Nvidia wordt niet alleen een podium voor het uitlichten van deze synergie, maar ook een broeinest voor toekomstige innovaties. De betrokkenheid van grote namen uit de crypto-industrie onderstreept het belang en de invloed van Nvidia's bewegingen op deze markt.


Naarmate Nvidia zich verder verdiept in AI, met een focus op ontwikkelingen zoals generatieve AI en krachtige AI-supercomputers, is de verwachting dat AI-tokens zullen profiteren van deze trend. De prestaties van Nvidia, gecombineerd met de opkomende interesse in AI binnen de cryptowereld, suggereren dat we aan de vooravond staan van een interessante evolutie, waarbij technologie en financiën samenkomen in een dans die belooft zowel disruptief als winstgevend te zijn.



Wat hebben deze projecten daadwerkelijk te bieden?

Recente sprongen in de waarde van crypto AI-tokens, aangedreven door Nvidia's indrukwekkende winstrapport en de eerder genoemde aankomende conferentie, hebben de aandacht opnieuw gevestigd op de synergie tussen traditionele AI-bedrijven en de crypto AI-markt.


Met Nvidia's aandelenkoers die omhoogschiet, zagen tokens zoals Worldcoin's WLD, RNDR, SingularityNET's AGIX, en FetchAI's FET ook bizarre stijgingen. Deze trend is niet nieuw; de hype rond OpenAI's ChatGPT 3 vorig jaar had een vergelijkbaar effect. Maar wat maakt de AI-crypto ruimte zo aantrekkelijk voor investeerders, en tegelijkertijd, zo ongrijpbaar?


Worldcoin: een wereld van vragen

Worldcoin's bedrijfsmodel roept vergelijkbare vragen op. Het bedrijf streeft naar universele toegang tot de wereldwijde economie, ongeacht het land of de achtergrond van een individu, door ieders irissen te scannen en online vast te leggen. Hoewel het doel nobel lijkt – het verifiëren van identiteiten online – zijn er aanzienlijke privacyzorgen en regelgevende hindernissen die Worldcoin heeft gedwongen om markten in India, Frankrijk, en Brazilië te verlaten.


Render (RNDR): gedeelde GPU´s de toekomst?

In de aanloop naar GTC 2024, NVIDIA's toonaangevende evenement op het gebied van AI en GPU-computing, staat het Render Network in de schijnwerpers met een presentatie die de toekomst van rendering belicht, waaronder real-time ray tracing, AI, holografische displays en uiteraard de blockchain.


Render Network bij GTC24

Jules Urbach, oprichter van Render Network, zal zijn eerste live presentatie geven sinds de pandemie begon, voortbouwend op het toch wel iconisch te noemen moment uit 2013 toen hij samen met NVIDIA's CEO Jensen Huang de potentie van GPU-raytracing architectuur onthulde. Deze presentatie, die de weg vrijmaakte voor een decennium van innovatie in cloud GPU-graphics, toonde de enorme versnelling die GPU's kunnen bieden ten opzichte van CPU's bij het renderen.


De belofte van Render Network omvat een revolutie in gaming, visuele effecten, media en design door de onderliggende GPU-technologieën opnieuw vorm te geven. Met de opkomst van generatieve AI en de behoefte aan efficiëntere cloud GPU-prijzen voor on-demand gebruik, staat Render Network centraal in discussies over gedecentraliseerde AI en DePIN.


Het netwerk heeft onlangs een nieuw dynamisch economisch model geïmplementeerd, het Burn Mint Equilibrium, om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen. Dit model en de overvloed aan idle consumenten-GPU's voor AI-inferentie benadrukken het potentieel van Render Network als een cruciaal platform voor het toekomstige landschap van AI en blockchain-technologieën.


Er zijn veel AI-crypto projecten waar ik mij meer dan eens de vraag stel wat de daadwerkelijke toevoeging zal zijn. Echter is RNDR een project waarvan ik denk dat het zeker een impact kan maken in een wereld waar momenteel een groot GPU tekort heerst, en de vraag naar rekenkracht alsmaar blijft stijgen. Dat wil echter zeker niet zeggen dat de huidige koersstijging dit potentieel niet overschat, voorzichtigheid is dan uiteraard ook zeker geboden bij deze volatiele en risicovolle investeringen.



SingularityNET: een marktplaats voor AI-diensten

SingularityNET (AGIX) is een vernieuwend platform dat AI en blockchain combineert om een gedecentraliseerde marktplaats voor AI-diensten te creëren. Opgericht in Nederland in 2017 door Ben Goertzel en David Hanson, en met een financiering van 66 miljoen dollar, streeft SingularityNET ernaar de toegang tot AI-diensten te democratiseren, zodat niet alleen grote techbedrijven maar iedereen hiervan kan profiteren.


Het platform maakt gebruik van zijn eigen AGIX-token voor transacties, staking en governance, en benadrukt transparantie en automatisering in de uitwisseling van AI-diensten. Ondanks de uitdagende weg naar wijdverspreide adoptie en technische uitdagingen, denkt het bedrijf hier een verschil te kunnen gaan maken.


Fetch AI: kan het überhaupt gaan concurreren?

Fetch AI positioneert zich als een gedecentraliseerd platform dat directe connectiviteit tussen apparaten en ´AI gestuurde assistenten´ mogelijk maakt, wat op zijn beurt autonome oplossingen voor complexe taken zou leveren. Dit klinkt veelbelovend, maar hoe Fetch AI van plan is te concurreren met giganten als Google, Microsoft, Amazon, en Apple in de digitale assistent-ruimte, blijft een vraag. Nog minder duidelijk is de rol van hun FET-token binnen het bedrijfsmodel, afgezien van het aantrekken van investeringen en het potentieel bieden op rendement bij waardestijgingen van het token.


Nvidia GTC: een hoogtepunt of een start?

In de euforische wereld van AI-gerelateerde koersen die de hemel in schieten, staat Nvidia op het punt om nogmaals te benadrukken dat het einde van hun AI-hoogtepunt nog lang niet in zicht is. Met de GTC-conferentie die voor de deur staat, bereidt Nvidia zich voor om ons te verbazen met nieuwe groeimogelijkheden in inferentieprocessen, software, edge computing en de automobielsector. Met een markt die Nvidia en de GPU-leider meer dan een extra biljoen dollar heeft toegekend, is de verwachtingsspanning tastbaar.


Tijdens deze conferentie worden nieuwe hardware-onthullingen verwacht, met als kopstuk de Blackwell B100, waarschijnlijk een processor voor training en inferentie van Large Language Models (LLMs), als opvolger van de succesvolle Hopper. Ondanks de uitverkochte capaciteit van Hopper voor 2024, is de aandacht nu gericht op de H100, H200 en met name de GH200. Met Grace Hopper op het podium, die de capaciteiten en prestaties van Nvidia's topmodel supercomputer platform voor het trainen van modellen met biljoenen parameters zal demonstreren, belooft Nvidia de markt opnieuw te definiëren.



Software en automotive: De nieuwe grensgebieden

Met een softwarebusiness die inmiddels een jaaromzet van 1 miljard dollar heeft bereikt, positioneert Nvidia zich als een vooraanstaand speler in de AI-sector. Nvidia’s software-aanbod, inclusief Enterprise AI en Nvidia Omniverse Enterprise, toont aan dat de toekomst van AI niet alleen in hardware ligt, maar ook in de software die deze krachtige processoren benut.


In de automobielsector wordt de samenwerking met grote namen zoals Mercedes Benz, Jaguar Landrover, en Volvo steeds belangrijker, waarbij Nvidia's GPU's en AI-oplossingen een centrale rol spelen in de ontwikkeling van slimme en verbonden voertuigen.


MediaTek: De wildcard

Tot slot, met een mogelijke onvervulde ambitie in de mobiele sector, zou Nvidia's samenwerking met MediaTek een spannende ontwikkeling kunnen zijn. Door samen te werken aan automotive toepassingen en mogelijk de GPU-technologie van Nvidia te integreren in MediaTek's SoC-oplossingen, wordt de basis gelegd voor een toekomst waarin Nvidia's invloed verder reikt dan de desktops, datacenters, en auto's – rechtstreeks naar de apparaten in onze broekzakken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page