top of page

Het favoriete Chinese aandeel van Morgan Stanley

In het kort:

  • Morgan Stanley beschouwt dit bedrijf als de beste investering in de Chinese techsector vanwege de veelzijdigheid van het bedrijf.

  • Het bedrijf heeft sterke groeivooruitzichten in gaming, digitale advertenties, en fintech, met name door de populariteit van WeChat en livestreaming.

  • Ondanks de recente koersstijging blijft het aantrekkelijk gewaardeerd met een relatief lage PE-ratio, wat het aandeel misschien wel interessant maakt voor beleggers.


Chinese techbedrijven worden weer steeds populairder en Morgan Stanley heeft een duidelijke favoriet: Tencent. De Amerikaanse investeringsbank noemt Tencent, bekend van onder andere WeChat en zijn gaming-imperium, de beste keuze voor beleggers die willen profiteren van de groei in de Chinese tech-sector. Volgens het rapport biedt Tencent de beste risico-rendementsverhouding onder de Chinese techbedrijven, wat de aanleiding vormt voor het verhogen van het koersdoel van 450 Hongkong dollar naar 480 Hongkong dollar, een potentieel rendement van ongeveer 12%.


Morgan Stanley beoordeelt Tencent als een aantrekkelijke investering vanwege de veelzijdigheid van het bedrijf. Dankzij hun brede activiteiten, die uiteenlopen van gaming tot online advertenties en sociale netwerken, is Tencent niet afhankelijk van één enkele markt of inkomstenbron. Deze diversificatie zorgt ervoor dat het bedrijf goed kan inspelen op veranderingen in de markt, en biedt het potentieel voor aanhoudende groei op verschillende gebieden. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste sectoren waarin Tencent actief is, om te begrijpen waarom dit bedrijf zo interessant is.


Een van de grootste pijlers van Tencent is de gamingindustrie, waarin ze zowel in China als internationaal een enorme speler zijn. Uit de tweede kwartaalcijfers blijkt dat de omzet uit binnenlandse games in het tweede kwartaal van 2024 met 9% zijn gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook de internationale games vertoonden een vergelijkbare groei van 9%. Deze cijfers onderstrepen Tencent's sterke positie in een snelgroeiende sector.

Morgan Stanley verwacht bovendien dat de omzet van Tencent in het gaming-segment in de tweede helft van 2024 nog eens met 13% zullen stijgen, gevolgd door een groei van 10% in 2025. Deze groei wordt vooral aangedreven door Tencent's indrukwekkende game-pijplijn en de blijvende populariteit van hun zogeheten evergreen-titels — games die jaar na jaar hun aantrekkingskracht behouden. Dit maakt het gamingsegment bijzonder waardevol voor Tencent, omdat het bedrijf hiermee een stabiele en betrouwbare inkomstenbron heeft, ongeacht de economische omstandigheden.


Tencent is ook een grote speler op het gebied van digitale advertenties, een sector die steeds belangrijker wordt. Zoals je hieronder kunt zien, groeiden de omzet van advertenties van Tencent in het tweede kwartaal met ruim 19% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2024 was er een stijging van 13%. Dit is behoorlijk indrukwekkend, vooral gezien het feit dat veel bedrijven hun advertentie-uitgaven juist verlagen door de huidige economische onzekerheid in China.

Tencent wist echter te profiteren van de toenemende vraag naar advertenties op populaire platformen zoals WeChat en Tencent Video. Een opvallend onderdeel hiervan is de groei in advertentie-inkomsten van video-accounts, die met meer dan 80% toenamen. Deze groei is vooral te danken aan de populariteit van livestreaming, een advertentiemodel dat in China snel aan populariteit wint.


Volgens Morgan Stanley zullen Tencent's advertentie-inkomsten in de tweede helft van 2024 naar verwachting nog eens met 14% groeien, gevolgd door een groei van 15% in 2025. Een belangrijk deel van deze groei zal komen van mini-games, een markt die niet alleen inkomsten genereert via in-game aankopen, maar ook steeds meer door advertenties. Tencent heeft een sterke positie in deze snelgroeiende sector, waardoor het volop kan profiteren van zowel de opkomst van mini-games als de bijbehorende omzet.


Ook Het Fintech-segment van Tencent laat enkele positieve punten zien, ondanks een lichte vertraging in de groei. De de totale omzet in dit segment steeg met 4% ten opzichte van het voorgaande jaar, wat aantoont dat dit nog steeds een groeiend onderdeel van Tencent's bedrijfsmodel is. Vooral wealth management-diensten lieten een sterke groei zien, met dubbele cijfers ten opzichte van een jaar geleden, wat laat zien dat steeds meer gebruikers gebruik maken van deze diensten.

Ook de Business Services, waaronder cloud services en eCommerce-activiteiten, presteerden goed met een gezonde groei op jaarbasis. Tencent profiteert van zijn sterke positie in de markt voor zakelijke oplossingen, waaronder WeCom en Tencent Meeting, die beide solide groei lieten zien in het afgelopen jaar. Daarnaast genereert Tencent steeds meer AI-gerelateerde inkomsten door het aanbieden van geavanceerde cloud computing-infrastructuren en AI-oplossingen voor bedrijven, wat hen in staat stelt om verder te profiteren van de wereldwijde digitale transformatie.


En ondanks de recente rally in de koers van Tencent, die sinds midden september is gestegen van ongeveer 374 naar 440 Hongkong dollar, blijft de waardering volgens Morgan Stanley aantrekkelijk. Met een verwachte PE-ratio van 14 tot 15 voor 2025 is Tencent aanzienlijk lager gewaardeerd dan veel van zijn concurrenten in de tech-sector. Deze relatief lage waardering maakt het aandeel volgens de bank een aantrekkelijke investering voor beleggers die op zoek zijn naar groeipotentieel zonder buitensporige risico’s.

Volgens Morgan Stanley is Tencent kortom een van de meest aantrekkelijke investeringen binnen de Chinese techsector. Met zijn brede activiteiten in gaming, advertenties en fintech, gecombineerd met solide groeivooruitzichten en een relatief lage waardering, biedt Tencent beleggers een gebalanceerde mix van stabiliteit en groeipotentieel. Morgan Stanley ziet het bedrijf dan ook als een 'safe haven' in een sector die volop in beweging is, en verwacht dat Tencent goed gepositioneerd is om te blijven profiteren van zowel Chinese als wereldwijde trends in de digitale economie.

Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page