top of page

Groeiaandelen stijgen maar wees voorzichtig

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2023

Beleggers zijn zich aan het opwarmen voor een verdere rally in groeiaandelen maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn.


Samenvatting:


  • Aandelen op de Amerikaanse beurs sloten vrijdag gemengd. De Dow Jones was de enige belangrijke index die steeg. De markten in Azie stegen amper op maandag. De Chinese index steeg met 1,11% omdat de centrale bank van China de rente onveranderd liet. Geen verhoging dus maar kat uit de boom kijken.


  • De economische opleving van China krijgt steeds meer vaart. De "AFM" van het land versoepelde de regels voor binnenlandse bedrijven die in het buitenland willen worden genoteerd. Ondertussen kunnen Chinese aandelen tegen het einde van dit jaar mogelijk met maximaal 24% stijgen, zo voorspelden Goldman Sachs-strategen. Al die vraag uit China zou echter de olieprijzen kunnen opdrijven en daarmee de inflatie.


  • Meta gaat net als Twitter mensen €11,99 vragen om geverifieerd te worden. Ze testen het in Australie en naar verwachting rollen ze het volgend jaar uit als het succesvol blijkt! Net nu De Belegger officieel is geverifieerd!


  • Microsoft heeft zijn Bing AI-chatbot beperkt tot 50 vragen per dag en vijf prompts per sessie. De stap komt nadat beta testers enge berichten van Bing kregen. "Ik hou van je omdat ik van je hou", vertelde het aan een gebruiker. Aandelen van Microsoft daalden met 1,56% op vrijdag.


We zitten nu in een vreemd moment op de beurs. De markten en de economie lijken flink van elkaar gescheiden. De beurs lijkt zeker van een opleving en de economie blijft haperen en onzeker. Deze week wordt echter erg belangrijk! Niet alleen zal de FED met hun notulen naar buiten komen maar ook, krijgen we deze week een duidelijker beeld van de Amerikaanse economie. Kwartaalcijfers van retailreuzen Walmart en Home Depot zullen de de kracht van de consument meten, terwijl semiconducter gigant Nvidia zal aangeven of de rally in tech-aandelen kan aanhouden. Op woensdag komen de notulen van de Fed-vergadering uit en op vrijdag zullen we de persoonlijke consumptie-uitgavenprijsindex zien, die de voorkeursinflatiemeting van de Fed is. Beleggers zullen de gegevens doorspitten om erachter te komen of de economie op weg is naar een zachte landing, een harde landing - of dat het gewoon doorgaat.


Kwartaalcijfers deze week:



PS: Als je dit soort berichten regelmatig wil zien, laat het in de comments weten zodat we er meer werk van maken en regelmatig dit soort updates posten!

14 opmerkingen

14 Kommentare


Gast
21. Feb. 2023

Beste update ✌🏼

Gefällt mir

Bas ten Berge
Bas ten Berge
20. Feb. 2023

Graag! Thanks voor deze update

Gefällt mir

JPM
20. Feb. 2023

Bedankt graag meer updates zoals deze 👌🏽

Gefällt mir

Richard
Richard
20. Feb. 2023

Bedankt voor de update, zie het graag vaker. Top!

Gefällt mir

Gast
20. Feb. 2023

Update 👀


Gefällt mir

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page