top of page

Gigantische samenwerking tussen BYD en Uber

In het kort:

  • Mega-deal tussen Uber en BYD: Uber investeert in 100.000 elektrische auto's van BYD om zijn vloot te verduurzamen en kosten te verlagen voor chauffeurs.

  • Uitbreiding wereldwijd: De samenwerking start in Europa en Zuid-Amerika, met plannen om uit te breiden naar het Midden-Oosten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

  • Toekomstige samenwerking: BYD en Uber gaan ook werken aan zelfrijdende voertuigen voor het Uber-platform.


Uber heeft een meerjarige deal gesloten met de Chinese autofabrikant BYD om maar liefst 100.000 elektrische auto's in te zetten voor zijn chauffeurs wereldwijd. Deze samenwerking is er, zoals de bedrijven het zelf naar buiten brengen, op gericht om de kosten van elektrische auto's voor Uber-chauffeurs te verlagen en tegelijkertijd miljoenen passagiers te laten kennismaken met milieuvriendelijkere ritten.


De deal houdt in dat Uber-chauffeurs BYD-voertuigen tegen een gereduceerd tarief kunnen aanschaffen. Naast de lagere aanschafprijs wordt er gewerkt aan het verlagen van de total cost of ownership (TCO). Dit betekent mogelijke kortingen op opladen, onderhoud, verzekering en aantrekkelijke financierings- en leaseaanbiedingen. Deze maatregelen maken het voor chauffeurs financieel aantrekkelijker om over te stappen op elektrische voertuigen.


De samenwerking begint in Europa en Zuid-Amerika, waar de eerste BYD-voertuigen zullen worden ingezet. Later wordt deze operatie uitgebreid naar het Midden-Oosten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Dit toont aan dat Uber en BYD streven naar een wereldwijde transitie naar een groenere vloot.


Een belangrijk aspect van deze deal is de gezamenlijke inspanning om in de toekomst zelf rijdende voertuigen te ontwikkelen. Deze zelf rijdende auto's zullen worden ingezet op het Uber-platform, wat een stap richting volledig autonome taxidiensten kan betekenen.


Voor BYD betekent deze deal niet alleen een significante omzetstijging door de verkoop van 100.000 voertuigen, maar ook een strategische vergroting van hun klantenbestand. De Uber-chauffeurs en hun passagiers worden immers direct blootgesteld aan de BYD-modellen, wat de merkbekendheid zal vergroten. Voor Uber betekent deze deal een substantiële vooruitgang in hun duurzaamheidsdoelstellingen en een mogelijk concurrentievoordeel door lagere operationele kosten voor chauffeurs.


Deze samenwerking markeert weer een belangrijke stap in de transitie naar elektrische mobiliteit en benadrukt de groeiende samenwerking tussen technologie- en autofabrikanten in de race naar duurzame en innovatieve transport oplossingen zoals zelf rijdende auto´s in de toekomst.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page