top of page

Elliot Management wil na Salesforce, ook Starbucks "helpen" aan winstgevendheid

In het kort:

  • Activistische belegger Elliott Global Management heeft een aanzienlijk belang verworven in Starbucks.

  • De aandelen van Starbucks stegen met 5% na dit nieuws, ondanks een daling van 22% sinds het begin van het jaar.

  • Starbucks kampt met omzetdalingen en probeert dit tegen te gaan met nieuwe strategieën en producten.


Activistische belegger Elliott Global Management neemt belang in Starbucks

Elliott Global Management, een activistische belegger bekend om zijn strategieën om invloed uit te oefenen op het beleid van grote ondernemingen, heeft een aanzienlijk belang genomen in Starbucks. Dit nieuws werd bevestigd door bronnen aan de Financial Times en de Wall Street Journal. Hoewel de exacte grootte van het belang niet bekend is, heeft Elliott al stappen ondernomen om veranderingen binnen Starbucks door te voeren.


Aandelenstijging na aankondiging

De aandelen van Starbucks, 's werelds grootste koffieketen, stegen met 5% na de bekendmaking van Elliott's investering. Dit is een welkome opsteker voor het bedrijf, dat dit jaar een daling van 22% in zijn aandelenwaarde heeft gezien.


Omzetdaling en strategische aanpassingen

Starbucks kampt met een terugval in omzet, vooral in zijn fysieke winkels. In het tweede kwartaal rapporteerde het bedrijf een omzetdaling van 2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De nieuwe CEO, Laxman Narasimhan, die nu een jaar in functie is, heeft al meerdere keren de prognoses van het bedrijf naar beneden bijgesteld.


Om de dalende omzet te keren, focust Starbucks zich op het verhogen van de ochtendverkopen, waar de vraag nog steeds groter is dan de huidige capaciteit. Daarnaast werkt het bedrijf aan nieuwe producten om klanten in de middag aan te trekken en biedt het diverse aanbiedingen om prijsbewuste klanten te lokken. Elliot's strategie om bedrijven te "helpen" aan meer omzet en winst helpt meestal ook de beurswaarde te doen vergroten. Soms wordt het ook niet vriendelijk ontvangen door het bedrijf maar als bemoeienis gezien.


Elliott's strategie en eerdere investeringen

Elliott staat bekend om zijn activistische benadering, waarbij het aandringt op strategische veranderingen zoals de verkoop van bedrijfsonderdelen en managementwisselingen. Recentelijk heeft Elliott ook een groot belang genomen in luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines. Begin vorig jaar nam Elliott ook een belang in softwarebedrijf Salesforce. Deze benadering wijst op een strategie om waarde te creëren door actief betrokken te zijn bij de bedrijfsvoering van de ondernemingen waarin het investeert.


Elliott's betrokkenheid bij Starbucks kan mogelijk leiden tot verdere strategische aanpassingen en veranderingen binnen de koffieketen, met als doel de prestaties en aandeelhouderswaarde te verbeteren. De exacte impact van deze ontwikkelingen zal de komende maanden duidelijker worden.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page