top of page

Een REIT die kan profiteren van de opleving in de vastgoedmarkt

In het kort:

  • De markt verwacht renteverlagingen na een positief inflatierapport, wat een opwaartse druk kan geven op REITs.

  • Realty Income biedt een potentieel voor een dubbelcijferig rendement van 38,5% als het terugkeert naar het vijfjarig gemiddelde van de P/AFFO.

  • De FTSE Nareit All Equity REITs Index steeg in juni met 2,2%, maar REITs blijven nog achter bij de bredere marktprestaties.


De laatste inflatiecijfers, gerapporteerd op 11 juli, hebben de markten opnieuw verwachtingsvol gemaakt over mogelijke renteverlagingen door de centrale banken. De Consumenten Prijs Index (CPI) toonde een daling in de inflatie, wat investeerders hoop geeft dat de Federal Reserve nog dit jaar de rente zou kunnen verlagen om de economie verder te stimuleren.


Deze verwachting heeft een positieve impact gehad op de koersen van Real Estate Investment Trusts (REITs). Dit komt omdat lagere rentes doorgaans leiden tot lagere financieringskosten voor onroerend goed bedrijven en tegelijkertijd meer kapitaal naar dividend uitkerende activa zoals REITs stromen.


De koers van Realty Income sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends



Realty Income, vaak geprezen als "The Monthly Dividend Company", is een van de grootste en meest stabiele Real Estate Investment Trusts (REITs) in de markt. Sinds de beursgang in 1994 heeft het bedrijf bijna 650 opeenvolgende maandelijkse dividenden uitgekeerd en heeft het zijn dividend nooit gepauzeerd of verlaagd. Dit maakt Realty Income een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar betrouwbare en consistente inkomsten.


Realty Income biedt een potentieel rendement van 38,5% op de midden-lange termijn, op voorwaarde dat het terugkeert naar zijn vijfjarig gemiddelde koers-winstverhouding (P/AFFO) van 18.56x. Zelfs als het slechts terugkeert naar een verhouding van 16x, blijft er nog steeds een aantrekkelijke stijging van 19,6%. Deze cijfers maken Realty Income een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar zowel waardegroei als stabiele inkomsten.


P/AFFO van Realty Income 2023-2026:

Bron: Fast Graphs


Een van de grootste troeven van Realty Income is zijn stabiele maandelijkse dividenduitkeringen. Dit is bijzonder aantrekkelijk in een tijd waarin veel beleggers op zoek zijn naar betrouwbare inkomstenstromen. Bovendien heeft Realty Income een sterke balans met een netto schuldratio van 5.5x EBITDA en een A- kredietrating, wat het bedrijf in staat stelt om tegen gunstige voorwaarden te lenen in vergelijking met concurrenten.


Realty Income bezit bijna 15.500 single-tenant panden, verspreid over de Verenigde Staten en zeven Europese landen. Deze panden zijn voornamelijk verhuurd aan bekende en stabiele bedrijven zoals Dollar General, Wynn Resorts en FedEx. Deze diversificatie zorgt voor een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom. Bovendien zijn de huurders verantwoordelijk voor onderhoud, belastingen en verzekeringskosten, wat de operationele lasten voor Realty Income aanzienlijk vermindert.


Ondanks de uitdagingen van stijgende rentetarieven heeft Realty Income zijn groei weten te behouden. De recente overname van meer dan 2.000 panden van Spirit Realty heeft de financiële positie van het bedrijf versterkt. Dit resulteerde in een omzetstijging van 34% in het eerste kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hoewel de operationele kosten als gevolg van de fusie en andere uitgaven met bijna 57% zijn gestegen tot $1,1 miljard, stegen de funds from operations (FFO) met 15% tot $786 miljoen, of $0,94 per aandeel. Dit was voldoende om de uitkering van $0,77 per aandeel aan aandeelhouders te dekken.


Hoewel de FTSE Nareit All Equity REITs Index in juni een stijging van 2,2% liet zien, blijven REITs achter bij bredere marktindices zoals de Nasdaq (6% stijging) en de S&P 500 (3,6% stijging). Dit biedt echter kansen voor beleggers die willen profiteren van een mogelijke inhaalslag, vooral met het vooruitzicht van renteverlagingen. In sectoren zoals industriële en residentiële REITs zien we variabele prestaties, maar Realty Income blijft zich onderscheiden door zijn solide financiële fundamenten en betrouwbare uitbetalingen.



Met de mogelijkheid van renteverlagingen in de nabije toekomst, kan Realty Income een aanzienlijke opleving zien. Lagere rentes kunnen gunstig zijn voor REITs omdat ze de financieringskosten verlagen en meer investeringen aantrekken. De komende maanden zullen cruciaal zijn met de aankomende earnings season en verdere economische data die de richting van de markt zullen beïnvloeden. Beleggers moeten zich voorbereiden op mogelijke volatiliteit, maar het potentieel voor winstgevende investeringen in Realty Income blijft significant.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page