top of page

Easybroker review 2024: goedkoopste broker van Nederland

In het kort:

  • Easybroker biedt een toegankelijk platform met een breed scala aan beleggingsproducten, ideaal voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

  • De broker biedt de laagste transactiekosten voor aandelen en ETF's, zoals blijkt uit onafhankelijk onderzoek van de VEB.

  • Easybroker opereert onder toezicht van AFM en DNB, en bieden uitgebreide garanties via Interactive Brokers.


Easybroker is een Nederlandse broker die sinds 2014 actief is. Het platform richt zich op gebruiksvriendelijkheid en biedt een breed scala aan beleggingsproducten. De broker maakt gebruik van het platform van Interactive Brokers, wat hen in staat stelt een groot aantal financiële instrumenten aan te bieden met een persoonlijke klantenservice. Met meer dan 15.000 particuliere beleggers hebben ze een loyale klantenkring opgebouwd.


Easybroker opereert onder toezicht van de AFM en DNB, wat betekent dat ze voldoen aan de Nederlandse en Europese regelgeving. Ze fungeren als een introducing broker via Interactive Brokers, die extra waarborgen biedt, zoals een SIPC-dekking tot $500.000 en aanvullende verzekeringen van Lloyd’s of London tot $29,5 miljoen. Dit maakt het beleggen bij Easybroker een veilige optie.


Easybroker biedt verschillende soorten accounts zonder minimum storting, gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. Het handelsplatform is beschikbaar via desktop, tablet en mobiel, iets wat ikzelf essentieel vind. Ze bieden een breed scala aan beleggingsproducten zoals aandelen, ETF's, obligaties, opties, futures, en meer. Cryptocurrencies zijn echter niet beschikbaar.


Kosten

Easybroker heeft een transparante kostenstructuur met lage transactiekosten voor aandelen en ETF's:


  • Aandelen en ETF's: 0,08% (min. €3,00)

  • Opties: €1,50 per optie

  • Futures: €6,00 per future

  • Valutakosten: 0,05% (min. €5,00)


Easybroker brengt geen kosten in rekening voor het gebruik van hun handelsplatform, zoals een bewaarloon of verwerkingskosten. Ook zijn de kosten voor real-time koersinformatie relatief laag.



Met lage transactiekosten van 0,08% voor aandelen en ETF's, en duidelijke transparantie over bijkomende kosten, biedt Easybroker het meest kostenefficiënte platform in Nederland. Hun transactiekosten zijn aanzienlijk lager dan die van veel concurrenten, wat vooral gunstig is voor beleggers die regelmatig handelen. Bovendien biedt Easybroker diverse ordertypes, zoals limiet- en marktorders, wat de flexibiliteit van handelen vergroot.


Onderzoek uit 2023 van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bevestigd dat Easybroker zelfs de goedkoopste Nederlandse broker is voor een portefeuille van €200.000. Met jaarlijkse kosten van slechts €62,83 overtreft Easybroker concurrenten zoals Bux en DeGiro, die respectievelijk €91,68 en €93,20 in rekening brengen. Dit maakt Easybroker een aantrekkelijke keuze voor beleggers die zo min mogelijk geld kwijt willen zijn aan transactiekosten.


De uitkomst van het onderzoek:

Bron: Vereniging van Effectenbezitters


Naast lage kosten staat Easybroker bekend om zijn betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. Onder toezicht van de AFM en DNB, en met positieve beoordelingen op platforms zoals Trustpilot, heeft Easybroker een solide reputatie opgebouwd. Transparante communicatie en geen verborgen kosten zorgen ervoor dat beleggers precies weten waar ze aan toe zijn.


Trustpilot review Easybroker:

Bron: Trustpilot


Easybroker maakt gebruik van het Trader WorkStation (TWS) van Interactive Brokers, een geavanceerd platform met uitgebreide analysemogelijkheden. Ze bieden ook een gebruiksvriendelijk webplatform en een mobiele app. Tools zoals de Fundamentals Explorer en Advanced Market Scanner helpen beleggers bij technische en fundamentele analyses. Er zijn ook educatieve samenwerkingen met het Nederlandse Beleggingsinstituut voor beleggingscursussen.


Eenvoudig beginnen met beleggen bij Easybroker kan via deze link

Easybroker is een betrouwbare en veelzijdige broker met lage kosten voor aandelenhandel en een breed scala aan beleggingsmogelijkheden. Het platform is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk en professioneel handelsplatform. De uitgebreide analysetools en educatieve ondersteuning maken het een aantrekkelijke keuze voor beleggers die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden.


Als het gaat om transactiekosten komt Easybroker dus ook duidelijk als winnaar naar voren. Terwijl traditionele banken zoals ABN Amro, ING en Rabobank aanzienlijk hogere jaarlijkse kosten rekenen, biedt Easybroker een kosteneffectieve en betrouwbare beleggingsoplossing. Zelfs Lynx, met lagere servicekosten, kan niet tippen aan de totale kostenefficiëntie van Easybroker.

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page