top of page

Drie interessante aandelen volgens een top-analist

In het kort:

  • Mark Mahaney van Evercore ISI heeft nieuwe aanbevelingen gedaan voor beleggingen in techbedrijven, waarbij hij Alphabet, Uber, en Shopify aan zijn lijst heeft toegevoegd.

  • Alphabet wordt geprezen om zijn integraties van kunstmatige intelligentie in Google Search en de groei van YouTube als streamingplatform.

  • Uber wordt gezien als een belangrijke speler die zou kunnen profiteren van de uitrol van autonome voertuigen, met een bestaand netwerk dat snelle adoptie en schaalvergroting mogelijk maakt.


Mark Mahaney van Evercore ISI heeft een aantal nieuwe interessante tech-aandelen op zijn lijstje gezet. Hij wijst er daarentegen wel op dat hoewel de meeste tech-aandelen in 2024 al een aanzienlijke groei (in de koers) hebben gezien, dit de mogelijkheden voor een hogere waardering in de komende 12 maanden heeft beperkt. Desalniettemin gelooft Mahaney dat de huidige waarderingen van de tech-bedrijven fair zijn, ondersteund door het vermogen van deze bedrijven om hun winstmarges te verbeteren.


Deze analyse reflecteert een algemene tevredenheid met de huidige marktwaarderingen, waarbij de aanzienlijke stijging van de aandelenprijzen in het huidige jaar al veel van de verwachte groei weerspiegelt. Mahaney's commentaar suggereert dat, hoewel de markt mogelijk geen ruimte biedt voor agressieve waarderingsstijgingen, de fundamentele bedrijfsdynamiek binnen de sector — zoals kostenbeheersing en winstgevendheid — stevig blijft, wat ondersteuning biedt voor de huidige aandelenprijzen. Maar welke drie aandelen vindt Mahaney dan wel interessant op het moment?


Aandeel 1: Alphabet (Google)

Allereerst is Mark Mahaney erg positief over Alphabet. Mahaney heeft zijn positieve inschatting voor Alphabet voornamelijk gebaseerd op twee sleutelfactoren: de integratie van generatieve kunstmatige intelligentie in Google Search en de versterking van YouTube als een dominante speler op de streamingmarkt.


Mahaney gelooft dat de investeringen van Alphabet om AI-technologieën te integreren in Google Search niet voldoende gewaardeerd worden door de beleggers. AI zal niet alleen de zoekervaring verbeteren door meer relevante resultaten te bieden, maar ze openen ook nieuwe mogelijkheden voor advertentie-inkomsten en gebruikersengagement. Deze innovaties kunnen Google een aanzienlijk concurrentievoordeel bieden ten opzichte van andere zoekmachines en digitale advertentieplatforms.


YouTube heeft zich daarnaast steeds meer gepositioneerd als een krachtig platform voor streaming, wat competitief is met andere grote streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime Video. Mahaney wijst op de toenemende populariteit van YouTube, zowel bij gebruikers als bij adverteerders, wat een belangrijke inkomstenbron voor Alphabet is. De groeiende trend van streaming en de sterke positie van YouTube hierin draagt bij aan de goede vooruitzichten voor Alphabet.



Op basis van deze factoren heeft Mahaney een koersdoel van $225 vastgesteld voor Alphabet, wat een potentiële stijging van ongeveer 20% ten opzichte van de huidige koers betekent.


Aandeel 2: Uber

Het tweede aandeel uit het lijstje is Uber. Mahaney's positieve visie op Uber is sterk gebaseerd op de rol die het bedrijf zou kunnen spelen in de uitrol van autonome voertuigen. Uber heeft een uitgebreid netwerk en wordt gezien als een van de primaire platforms die kunnen profiteren van de adoptie van autonome voertuigen (zoals die van Tesla en Google).


Met een bestaand netwerk dat al dagelijks miljoenen ritten faciliteert, kan Uber deze technologie snel implementeren zonder de noodzaak om vanaf nul klanten te werven of marktaandeel op te bouwen. Dit geeft Uber een significant voordeel omdat het bedrijf deze nieuwe technologie kan gebruiken om de kosten van chauffeurs te verminderen, de efficiëntie te verhogen, en uiteindelijk de prijs voor de eindgebruiker te verlagen, wat weer tot meer vraag kan leiden.


Het koersdoel van $80 vertegenwoordigt een groeipotentieel van meer dan 10%, wat aangeeft dat Mark nog gelooft dat de markt niet volledig de potentiële waarde van Uber, inclusief zijn rol in de toekomstige AV-markt, heeft ingeprijsd.


Aandeel 3: Shopify

Mark Mahaney's optimisme over Shopify is gebaseerd op een aantal factoren die het bedrijf onderscheiden als een krachtig e-commerceplatform. Hij heeft Shopify onlangs toegevoegd aan zijn lijst van top aanbevelingen met een koersdoel van $75, wat een potentiële stijging van bijna 17% vanaf de huidige koers aangeeft.


Shopify heeft een duidelijke staat van dienst in het succesvol innoveren van hun platform. Dit wordt gedeeltelijk gemeten aan de hand van de toenemende 'Attach Rate', wat betekent dat bestaande klanten meer van Shopify's diensten gaan gebruiken over tijd. Dit wijst op een hoge klanttevredenheid en de effectiviteit van nieuwe functies en verbeteringen. Shopify blijft investeren in nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en uitgebreide analytics, wat essentieel is om zijn voorsprong in de markt te behouden.


Een ander cruciaal aspect van Mahaney's waardering is het potentieel voor Shopify om zijn free cash flow marge aanzienlijk te verbeteren. Hij voorspelt dat de free cash flow marge kan stijgen van 12% naar hoge 17-19% tegen 2026. Dit zou het gevolg zijn van een combinatie van hogere inkomsten en verbeterde operationele efficiëntie. Als Shopify zijn kosten effectief beheert terwijl het zijn inkomsten blijft verhogen, kan het bedrijf aanzienlijk meer cash genereren, wat gebruikt kan worden voor verdere groei of teruggegeven kan worden aan aandeelhouders (door bijvoorbeeld eigen aandelen in te kopen).




Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page