top of page

Dit zijn de verwachtingen voor NVDIA kwartaalcijfers

In het kort:

  • Nvidia staat op het punt om op 21 februari zijn kwartaalcijfers voor Q4 2023 te publiceren.

  • Ondanks de concurrentie van bedrijven zoals AMD en Intel, en de opkomst van nieuwe siliciumleveranciers, blijven analisten optimistisch over Nvidia.

  • Nvidia's aandelen zijn sinds het begin van 2024 met 46% gestegen.


In een wereld waar microchips het nieuwe goud lijken, is Nvidia (NASDAQ: NVDA) de absolute koploper. Met de aankondiging van de kwartaalcijfers op de agenda voor 21 februari, houdt de financiële wereld haar adem in. De verwachting? Een omzet van $20.52 miljard en een winst per aandeel (EPS) die de lucht in schiet tot $4.63.


Het is geen geheim dat Nvidia's succes grotendeels te danken is aan de explosieve groei van kunstmatige intelligentie. Platforms zoals ChatGPT hebben de vraag naar krachtige AI-chips doen exploderen, en Nvidia leidt deze groei als absolute marktleider. Ondanks de sterke positie van Nvidia, zijn er echter ook kapers op de kust. Bedrijven als AMD (NASDAQ:AMD) en Intel (NASDAQ:INTC) staan te trappelen om ook hun marktaandeel te vergroten.



Nvidia's solide marktpositie in de GPU-sector blijft echter imposant en overduidelijk dominant, dit, samen met de groeiende afhankelijkheid van haar klanten op Nvidia's software, waaronder het Cuda-platform voor AI-tools. Dit is geen geringe prestatie, gezien Nvidia's leidende positie in discrete GPU's met een marktaandeel van meer dan 80%.


Datacenters

Nvidia's datacenterbusiness heeft een fenomenale groei laten zien, stijgend van $3 miljard in fiscaal jaar 2020 naar een geschatte $15 miljard in 2023. Voor 2024 wordt zelfs een verdubbeling naar $41 miljard verwacht. Deze groei drijft de verwachtingen en vormt een belangrijk onderdeel van Nvidia's waardering.


Verwachtingen: Groei aan de Horizon


  • Earnings per Share (EPS): Nvidia wordt verwacht een kwartaalwinst te posten van $4.51 per aandeel, een stijging van maar liefst 412,5% jaar-op-jaar.

  • Omzet: De omzet wordt geschat op $20.18 miljard, een toename van 233,5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

  • EPS Schattingen: De consensus EPS-schatting voor het kwartaal is in de afgelopen 30 dagen met 0,88% verhoogd naar het huidige niveau. Dit reflecteert de gezamenlijke herbeoordeling van de initiële schattingen door analisten.


Eerdere Prestaties van NVDIA


  • Verrassingen in Winst: In het laatst gerapporteerde kwartaal produceerde Nvidia een winst van $4.02 per aandeel, wat een positieve verrassing was van +19,64% ten opzichte van de verwachtingen.

  • Consistentie in Prestaties: Gedurende de laatste vier kwartalen heeft het bedrijf de consensus EPS-schattingen vier keer overtroffen.


De Analyse van Analisten

Wat zeggen de analisten? Loop Capital zet hoog in met een prijsdoel van $1,200 voor Nvidia's aandeel. Een gewaagde voorspelling, maar gezien de prestaties van Nvidia in het afgelopen jaar, niet geheel ondenkbaar. Oppenheimer blijft ook niet achter en schroeft zijn prijsdoel op naar $850.00. Het is duidelijk, de verwachtingen zijn torenhoog als het gaat om NVDIA.



Sinds het begin van 2024 is Nvidia's aandeel met 46% gestegen, een cijfer dat zelfs de meest geharde belegger doet blozen. Maar in de financiële wereld is niets zeker. De vraag blijft of Nvidia de hoge verwachtingen kan waarmaken of dat het tijd is voor beleggers om hun winst te pakken en te rennen.


Conclusie

Met de kwartaalcijfers aanstaande staat Nvidia op een kruispunt. Zullen ze de verwachtingen overtreffen of de markt teleurstellen? Eén ding is zeker, de ogen van beleggers zijn volgende week voornamelijk gericht op dit chipwonder.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page