top of page

Dit zijn de verwachtingen voor de kwartaalcijfers van Netflix

In het kort:

  • Verwachte omzet: $9,53 miljard, een stijging van 16% ten opzichte van Q2 2023.

  • Verwachte winst per aandeel (EPS): $4,74, een groei van 43% ten opzichte van vorig jaar.

  • Netto nieuwe abonnees: 4,7 miljoen, een daling van 1,2 miljoen vergeleken met Q2 2023.


Netflix staat op het punt om de financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2024 bekend te maken na sluiting van de markt op donderdag. Beleggers hebben hoge verwachtingen, aangezien de aandelenkoers dicht bij recordhoogtes ligt.


Netflix-aandelen hebben sinds het begin van het jaar een indrukwekkende stijging van bijna 35% doorgemaakt handelt momenteel rond de $650 per aandeel, dicht bij het record van $691,69 in november 2021. Dit heeft geleid tot gemengde reacties onder analisten.


De aandelenkoers van Netflix sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


Volgens de consensus van Bloomberg worden de volgende resultaten verwacht voor Q2 2024:

  • Verwachte omzet: $9,53 miljard, een stijging van 16% ten opzichte van Q2 2023.

  • Verwachte winst per aandeel (EPS): $4,74, een groei van 43% ten opzichte van vorig jaar.

  • Netto nieuwe abonnees: 4,7 miljoen, een daling van 1,2 miljoen vergeleken met Q2 2023.


Netflix heeft recentelijk de streaming rechten verworven voor twee NFL-wedstrijden die op eerste kerstdag zullen worden uitgezonden, wat deel uitmaakt van een driejarig contract. Daarnaast heeft het advertentiemodel aan populariteit gewonnen, met nu 40 miljoen wereldwijde maandelijkse actieve gebruikers, een forse toename van de 15 miljoen in november vorig jaar. Verwacht wordt dat Netflix tijdens de winstoproep verdere updates zal geven over deze initiatieven, wat waarschijnlijk bijdraagt aan de groei van zowel het abonneebestand als de advertentie-inkomsten.


De groei komt mede door prijsverhogingen van abonnementen zonder advertenties, en de aanpak van het delen van wachtwoorden heeft de groei van het abonneebestand gestimuleerd. In het eerste kwartaal werden er daardoor meer dan 9 miljoen nieuwe abonnees toegevoegd.


De beslissing van Netflix om vanaf volgend jaar te stoppen met het rapporteren van abonneecijfers heeft enige zorgen gewekt over de langetermijngroei. Dit, gecombineerd met de concurrentie van grote spelers zoals YouTube en Amazon Prime Video vormen aanzienlijke risico´s voor het groeipotentieel van Netflix, al zijn de verwachtingen voor dit kwartaal dus nog hoog. Over de eventuele risico´s rondom het aandeel Netflix schreef ik eerder deze maand een analyse, die vind je hieronder.



Bank of America-analist Jessica Reif Ehrlich blijft positief over de langetermijnvooruitzichten van advertenties, hoewel zij verwacht dat dit pas vanaf 2025 een materiële bijdrage zal leveren aan de omzet.


De omzet(groei) van Netflix 2010-2024:

Bron: Macrotrends


Netflix-aandelen worden momenteel verhandeld tegen een koers-winstverhouding (P/E) van 36x voor heel 2024, met een verwachte winstgroei van 43%. De verwachte omzetgroei voor 2024 ligt op 15%, met een gemiddelde groei van 13% voor de komende drie jaar. De vrije kasstroom van Netflix is aanzienlijk verbeterd, met een huidige vrije kasstroom van $6,9 miljard.


De P/E van Netflix 2010-2024:

Bron: Macrotrends


Naast de verwachtingen voor abonneegroei en advertenties, zullen analisten en investeerders tijdens de aankomende winstupdate ook letten op Netflix's plannen voor live sportevenementen en de opening van "Netflix Houses" in 2025, die een unieke mix van merchandise, eten/drinken en ervaringen bieden, geïnspireerd door populaire franchises zoals Bridgerton, Stranger Things, en Squid Game. Hiermee probeert Netflix een Disney-achtig model op de zetten, waar bekende hit-series omgezet worden in real-life ervaringen.



Hoewel er enige voorzichtigheid is vanwege de recente stijging en marktvoorwaarden, lijken de lange termijnvooruitzichten voor Netflix gunstig. De uitbreiding naar live sportevenementen en de toenemende inkomsten uit advertenties dragen bij aan een positief toekomstbeeld. Desondanks blijven concurrentie en marktdynamiek factoren om rekening mee te houden. De focus ligt dan ook op het behouden van de sterke marktpositie van Netflix, het uitbreiden van de advertentiemogelijkheden en het blijven innoveren om de concurrentie voor te blijven in een steeds veranderende mediacontentmarkt.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl





Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page