top of page

Dit zijn de beste aandelen voor 2024 volgens The Motley Fool

In het kort:

  • Nvidia profiteert sterk van de groeiende vraag naar AI-technologie, met een omzetgroei van 427% jaar-op-jaar in Q1 FY25.

  • Super Micro Computer groeit snel dankzij de stijgende vraag naar infrastructuur voor AI, met een omzetstijging van 143% jaar-op-jaar in Q4 FY24.

  • Eli Lilly's baanbrekende medicijn tirzepatide zorgt voor een omzetstijging van 36% in Q2 2024, waardoor het bedrijf mogelijk in de top van de S&P 500 belandt.


In de wereld van beleggen zijn investeerders en analisten altijd bezig met het voorspellen van welke aandelen het meest succesvol zullen gaan zijn. Hoewel het verleden niet altijd een betrouwbare voorspeller is van wat er in de toekomst zal gebeuren, kunnen we toch veel leren van de prestaties en trends van bedrijven. Deze informatie kan ons helpen een idee te krijgen van welke aandelen het in de toekomst goed kunnen doen. In dit artikel kijken we naar drie bedrijven die naar verwachting tegen het einde van 2024 tot de top van de S&P 500 zullen behoren volgens de analisten van The Motley Fool.

Aandeel 1: Nvidia

Nvidia is een bedrijf dat we inmiddels al ontzettend vaak hebben besproken. In 2024 heeft Nvidia een enorme groei doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een van de meest succesvolle aandelen uit de S&P 500. Het aandeel van Nvidia is dit jaar al met meer dan 150% gestegen, wat betekent dat beleggers die begin dit jaar aandelen kochten, hun investering al meer dan verdubbeld hebben.


De reden voor dit succes ligt voornamelijk in de explosieve groei van de vraag naar kunstmatige intelligentie. Nvidia's GPU's worden vaak gebruikt in AI-toepassingen, zoals machine learning en deep learning, omdat ze bijzonder goed zijn in het uitvoeren van de complexe berekeningen die hiervoor nodig zijn. Hierdoor is Nvidia een belangrijke speler geworden in de snelgroeiende AI-markt.


De cijfers van Nvidia laten zien hoe snel het bedrijf groeit. In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2024 (Q1 FY24) behaalde Nvidia een omzet (in datacenter-segment) van $4,3 miljard. Deze omzet is in elk volgend kwartaal sterk toegenomen, met een indrukwekkende sprong naar $22,6 miljard in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 (Q1 FY25). Dit betekent dat de omzet van Nvidia in een jaar tijd met maar liefst 427% is gestegen, en in vergelijking met het voorgaande kwartaal zelfs met 23%.

Een van de redenen waarom beleggers zo enthousiast zijn over Nvidia, is de verwachte lancering van hun nieuwe Blackwell-chip. Deze chip, die volgens CEO Jensen Huang de meest succesvolle in de geschiedenis van het bedrijf zal zijn, zal waarschijnlijk nog meer vraag naar Nvidia's producten creëren. Dit kan de aandelenkoers verder omhoog stuwen.


Daarnaast staan de kwartaalcijfers van Nvidia op het punt om gepubliceerd te worden, en analisten verwachten dat deze cijfers opnieuw zeer indrukwekkend zullen zijn. Als deze verwachtingen uitkomen, zal dit het vertrouwen van beleggers in het bedrijf verder versterken. Nvidia heeft laten zien dat het in staat is om voortdurend te innoveren en zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de markt, wat het een sterke kanshebber maakt om 2024 af te sluiten als een van de best presterende aandelen volgens The Motley Fool.


Aandeel 2: Super Micro Computer

Super Micro Computer, vaak simpelweg Supermicro of SMCI genoemd, is een bedrijf dat zich bezighoudt met technologie-infrastructuur, zoals servers en opslagoplossingen. Hoewel het misschien niet zo bekend is als sommige andere grote tech-bedrijven, heeft Supermicro in 2024 indrukwekkende prestaties geleverd. Het aandeel van het bedrijf is dit jaar al met ongeveer 115% gestegen, waardoor aandeelhouders al flink wat verdiend hebben.


De sterke groei van Supermicro is vooral te danken aan de toenemende vraag naar producten die verband houden met AI. AI vereist veel rekenkracht en gespecialiseerde hardware, en hier komt Supermicro in beeld. Het bedrijf biedt infrastructuur-oplossingen die essentieel zijn voor het ondersteunen van AI-toepassingen. Dit heeft geleid tot een flinke stijging in de vraag naar hun producten.


Laten we eens kijken naar de cijfers uit het vierde kwartaal van hun fiscale jaar 2024 (Q4 FY24). Supermicro behaalde een omzet van $5,31 miljard, wat een stijging is van 38% ten opzichte van het vorige kwartaal en maar liefst 143% hoger ligt dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze enorme groei laat zien hoe goed het bedrijf het doet, vooral in een markt waar AI steeds belangrijker wordt.

Een ander belangrijk cijfer is de brutomarge van het bedrijf, die in Q4 FY24 uitkwam op 11,3%. Hoewel dit een daling is van 430 basispunten ten opzichte van het vorige kwartaal en 580 basispunten ten opzichte van vorig jaar, is het nog steeds een redelijk solide resultaat gezien de sterke groei in omzet. Het is ook belangrijk om te vermelden dat de cashflow uit operationele activiteiten in dit kwartaal negatief was, met een verlies van $635 miljoen. Dit is echter een verbetering ten opzichte van het vorige kwartaal, waarin het verlies $884 miljoen bedroeg.


Wat de toekomst betreft, verwacht Supermicro in het eerste kwartaal van hun fiscale jaar 2025 een omzet tussen de $6 miljard en $7 miljard te behalen. Dit zou een verdere groei van 22% betekenen in slechts drie maanden tijd, wat de sterke vraag naar hun producten verder onderstreept.


Hoewel er enige onzekerheid is over de timing van de lancering van Nvidia's Blackwell-chips, heeft de CEO van Supermicro aangegeven dat het bedrijf niet significant zal worden beïnvloed door eventuele vertragingen. Dit komt omdat de algehele vraag naar hun producten, zoals vloeistofkoelsystemen, sterk blijft. Deze robuuste vraag en de strategische positionering in de AI-markt maken Supermicro een aandeel om in de gaten te houden in de tweede helft van 2024 volgens de analisten van The Motley Fool.


Aandeel 3: Eli Lilly

Eli Lilly is een groot farmaceutisch bedrijf dat al lang bekend staat om zijn innovatieve medicijnen en behandelingen. Hoewel het bedrijf momenteel niet in de top drie van best presterende aandelen in de S&P 500 staat, heeft het een groot potentieel om daar tegen het einde van 2024 wel in te komen. Dit komt vooral door het succes van hun nieuwe medicijn tirzepatide.


Tirzepatide is een baanbrekend medicijn dat door Eli Lilly op de markt is gebracht onder de merknamen Mounjaro en Zepbound. Mounjaro wordt gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes, terwijl Zepbound gericht is op de behandeling van obesitas. In het tweede kwartaal van 2024 alleen al heeft Mounjaro een indrukwekkende omzet van $3,09 miljard gegenereerd, terwijl Zepbound $1,24 miljard heeft opgebracht. Deze cijfers laten zien hoe succesvol tirzepatide al is, en er is nog meer potentieel voor verdere groei.

Eli Lilly werkt momenteel aan het uitbreiden van de toepassingen van tirzepatide. Ze hebben bijvoorbeeld al een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse en Europese autoriteiten om tirzepatide ook goedgekeurd te krijgen voor de behandeling van obstructieve slaapapneu en hartfalen. Als deze goedkeuringen worden verleend, zal dit waarschijnlijk de omzet van Eli Lilly verder doen stijgen, wat het bedrijf dichter bij de top van de S&P 500 zou kunnen brengen.


Naast tirzepatide heeft Eli Lilly onlangs ook een nieuw medicijn tegen Alzheimer, genaamd Kisunla, goedgekeurd gekregen in de Verenigde Staten. Hoewel de verwachte verkoopcijfers voor Kisunla in de tweede helft van 2024 relatief bescheiden zijn, biedt het medicijn op de lange termijn veel potentieel. Als Eli Lilly extra goedkeuringen krijgt in andere landen buiten de VS, kan dit een nieuwe groeifactor worden voor het bedrijf.


In het tweede kwartaal van 2024 zag Eli Lilly zijn totale omzet met 36% stijgen, voornamelijk gedreven door de verkoop van Mounjaro, Zepbound, en Verzenio, een ander succesvol medicijn van het bedrijf. Het is ook vermeldenswaard dat Eli Lilly in dit kwartaal meer dan $1 miljard aan zijn aandeelhouders heeft teruggegeven via dividend, wat aantoont dat het bedrijf financieel sterk staat en waarde blijft creëren voor zijn investeerders.

Volgens The Motley Fool heeft Eli Lilly het potentieel om een van de topaandelen van 2024 te worden, dankzij de sterke prestaties van tirzepatide en de uitbreidingen daarvan, evenals de introductie van nieuwe medicijnen zoals Kisunla. De indrukwekkende omzetgroei en strategische focus op het uitbreiden van hun medicijnportfolio maken van dit bedrijf volgens de analisten een interessante kans voor beleggers.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page