top of page

Dit zijn de beste aandelen voor 2024 volgens Societe Generale

In het kort:

  • Nico Inberg van de Aandeelhouder heeft een aantal interessante aandelen op zijn kooplijst voor 2024 gezet tijdens een webinar georganiseerd door DFT en Société Générale.

  • Inberg reflecteert op de sterke prestatie van grote tech-aandelen in 2023 en bespreekt het potentieel van Europese aandelen in vergelijking met Amerikaanse markten.

  • Naast Google, ziet Inberg kansen in Baidu en Just Eat Takeaway, met bijzondere aandacht voor Fugro's betrokkenheid bij hernieuwbare energie en de olie- en gassector.


In een recente webinar, georganiseerd door DFT in samenwerking met Société Générale, deelde Nico Inberg van de Aandeelhouder en een aantal andere analisten hun inzichten over de aandelenmarkt voor 2024. Bedrijven als Alphabet, Fugro en Just Eat Takeaway kwamen positief uit de bus en zijn op de radar gezet als kansrijke investeringen voor het komende jaar.


Inberg blikte terug op 2023 als een jaar waarin de aandelenmarkten bijzondere bewegingen zagen, voornamelijk gedreven door grote technologiebedrijven. De Nasdaq-index steeg bijvoorbeeld met maar liefst 55%. Ook de AEX-index boekte een solide rendement van bijna 18%, inclusief dividend. Toch bleek dat Europese indices het niet konden bijbenen met hun Amerikaanse tegenhangers.


Een interessant punt dat Inberg aanstipte, is het verschil tussen Europa en de Verenigde Staten. Hij merkte op dat de Europese economie minder sterke techbedrijven heeft dan de VS, wat reflecteert in de gemiddelde koers-winstverhoudingen van deze regio's. Europa staat op 13, terwijl de VS een hogere verhouding van 21 heeft. Dit heeft vooral te maken met de hogere winstgroei van Amerikaanse bedrijven. Desondanks ziet hij wel nog kansen voor Europese aandelen, vooral als de economie geen zware recessie ondergaat de komende jaren.


Een van de topkeuzes van Inberg is Alphabet, het moederbedrijf van Google. Hij is onder de indruk van de recente ontwikkelingen binnen het bedrijf, zoals de lancering van Gemini, dat kan concurreren met technologieën zoals chatGPT. Alphabet's financiële gezondheid, met een aantrekkelijke koers-winstverhouding en een sterke kaspositie, maakt het volgens hem een aantrekkelijke belegging.


Buiten Alphabet heeft Inberg ook zijn oog laten vallen op Baidu, een Chinese concurrent met een notering aan de Nasdaq. De financiële kracht van Baidu, gekenmerkt door een aanzienlijk cash positie en een lage koers-winstverhouding, maakt het volgens hem een interessante optie voor beleggers. Ook Just Eat Takeaway staat op zijn lijst, vooral vanwege de positieve vooruitzichten met betrekking tot de oplossing van regelgevingsproblemen in New York en de potentieel lucratieve verkoop van Grubhub.



Een andere noemenswaardige aanbeveling is Fugro, een bedrijf dat zich richt op windenergie, maar ook actief is in de olie- en gassector. Inberg is positief over de vooruitgang die Fugro heeft geboekt in het verminderen van schulden en het verhogen van omzet, prijzen en marges. Dit maakt Fugro een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar diversificatie in hun portefeuille, met een bijzondere interesse in de energietransitie.


Inberg's analyse en aanbevelingen bieden een interessant perspectief op de kansen die 2024 mogelijk biedt voor beleggers. Zijn focus op technologische innovatie en de transitie naar duurzame energie benadrukt belangrijke trends in de wereld van beleggen. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in deze en andere kooptips, biedt het terugkijken van het webinar een waardevolle bron van informatie en inzichten. Dit kun je vinden op de website van Societe Generale.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page