top of page

Dit zijn de belangrijkste cijfers deze week, ogen zijn gericht op 17 januari

In het kort:

  • De Amerikaanse Huizenmarkt als Economische Indicator: Het rapport over de verkoop van bestaande woningen in de VS, dat op 17 januari 2024 wordt vrijgegeven, is een sleutelindicator voor de kracht van de Amerikaanse huizenmarkt en zal invloed hebben op het monetaire beleid van de Federal Reserve.

  • OPEC en Wereldwijde Olieprijzen: Het OPEC-rapport over de wereldwijde olievraag, gepland voor publicatie op 17 januari om 7 uur ET, is van cruciaal belang gezien de huidige olieprijzen rond de $70 per vat. Dit rapport zal nauwlettend worden gevolgd door marktanalisten en handelaren.

  • Bedrijfsresultaten en Wereldwijde Economische Data: Belangrijke bedrijfsresultaten van toonaangevende bedrijven zoals Goldman Sachs en Morgan Stanley, samen met detailhandelsverkopen en industriële productiecijfers van de VS op 17 januari, evenals consumentenvertrouwen en inflatieverwachtingen op 19 januari, zullen inzicht bieden in de economische gezondheid en de richting van de wereldmarkten.


Deze week staat de wereldwijde financiële gemeenschap op scherp, met een reeks van significante economische rapporten en bedrijfsresultaten op de agenda. Van de Amerikaanse huizenmarkt tot OPEC-rapporten en van bedrijfsresultaten tot inflatiecijfers, elke gebeurtenis kan een impact hebben op de mondiale economische trends.



De Amerikaanse Woningmarkt als Indicator

Op woensdag 17 januari 2024 wordt het rapport over de verkoop van bestaande woningen in de VS vrijgegeven. Deze gegevens zijn een essentiële indicator voor de kracht van de Amerikaanse huizenmarkt en spelen een cruciale rol in het bepalen van het monetaire beleid van de Federal Reserve.


OPEC en Wereldwijde Olieprijzen

Dit belangrijke rapport, dat de wereldwijde olievraag inschat, wordt verwacht op woensdagochtend 17 januari om 7 uur ET. Gezien de huidige olieprijzen, die ongeveer $70 per vat bedragen, zal dit rapport nauwlettend worden gevolgd door marktanalisten en handelaren wereldwijd.


Kwartaalresultaten van Bedrijven

Belangrijke bedrijfsresultaten worden gepubliceerd door toonaangevende bedrijven zoals Goldman Sachs, Morgan Stanley, en anderen. Deze rapporten bieden waardevolle inzichten in de bedrijfsprestaties en economische gezondheid.


TSMC, de wereldleider op het gebied van halfgeleiderfabricage, heeft zijn Earnings Conference voor het vierde kwartaal van 2023 gepland op donderdag 18 januari 2024, die om 14:00 Taiwanse tijd (1:00 Eastern Time) zal beginnen.


Detailhandel en Industriële Productie (VS)

Op woensdag 17 januari worden ook de detailhandelsverkopen van december vrijgegeven door het Amerikaanse Census Bureau. Deze cijfers zijn een indicatie van consumentenuitgaven en de economische gezondheid.


Eveneens op 17 januari publiceert de Federal Reserve de industriële productiecijfers van december. Deze gegevens geven een beeld van de productieactiviteit in de VS en zijn een voorspeller voor de economische prestaties.



Consumentenvertrouwen en Inflatieverwachtingen (VS)

Deze rapporten, die voorlopige lezingen bevatten, worden op vrijdag 19 januari vrijgegeven. Ze bieden inzicht in het consumentenvertrouwen en de langetermijninflatieverwachtingen in de VS.


De Rol van de Indiase Markten


Bedrijfsresultaten en WPI Inflatiegegevens

Op maandag 15 januari worden de WPI inflatiegegevens verwacht, terwijl grote Indiase bedrijven zoals HDFC Bank en Hindustan Unilever hun kwartaalcijfers zullen rapporteren. Deze gegevens kunnen van invloed zijn op de richting van de Indiase aandelenmarkten.


Wereldwijde Trends en Geopolitieke Spanningen

De situatie in het Midden-Oosten, met name de spanningen in de Rode Zee-regio, zal nauwlettend worden gevolgd vanwege de mogelijke impact op onder andere de olieprijzen. De aanhoudende geopolitieke onrust kan leiden tot fluctuaties in de wereldwijde energiemarkten.


De macro-economische gegevens uit de VS en China, samen met de bewegingen in de dollarindex, de Amerikaanse obligatierendementen en de ruwe olieprijzen, zullen waarschijnlijk een belangrijke invloed hebben op de internationale financiële markten.


Vooruitblik voor komende week

Deze week belooft weer een interessante week te zijn voor de wereldwijde financiële markten, met een nieuwe stortvloed aan economische rapporten en bedrijfsresultaten die inzicht bieden in de huidige staat van de wereldwijde economie. Van investeerders tot beleidsmakers, alle ogen zijn gericht op deze belangrijke gegevens om de toekomstige economische trajecten te bepalen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page