top of page

Dit kun je verwachten van NIO's kwartaalcijfers donderdag

In het kort:

  • NIO verwacht een omzetgroei tussen 89,1% en 95,3% voor Q2 2024, voornamelijk gedreven door een stijging van 144% in voertuigleveringen.

  • Ondanks de sterke omzetgroei zullen de operationele verliezen naar verwachting blijven, met een verlies van ongeveer 54,5% van de omzet.

  • De vooruitzichten voor Q3 2024 zijn gematigd, en NIO blijft kampen met grote uitdagingen op het gebied van winstgevendheid.


NIO, de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen (EV), zal naar verwachting een indrukwekkende omzetgroei van tussen de 89,1% en 95,3% op jaarbasis rapporteren voor het tweede kwartaal van 2024. Deze groei is grotendeels te danken aan een aanzienlijke stijging van de voertuigleveringen, die met 144% zijn toegenomen vergeleken met het voorgaande jaar. Dit herstel volgt op een zwakke basisperiode in Q2 2023, waarin de omzet met 14,8% daalde.


De omzet(groei) van NIO sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


Ondanks deze groei blijven de operationele verliezen een groot probleem voor NIO. In Q1 2024 bedroegen de operationele kosten 59,4% van de totale omzet, wat erop wijst dat de marge op de bruto-omzet niet opweegt tegen de uitgaven. Voor Q2 2024 wordt verwacht dat dit verliespercentage zal blijven op ongeveer 54,5%, wat neerkomt op een absolute toename van 51,1% ten opzichte van Q1 2024. Dit duidt op een voortdurende strijd om winstgevend te worden, vooral omdat de operationele kosten blijven stijgen en de winstmarges onder druk staan.


De operationele marge van NIO sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


Hoewel NIO aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt met innovaties zoals batterijwissels en de introductie van langlevende batterijen, blijft de toekomst onzeker. De resultaten over het tweede kwartaal van 2024 zullen naar alle waarschijnlijkheid minder positief zijn. Dit wordt onderbouwd door een daling van 3,4% in de voertuigverkopen in juli 2024, hoewel augustus een lichte verbetering liet zien met een stijging van 4,4% en zo´n 35% jaar-op-jaar.


De maandelijkse verkopen van NIO sinds de beursgang:

Bron: cnevpost


Wat betreft de langetermijnstrategie heeft NIO's batterij wisseltechnologie potentieel, maar het zal tijd kosten voordat dit significante winstgevendheid oplevert. Momenteel ligt het gemiddelde aantal dagelijkse wissels per station op 27,4, terwijl er minimaal 60 nodig zijn om winstgevend te worden.


Hoewel NIO op het gebied van technologie en innovatie een sterke positie inneemt, blijft de financiële gezondheid een groot vraagteken. Het bedrijf heeft nog nooit een operationele winst geboekt, en met de huidige grote verliezen en een uitdagende markt, is het onwaarschijnlijk dat er op korte termijn verbetering zal zijn.



Daarom blijft het aandeel risicovol, ondanks de lage waardering en de belofte van toekomstige groei. De komende kwartaalresultaten zullen cruciaal zijn om te bepalen of NIO in staat is om op lange termijn te overleven en te groeien. Op 5 september, voor het openen van de beurs, zal NIO zijn kwartaalresultaten voor Q2 2024 bekend maken.

댓글


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page